krys1 Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Poszukuje planow szybowca WWS-1 Salamandra. Pozdrowienia Krzys
Swift Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam http://mysite.verizon.net/vze2qbfc/id14.html Plany w ykonaniu naszego rodaka z USA. PP
Sroka Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam ,,plany modelu Salamandra posiadam i z checia sie podziele... Swift ,, Pan Zdzislaw tych planow nie rysowal w USA ,, to nasze z Bielska ..... Sroka
rapier Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 Hej. Jesli sa w wersji elektronicznej to bardzo bym prosil na maila armania@wp.pl
kuba r. Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 jeśli to nie problem ja też proszę, kuba.rejowski@gmail.com
samolocik Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Poproszę o przesłanie na maila planów Salamandry, jeżeli ktoś z Was je posiada.
kwi@tek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 jeśli nie sprawi to kłopotu to i ja poproszę na marceli_kwiat@wp.pl
rapier Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 CZy ktos z Kolegow otrzymal moze te plany ?
kuba r. Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 u mnie leżą na dysku mogę podesłać.
kwi@tek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 jeśli możesz to ja poproszę marceli_kwiat@wp.pl
rapier Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Kuba to podeslij mi na armania@wp.pl
Marcin Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=2033313fbee09d85884a857d19f7439f&hl=pl&ct=lc to tez moze się przyda?
rapier Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Marcin podaj maila, aczkolwiek to skan i to z obcietym tym co najwazniejsze czyli wregami
samolocik Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Marcin, dziękuję za link. Jeżeli ktokolwiek ma plany to poproszę o przesłanie. Na razie udało mi się pościągać trochę zdjęć z internetu http://szybowce.fotoedytor.com/galeria/ Odtworzony egzemplarz - konstrukcja znajduje się w http://www.szdjezow.com.pl
kuba r. Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Tyle planów poleciało to może ktoś zdecyduje się na narysowanie WWS-1 pod laser ? sam bym się za to zabrał, ale: 1. nie znam się na projektowaniu, doborze materiałów, przekrojów, profili etc. 2. AutoCADa ostatni raz używałem jakieś 2 lata temu 3. z czasem średnio Taka micro Salamandra na 1,25m do holu za jakimś elektrykiem była by akuratna 8) gruby, wolny profil i w spokojną, bezwietrzną termikę lecimy. Powierzchnia spora, kadłub nieprzesadnie ciężki A te wręgi może da się jakoś przykombinować i odtworzyć.
rapier Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Tyle planów poleciało to może ktoś zdecyduje się na narysowanie WWS-1 pod laser ? sam bym się za to zabrał, ale: 1. nie znam się na projektowaniu, doborze materiałów, przekrojów, profili etc. 2. AutoCADa ostatni raz używałem jakieś 2 lata temu 3. z czasem średnio Taka micro Salamandra na 1,25m do holu za jakimś elektrykiem była by akuratna gruby, wolny profil i w spokojną, bezwietrzną termikę lecimy. Powierzchnia spora, kadłub nieprzesadnie ciężki A te wręgi może da się jakoś przykombinować i odtworzyć. Ja sie podejme bo przeciez czasu mam pod dostatkiem a i to banalnie proste no i poza modelarsatwem nie mam nic innego do roboty. Rozumiem ze chodzi potem o udostepnienie plikow do ciecia :twisted: Sorki za zlosliwosci ale jakos nie moglem sie powstrzymac
Gość Anonymous Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 O ile plany byłby kompletne, nie poucinane wręgi, to nie mówię o jakimś perfekcyjnym zestawie, ale jakieś tam formatki pod laser z wręgami i żeberkami może bym wystrugał.
kuba r. Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ja sie podejme bo przeciez czasu mam pod dostatkiem a i to banalnie proste no i poza modelarsatwem nie mam nic innego do roboty. Rozumiem ze chodzi potem o udostepnienie plikow do ciecia Sorki za zlosliwosci ale jakos nie moglem sie powstrzymac O ile plany byłby kompletne, nie poucinane wręgi, to nie mówię o jakimś perfekcyjnym zestawie, ale jakieś tam formatki pod laser z wręgami i żeberkami może bym wystrugał.A jednak da się ... sorki Rapier za złośliwość :wink:
samolocik Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 Właśnie otrzymałem plany WWS-1 Salamandra w formacie DWG od autora planów p. Ivo Mikaca z Czech. Skompresowane plany zajmują 3,6 MB. Osoby, które chcą je dostać proszone są o przesłanie swojego adresu mailowego najlepiej na mój adres w stopce wiadomości. Ponieważ plany są udostępnione bezpłatnie proszę o nie wykorzystywanie ich "w celach zarobkowych" bez akceptacji autora planów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.