utopia Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zakładam ten temat aby ustrzec młodszych modelarzy przed wywaleniem kasy w błoto Nie każdy sprzedający jest uczciwy i trafiają się często tacy co mają strasznie kreatywną wyobraźnię jeśli chodzi o opisy . Proponuję wklejać tu wyłapane oferty niezgodne z opisem . Miałem dziś na PW 3 pytania o ten sam silnik wiec ostrzegam innych chetnych a chodzi o to http://www.allegro.pl/item895678895_nowy_silnik_mds_61_z_tlumikiem_rc.html na zdjęciach wyraźnie widać przypalony olej ! są też inne ślady na silniku , w tłumiku brak wkręta i też przypalony olej - motor nie jest nowy co sugeruje opis Ponieważ linki do aukcji wygasają po czasie będziemy je usuwać
instruktor Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Dodatkowo odrapana piasta i zuzyta nakretka mocujaca śmigło :cry:
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Spróbujcie uwierzyć, że przez SPRZEDAJĄCEGO nigdy nie był odpalany ! Tak mocny, jak byłe ZSRR i do tego technologia ABC ! Aluminium, Brąz, Chrom - które gwarantują.... Przecież to Honda prawie ?? Normalnie się czepiacie zwykłego, uczciwego handlowca, zrzeszonego w Stowarzyszeniu Kupców Polskich.... Fee, Panowie ! Złośliwcy i Zazdrośnicy jesteście ! - Jurek
jary14 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 a co powiecie o tym ?? http://allegro.pl/item884707618_silnik_spalinowy_50_ccm.html
Marek_Spy Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 No bo utopa taki jest .......... :lol2: Ale pomysl zacny
karlem Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 http://allegro.pl/item884...owy_50_ccm.html Boli od samego patrzenia :evil: Paradontoza jakaś, jakby powiedział Czesio :wink:
andrzej_t Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Skoro były trzy pytania na temat tego MDS-a to może być ich jeszcze więcej. Przyłączam się do ostrzeżeń. Mam takie dwa z urwanymi wałami. To jest jeszcze radziecka produkcja - widać po napisie na karterze. Nie jest wart nawet samych kosztów przesyłki. Wymaga cysterny paliwa. Jak się trochę zagrzeje ciężko go odpalić. Z bocznym tłumikiem jak ten to totalna pomyłka. Z dobrze dobraną rurą na tylnym wydechu jako tako. W sumie mordęga.
halabala83 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 A ja moge sprzedającemu uwierzyc ze nigdy tego silnika nie odpalał :mrgreen: Bo przed nim ktoś inny go zajechał . :mrgreen: Panowie a teksty z allero w stylu '' Sprzedam profesjonalny smigłowiec 3 kanałowy '' :wink: , albo '' Sprzedam profesionalny samolot AKROBATYCZNY , 3 kanały zasieg 100m '' :wink: Jaja jak berety :mrgreen:
Marcin Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 '' Sprzedam profesjonalny smigłowiec 3 kanałowy '' :wink: , albo '' Sprzedam profesionalny samolot AKROBATYCZNY , 3 kanały zasieg 100m '' I potem, w codziennym mailu z allegro, na 50 nowych ofert, 45 to 'ekskrementy' a pozostałe 5 to wartościowe aukcje.
Cimek Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 a pozostałe 5 to wartościowe aukcje. Raz na ruski czas takie aukcje sa.
AndrzejC Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 ja jednak skłonny jestem uwierzyć, że ten motorek nie był odpalany. Dawno temu producent zabezpieczył ten motor przed korozją i jezeli motorek nigdy póxniej nie był umyty z tego oleju to efekt może byc taki jak na fotografiach. Jeżeli dokładnie przyjrzeć sie wylotowi tłumika to nie widac na nim sladu spalin. W ramach "braterskiej" współprcy z zawodnikami z Briańska, przywiozłem kiedyś z tamtejszych zawodów ze 40 MDSów. Przewaznie "wodnych" ale to żadna róznica. I wszystkie były totalnie zalane olejem konsrwującym. Mnie jednak zastanawiają te śrubki imbusowe którymi skręcony jest ten motorek. W czasach kiedy był produkowany to rosyjski producent o takich śrubkach mógł sobie pomażyć. A jak wyglądały ruskie sruby wie kazdy kto ma choc jeden z radzieckich silników. I to jest właśnie powód dla którego, zastawiał bym się nad zakupem tego silnika. A.C.
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Śrubki imbusowe - to relikt komuny. Inny towar na kraj, inny na eksport, tzn. w innym standarcie wykonania. Kto pamięta - ten silnik był nawet w katalogu Robbe. Ktoś tam kiedyś nawet zainwestował i dał im (Rosjanom) maszyny w zamian za wyłączność produkcji i wydał kupę kasy na reklamę. Nawet Amerykanie usiłowali wmówić swoim, że to jest The Best ale dość szybko zniknęły, z katalogu też...Te śrubki mogą pochodzić z takiej produkcji. - Jurek
motyl Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Po mojemu jest to składanka z kilku silników Patrząc na wygląd piasty,śmiem twierdzić że motorek pracował w łódkach, bo ma typowo wytartą piastę od paska rozruchowego. Pytanie czy pływał z taką głowicą, czy ktoś głowice wodną zdemontował ??
q.jakub Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Co do MDS 61 - może i kant, a może i nie (ale według mnie tak). Jakby ważność linku do aukcji wygasła, to dla ciekawskich skopiowałem stronę i zdjęcia (uwaga oba osobno!!!) i wstawiłem na chomika LINK
karlem Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Następny znawca tematu: http://www.allegro.pl/item923290382_silniczek_do_modeli_latajacych.html
instruktor Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Karolu ,tutaj to facet chyba jawnie jaja sobie robi
karambolis8 Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Nie wiem co lepsze. 220V czy sklejka
alyan Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Myślę że to przekaz podprogowy :wink: Tym śmigiełkiem ze sklejki mi zaimponował. Szacunek ... O reszcie się nie wypowiem ale to jest przykład że trzeba w siebie wierzyć :wink:
karambolis8 Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 A widzieliście jego sportowe buciki? Nie udało mi się rozszyfrować jakiego są rozmiaru.
ali1983 Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Następny znawca tematu: http://www.allegro.pl/item923290382_silniczek_do_modeli_latajacych.html Nie wiem co lepsze. 220V czy sklejka to nie wiecie??? teraz mamy taką technologię, że elektrownia atomowa się do modelu zmieści!!! a sklejka to przezroczysty materiał niewidoczny dla radarów... no nie mogę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.