tomek68 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 tomek68, moze i nie mam ale po 250h wylatanych na symulatorach tylko na helikach to juz cos moze bym potrafil zrobic w realu oczywiscie narazie na duzej wysokosci a to przepraszam i powodzenia życzę no i kasy na części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 heh przyda sie:P ale jeszcze polatam i porozwalam troche potem sie wezme za 3d jak bede miec pewniejszy sprzęt tzn sprawdzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 heh przyda sie:P ale jeszcze polatam i porozwalam troche niby 250h na symulatorze i w normalnym locie chcesz rozwalać?potem sie wezme za 3d jak bede miec pewniejszy sprzęt tzn sprawdzony"Nie sprzęt lecz technika, zrobi z Ciebie zawodnika..."Co za problem samemu sprawdzić czy model się nadaje do 3D? Ktoś kto umie latać to nawet słabym sprzętem będzie latał bardzo dobrze. Wystarczy dobrać odpowiednie wyposażenie i niektóre części wymienić na alu i można latać 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek68 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 niezły opis dla planujących 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 rozwałki ma kazdy -lepszy słabszy... nawet Szabo ma crashe wiec o czym tu gadac:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 "Nie sprzęt lecz technika, zrobi z Ciebie zawodnika..." Co za problem samemu sprawdzić czy model się nadaje do 3D? Ktoś kto umie latać to nawet słabym sprzętem będzie latał bardzo dobrze. Wystarczy dobrać odpowiednie wyposażenie i niektóre części wymienić na alu i można latać 3D. Czy ON tak zawsze gada od rzeczy :shock: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 nie mam pojęcia jaki silnik i bedzie najlepszy do tego hk z hk zeby zapewnic mu dosyć dobry zapas mocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 To powiedzmy ze jest bardzo dobrym kierowcą . Niech z dobrą techniką wystartuje maluchem w rajdzie wrc . Takie samo porównanie . Rexio kosztuje tyle a nie mniej z jakiegoś powodu . A hk to model do nauki zawisu i może podstaw 3D . Takie polizanie zanim się ugryzie dobrego smiglaka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Helik już wyleciał z Chin do mnie, silnik już będę miał niebawem, żyro też.Musze serwa zakupić odpowiednie i jakieś szybkie do wirnika ogonowego. Pakiet mam , regler mam więc chyba problemem będzie zaprogramowanie radia, ale jakoś dam radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Jak bedziesz miał problem z helikiem slawekmod to looknij na stronkę ossm.pl tam kolega też składa hk . Jak krowie na rowie objasnione ,wymalowane i co się tylko da . Nawet chinole by takiej instrukcji nie zapodali . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 :rotfl: Sławku, na heli Cię wzięło :!: :?: No proszę, proszę... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Jak bedziesz miał problem z helikiem slawekmod to looknij na stronkę ossm.pl tam kolega też składa hk . Jak krowie na rowie objasnione ,wymalowane i co się tylko da . Nawet chinole by takiej instrukcji nie zapodali .Ok, dzięki za namiar. Raczej z mechaniką nie będę miał większych problemów, co do softu nadajnika to czarna magia. Dobrze ze pojawiła się instrukcja po polsku. blackriver tak mnie jakoś naleciało, a swoja drogą to myślałem już nad heli wcześniej ale nie aż tak zaawansowanym. Myślałem nad czymś o stałym skoku , ale trafiła sie okazja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 :rotfl: Sławku, na heli Cię wzięło :!: :?: No proszę, proszę... :mrgreen: To jak chce odetchnąć świeżym powietrzem miast wdychać balsę przy szlifowaniu :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 :rotfl: Sławku, na heli Cię wzięło :!: :?: No proszę, proszę... :mrgreen: To jak chce odetchnąć świeżym powietrzem miast wdychać balsę przy szlifowaniu :devil: Kończę mam nadzieje jutro Guppy'ego w końcu (wdychanko ze szlifu) :rotfl: co do softu nadajnika to czarna magia. Daj spokój, pierwszy raz może (w Ciebie to akurat wierzę 8) ), kolejne na polu zajmą 15 minut :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzisiaj już połknąłem swoja działkę balsy Heli będzie jakaś odskocznią. Mam nadzieję ze nie rozwalę telewizora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Polecisz z nim z chałupy jak pierwszy wazon na podłogę poleci :mrgreen: Chyba że masz dobrze zastraszona żone :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Z TV to żart. W mieszkaniu nie ma miejsca na ucieczkę przed rozkręconymi brzytwami. Nie śpieszy mi sie z oblotem. Poczekam do wiosny i oblot będzie na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 czyli jak wiekszosc z nas boisz sie kobity jak diabeł swieconej wody . Ale nie martw nic , jest tu nas wiecej . Poprostu są tacy co boją sie żony i tacy co to ukrywają :mrgreen:C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Tak obecnie wygląda mój kartonik części zamiennych Jak do tej pory poszły: 3 komplety łopat 2 szpindle, 2 okucia łopat, 1 pręt flybara 1 komplet łopat ogonowych 1 belka ogonowa. Te 5 kompletów łopat przyszło do mnie dziś. Jeszcze ciepłe, pachną świeżą żywicą :mrgreen: A szpindle przez przypadek zamówiłem 4 mm , a przecież u mnie w heli siedzą 3mm Na szczęście został mi jeden 3 mm. Więc jak przyjdą nowe okucia i pręty flybara, to znowu się porozbijam. Stateczniki alu dostałem od Jacka, za co serdeczne dzięki Ogólnie to mam jeszcze nieźle posiekany statecznik pionowy łopatkami ogonowymi, bo przy przyziemieniu się odgina wprost na rozpędzony wirnik ogonowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.