krys1 Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Poszukuje planow szybowca WWS-1 Salamandra. Pozdrowienia Krzys Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Witam http://mysite.verizon.net/vze2qbfc/id14.html Plany w ykonaniu naszego rodaka z USA. PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sroka Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Witam ,,plany modelu Salamandra posiadam i z checia sie podziele... Swift ,, Pan Zdzislaw tych planow nie rysowal w USA ,, to nasze z Bielska ..... Sroka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Hej. Jesli sa w wersji elektronicznej to bardzo bym prosil na maila armania@wp.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba r. Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 jeśli to nie problem ja też proszę, kuba.rejowski@gmail.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
samolocik Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Poproszę o przesłanie na maila planów Salamandry, jeżeli ktoś z Was je posiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwi@tek Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 jeśli nie sprawi to kłopotu to i ja poproszę na marceli_kwiat@wp.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 CZy ktos z Kolegow otrzymal moze te plany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba r. Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 u mnie leżą na dysku mogę podesłać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwi@tek Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 jeśli możesz to ja poproszę marceli_kwiat@wp.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Kuba to podeslij mi na armania@wp.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackriver Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Arek, wyślesz mi Salamandrę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=2033313fbee09d85884a857d19f7439f&hl=pl&ct=lc to tez moze się przyda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Marcin podaj maila, aczkolwiek to skan i to z obcietym tym co najwazniejsze czyli wregami Link to comment Share on other sites More sharing options...
samolocik Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Marcin, dziękuję za link. Jeżeli ktokolwiek ma plany to poproszę o przesłanie. Na razie udało mi się pościągać trochę zdjęć z internetu http://szybowce.fotoedytor.com/galeria/ Odtworzony egzemplarz - konstrukcja znajduje się w http://www.szdjezow.com.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba r. Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Tyle planów poleciało to może ktoś zdecyduje się na narysowanie WWS-1 pod laser ? sam bym się za to zabrał, ale: 1. nie znam się na projektowaniu, doborze materiałów, przekrojów, profili etc. 2. AutoCADa ostatni raz używałem jakieś 2 lata temu 3. z czasem średnio Taka micro Salamandra na 1,25m do holu za jakimś elektrykiem była by akuratna 8) gruby, wolny profil i w spokojną, bezwietrzną termikę lecimy. Powierzchnia spora, kadłub nieprzesadnie ciężki A te wręgi może da się jakoś przykombinować i odtworzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Tyle planów poleciało to może ktoś zdecyduje się na narysowanie WWS-1 pod laser ? sam bym się za to zabrał, ale: 1. nie znam się na projektowaniu, doborze materiałów, przekrojów, profili etc. 2. AutoCADa ostatni raz używałem jakieś 2 lata temu 3. z czasem średnio Taka micro Salamandra na 1,25m do holu za jakimś elektrykiem była by akuratna gruby, wolny profil i w spokojną, bezwietrzną termikę lecimy. Powierzchnia spora, kadłub nieprzesadnie ciężki A te wręgi może da się jakoś przykombinować i odtworzyć. Ja sie podejme bo przeciez czasu mam pod dostatkiem a i to banalnie proste no i poza modelarsatwem nie mam nic innego do roboty. Rozumiem ze chodzi potem o udostepnienie plikow do ciecia :twisted: Sorki za zlosliwosci ale jakos nie moglem sie powstrzymac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 O ile plany byłby kompletne, nie poucinane wręgi, to nie mówię o jakimś perfekcyjnym zestawie, ale jakieś tam formatki pod laser z wręgami i żeberkami może bym wystrugał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba r. Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Ja sie podejme bo przeciez czasu mam pod dostatkiem a i to banalnie proste no i poza modelarsatwem nie mam nic innego do roboty. Rozumiem ze chodzi potem o udostepnienie plikow do ciecia Sorki za zlosliwosci ale jakos nie moglem sie powstrzymac O ile plany byłby kompletne, nie poucinane wręgi, to nie mówię o jakimś perfekcyjnym zestawie, ale jakieś tam formatki pod laser z wręgami i żeberkami może bym wystrugał.A jednak da się ... sorki Rapier za złośliwość :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
samolocik Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Właśnie otrzymałem plany WWS-1 Salamandra w formacie DWG od autora planów p. Ivo Mikaca z Czech. Skompresowane plany zajmują 3,6 MB. Osoby, które chcą je dostać proszone są o przesłanie swojego adresu mailowego najlepiej na mój adres w stopce wiadomości. Ponieważ plany są udostępnione bezpłatnie proszę o nie wykorzystywanie ich "w celach zarobkowych" bez akceptacji autora planów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.