baxter12 Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 No i se polatałem. dzisja rozwaliłem kadłub, przeceniłem swoje mozliwosci... Jakies pomysły, co z tym zrobic? http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3098 Baxterhttp://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3099 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Nerwy, że aż "fajki" poszły w ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Nerwy, że aż "fajki" poszły w ruch. A dziwisz mi sie? Polubiłem ten model od pirwszego lotu, takiej zabawy nie miałem z żadnym innym.. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Oj... Dobrze,że to kadłub Art Hobby nie mój. Ale sprawa jest łatwiejsza do zrobienia niż się wydaje. Wystarczy tylko połapać CA tak, żeby trzymał z grubsza kształt, zmatowić powierzchnię i nałożyć laminat z zewnątrz. Osobiście polecam nałożyć trochę węgla jednokierunkowego na to, przykryć szkłem (ok. 100g/m2), coby się węgiel nie odkleił. No i trzeba pamiętać, żeby węgiel stopniowo schodził się do zera, a nie kończył nagle, powodując karb. Warto również nałożyć na mokry laminat celofan z kwiaciarni, a później owinąć mocno ściskając taśmą izolacyjną. Wtedy jest pewność, że dobrze się doklei i będzie gładkie. Ewentualnie można dodatkowy laminat położyć do środka i docisnąć przez nadmuchanie prezerwatywy / długiego balona. Ale to trudna praca. ps. Skrzydełka dzisiaj wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ciężko będzie to naprawić. Kadłub jest chyba z arthobby a te średnio nadają się do rzutków. Możesz spróbować skleić to na styk a potem nakleić po bokach tkaninę węglową lub nitki rowingu obok siebie. Wzmocnienia z węgla trzeba przykleić aż do pierwszej śruby mocującej płat i jakieś 3 cm zapuszczone na rurkę ogonową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Łatwo Ci patryku mówic, rowing tam rowing s..m, zywica tyle a tyle gram... Wiesz ze ja nic takiegow domu nie mam.. laik panie jestem, no ale chyba trza sie bedzie w tym troche obcykać, zywice jakąs tam znajde, węgiel trza będzie sie postarać, poskładam go do kupy. A ile taki kadłubek kosztuje? baxter P.S. Dziekuje Patryku za wysłanie skrzydełek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Kurcze byś napisał troszkę wcześniej to bym Ci troszkę z odpadów powrzucał do paczki, tak to już nie da rady. Nowy kadłub + rura to 120zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Kurcze byś napisał troszkę wcześniej to bym Ci troszkę z odpadów powrzucał do paczki Znaczy się sugerujesz że za późno rozbilem model?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jakos dam sobie rade, jak nie, będę kadłubek kombinował. Może cos z balsy na tym ogonie wykleje. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Jak chcesz to mam taki nowy kadłub bez rury i kabinki (kabinka się zgubiła). Tanio oddam Jak coś to PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryK Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 ciekawi mnie czy ten odbiornik będzie pasował do Pinezki i radia MX 12, a swoją drogą ile Wam wytrzymuje nowa bateria w takim radyjku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Ja taki odbiornik miałem w Spinaczu (od sokoła oczywiście) i dział bez zarzutu. Jak Twój mx12 jest na 35 MHz to będzie współpracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 a swoją drogą ile Wam wytrzymuje nowa bateria w takim radyjku? koło12h, ale głowy nie dam, bo moje radyjko już od dłuższego czasu nie jest nowe :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 12 godzin?! Pozazdrościć :!: Ciągłej pracy do pełna naładowany pakiet 2300 (nie orginalny) starcza mi na jakieś 5 godzin pracy nadajnika. Na razie nie mam dużo czasu i okazji żeby używać nadajnika, ale jeśli tylko zacznie się dla mnie sezon, a w kieszeni będzie ze 30$, kupię LiPola bez chwili zastanowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Mi nowa starczała na 6h teraz na 3h? Muszę sformatować bo coś nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryK Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 no to ja mam poważny problem i chyba coś poszło nie tak, bo moje radio pozwala na kilkadziesiąt minut pracy a jest nowe. Jak to poprawić? Mam oryginalną ładowarkę Graupnera i wydaje mi się, że wtyk jest za luźny i przy ładowaniu trzeba uważać bo się rozłącza samowolnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Sprawdź czy nie są zleżałe, pewnie "formowanie" (było formatowanie) by się im przydało. jakis pełny cykl rozładowanie - ładowanie z pomiarem pojemności. ja mam w nadajniku pakiet sanyo 2700mAh - który ma pojemność rzeczywistą 570mAh, wystarcza na 3 godziny. Wiec teraz zamówiłem pakiet LiPol do nadajnika 800mAh za 8$. (wiecie że oszczędny jestem) baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 jak kupiłem moje radio (choć inne) to pakiet tez wytrzymywał kilkadziesiąt minut. Trzeba go koniecznie sformatować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 W moim Multiplexie 6 cel nimh 1500, wchodzi jakieś 1250 starcza na tydzień po godzinie dziennie, mniej więcej. A 2 celowy lipol już czeka ;D . edit. Sorry za OT. I żeby być w temacie - moja od Patryka czeka na wolne zasoby czasowe ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryK Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 No to już zakrawa na jakiś funclub Pinezki. Bravo Patryk! Jak swoją polepię to może zawody o kufelek w długi weekend. Zapraszam na Jurę! Kuba - sformatować, czyli naładować do pełna, rozładować powoli i tak ze 3 razy? A co z tą wtyczką jest za luźna i w tym problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 No to chyba będę musiał mieć PINEZKĘ... mogę mieć zawsze w aucie, to i w pracy polatam. hmm.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.