From_heaven Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Ja się zjawię pewnie też koło 11. Gdyby komuś było zimno to zapraszam do siebie do auta. Wychodzę stamtąd tylko zmieniać pakiety Edit: No i po lataniu. Było bardzo miło, choć zostaliśmy zmuszeni do zmiany miejsca przez "zewnętrzne przyczyny obiektywne". Skoczyliśmy więc nieopodal do Piekar, naprzeciw Tyńca. Niestety już w pierwszym locie moim Graupner Junuiorem pękło mocowanie silnika, więc zdjęcie z góry tylko jedno. Wrzucę wkrótce filmiki, jak tylko je poskładam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 No i pierwszy filmik też jest. Akurat szybko, bo bez edycji, wgrany jak leci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Potwierdzam, dziś było super. Trochę wiało i było zimno jak diabli, ale latało się świetnie. Tylko lądowanie na tej drodze, przy której stoją betonowe słupy to dla mnie zbyt duży stres. :roll: Zwłaszcza przy bocznym wietrze. Ale generalnie super! Latały wszystkie te modele zaprezentowane na zdjęciu Łukasza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Szkoda, że mnie nie było ... kilka fajnych nowych modeli i ładna okolica, filmik też żywiołowy :-) "bez muzyki nie latam" ..... :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 O moim, że latał to trochę za dużo powiedziane No uniósł się i zrobił nerwowo kilkadziesiąt metrów z uniesionym dziobem to fakt :rotfl: Ale dziwna sprawa. Jak wróciłem do domu znikły wszystkie problemy. Silnik przestał pikać, próbowałem go w pokoju i wydaje mi się, że ciąg był większy niż na lotnisku. Wydaje mi się, że ładowarka lepiej ładuje pakiet z akumulatora samochodu niż przez zasilacz z sieci. Czy to możliwe? A co do tego pier.... pikania silnika to może są tam jakieś zakłócenia, bo innego rozwiązania nie widzę. Tak jak pisałem wcześniej silnik włączył się w domu bez problemu i za pierwszym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Jakby co, to latamy dzisiaj w tym samym miejscu od 12. Zapraszam. No i jeszcze drugi filmik z soboty, tym razem głównie lata Mataj, choć widać i funfly'a Callaba i coś tam jeszcze Paweł R: scaliłem posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Nie widziałem, że latacie między wieżami. Muszę przyznać, że to niezłe szaleństwo. widać i funfly'a Callaba Faktycznie jest. Od 2:21 do 2:41. Super :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Chetnie bym z Wami polatal ale nie bardzo mam jak sie dostać na tą miejscówkę. Biedny student bez srodka transportu zdany tylko na MPK :/ a do tego weekendy zajęte przez szkolenie szybowcowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Ja,tez.Mieszkam prawie na przeciwko ale odkąd p.Z, :twisted: zlikwidował nam prom z kolegą latem przedostajemy się pontonem z Tyńca oczywiście.Ale ponoć mają prom reaktywować,ale kiedy :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 W kwestii dojazdu Orla jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem- przystanek na Ks. Józefa, no ale są także wady -nieco mniej miejsca i mniejsze bezpieczeństwo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam. Na zdjęciu Łukasza widać Red Hawka z Robbe. Właśnie nabyłem ten model i przed przygotowaniem go do lotu warto skorzystać z doświadczeń innych kolegów. Napiszcie o nim, o budowie, wyposażeniu na jakim lata, no i jakieś uwagi użytkownika. Może osobny temat. Na forum nic o tym modelu nie znalazłem. Film z lotów z kamerą zapiera dech :shock: . Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Hej, mamy z Matajem prawie takie same red hawki z prawie takim samym wyposażeniem. Czyli taki silnik: http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=956 Regler 80A Emax, a serwa to już nie pamiętam, każdy wrzucił to co mu się po domu wałęsało Ponieważ mamy sprzęt FPV, który trzeba było upchać bardziej z tyłu, w celu lepszego wyważenia Mataj wpadł na pomysł, żeby wyciąć z przodu trochę pianki, tak żeby pakiet mógł powędrować bardziej do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam.Dzięki, mam jeszcze pytanie. Latacie z kamerą, jaka jest waga modelu gotowego do lotu? Jaki pakiet? Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Modelu nikt nigdy nie ważył. Pakiet 2200 lub 2600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukan Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 witam latacie moze dzisiaj kolo obserwatorium albo gdzies indziej?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Pada deszcz i dosyć mocno wieje. Dziś raczej nikt nie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 No paskudna pogoda Zrobiłem kilka poprawek mojego modelu, co nie chciał latać w zeszłym tygodniu i aż przebieram nogami, żeby go wypróbować. Ale cóż, trzeba będzie to przełożyć. Ale zacząłem wycinać Ultrona 3D i jak tak dalej będzie z pogodą to może uda mi się oblatać obydwa na raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 A u nas wczoraj nieźle sypnęło śniegiem. Jak wyjeżdżaliśmy z domu to świeciło słońce a jak dojechaliśmy na łąkę zaczęło sypać (około 15km do przejechania). Cóż było robić - lataliśmy w opadzie śniegu sami siedząc z aparaturami pod klapą naszego kombiaka. W końcu śnieg zaczął sypać tak intensywnie , że modele zaczynały znikać. Jak wjeżdżaliśmy na pole nie było śniegu , jak odjeżdżaliśmy było pokryte 5cm warstwą. Po nocy przybyło około 20cm... może jeszcze narty wrócą? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 U nas właśnie sypie śnieg. A ja już odinstalowałem narty. Z tego wniosek, że przedwcześnie. Tak czy siak za parę dni wiosna i trzeba będzie rozpocząć relację z wiosennego latania :-) Mam nadzieję, że 21-go marca nie będzie sypać i wiać. Mają się wtedy odbyć na Krakowskich Błoniach zawody modeli balonów na ogrzane powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Najbliższy weekend zapowiada się ładnie a nart już nie żałuj ... intensywnie były wykorzystywane w tym sezonie :-) Tematu nie warto zamieniać na "wiosenne latanie" tylko od razu na 4 pory roku. Wiosna idzie ....... i wcześniej czy później dojdzie, potem lato, jesień itd., czyli "W Krakowie latamy na okrągło" :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi