Skocz do zawartości

HK-450 - czyli początek mojej przygody z heli ;)

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tomek68, moze i nie mam ale po 250h wylatanych na symulatorach tylko na helikach to juz cos moze bym potrafil zrobic w realu

oczywiscie narazie na duzej wysokosci

a to przepraszam i powodzenia życzę no i kasy na części

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

heh :D przyda sie:P ale jeszcze polatam i porozwalam troche :D

niby 250h na symulatorze i w normalnym locie chcesz rozwalać?

potem sie wezme za 3d jak bede miec pewniejszy sprzęt tzn sprawdzony

"Nie sprzęt lecz technika, zrobi z Ciebie zawodnika..."

Co za problem samemu sprawdzić czy model się nadaje do 3D? Ktoś kto umie latać to nawet słabym sprzętem będzie latał bardzo dobrze. Wystarczy dobrać odpowiednie wyposażenie i niektóre części wymienić na alu i można latać 3D.

Opublikowano

"Nie sprzęt lecz technika, zrobi z Ciebie zawodnika..."

Co za problem samemu sprawdzić czy model się nadaje do 3D? Ktoś kto umie latać to nawet słabym sprzętem będzie latał bardzo dobrze. Wystarczy dobrać odpowiednie wyposażenie i niektóre części wymienić na alu i można latać 3D.

Czy ON tak zawsze gada od rzeczy :shock: :?:

Opublikowano

To powiedzmy ze jest bardzo dobrym kierowcą . Niech z dobrą techniką wystartuje maluchem w rajdzie wrc . Takie samo porównanie . Rexio kosztuje tyle a nie mniej z jakiegoś powodu . A hk to model do nauki zawisu i może podstaw 3D . Takie polizanie zanim się ugryzie dobrego smiglaka .

Opublikowano

Helik już wyleciał z Chin do mnie, silnik już będę miał niebawem, żyro też.Musze serwa zakupić odpowiednie i jakieś szybkie do wirnika ogonowego. Pakiet mam , regler mam więc chyba problemem będzie zaprogramowanie radia, ale jakoś dam radę.

Opublikowano

Jak bedziesz miał problem z helikiem slawekmod to looknij na stronkę ossm.pl tam kolega też składa hk . Jak krowie na rowie objasnione ,wymalowane i co się tylko da . Nawet chinole by takiej instrukcji nie zapodali .

Opublikowano

Jak bedziesz miał problem z helikiem slawekmod to looknij na stronkę ossm.pl tam kolega też składa hk . Jak krowie na rowie objasnione ,wymalowane i co się tylko da . Nawet chinole by takiej instrukcji nie zapodali .

Ok, dzięki za namiar. Raczej z mechaniką nie będę miał większych problemów, co do softu nadajnika to czarna magia. Dobrze ze pojawiła się instrukcja po polsku.

blackriver tak mnie jakoś naleciało, a swoja drogą to myślałem już nad heli wcześniej ale nie aż tak zaawansowanym. Myślałem nad czymś o stałym skoku , ale trafiła sie okazja.

Opublikowano

:rotfl: Sławku, na heli Cię wzięło :!: :?: No proszę, proszę... :mrgreen:

To jak chce odetchnąć świeżym powietrzem miast wdychać balsę przy szlifowaniu :devil:

Opublikowano

:rotfl: Sławku, na heli Cię wzięło :!: :?: No proszę, proszę... :mrgreen:

To jak chce odetchnąć świeżym powietrzem miast wdychać balsę przy szlifowaniu :devil:

Kończę mam nadzieje jutro Guppy'ego w końcu (wdychanko ze szlifu) :rotfl:

co do softu nadajnika to czarna magia.

Daj spokój, pierwszy raz może (w Ciebie to akurat wierzę 8) ), kolejne na polu zajmą 15 minut :devil: .

Opublikowano

Dzisiaj już połknąłem swoja działkę balsy :D Heli będzie jakaś odskocznią. Mam nadzieję ze nie rozwalę telewizora.

Opublikowano

Z TV to żart. W mieszkaniu nie ma miejsca na ucieczkę przed rozkręconymi brzytwami. Nie śpieszy mi sie z oblotem. Poczekam do wiosny i oblot będzie na zewnątrz.

Opublikowano

czyli jak wiekszosc z nas boisz sie kobity jak diabeł swieconej wody . Ale nie martw nic , jest tu nas wiecej . Poprostu są tacy co boją sie żony i tacy co to ukrywają :mrgreen:C

Gość Anonymous
Opublikowano

Dołączona grafika

Tak obecnie wygląda mój kartonik części zamiennych ;)

Jak do tej pory poszły:

3 komplety łopat

2 szpindle,

2 okucia łopat,

1 pręt flybara

1 komplet łopat ogonowych

1 belka ogonowa.

Te 5 kompletów łopat przyszło do mnie dziś. Jeszcze ciepłe, pachną świeżą żywicą :mrgreen: A szpindle przez przypadek zamówiłem 4 mm , a przecież u mnie w heli siedzą 3mm :( Na szczęście został mi jeden 3 mm. Więc jak przyjdą nowe okucia i pręty flybara, to znowu się porozbijam.

Stateczniki alu dostałem od Jacka, za co serdeczne dzięki ;)

Ogólnie to mam jeszcze nieźle posiekany statecznik pionowy łopatkami ogonowymi, bo przy przyziemieniu się odgina wprost na rozpędzony wirnik ogonowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.