Dareus Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam Możliwe ,że nie jest to w temacie ,nie ma ani samolotu ,ani kamera nie lata Jednak są tam modele ,nawet kilka , a parę z nich jest RC,no to niby by tutaj pasowało:-) Kręciliśmy w/w dość długo , licząc budowę i klejenie wszystkiego bedzie jakieś pół roku. Wiecej można poczytać ,zobaczyc zdjecia z planu na stronie Naszej. Zapraszam do oglądania ,ale koniecznie z włączonymi głośnikami ( Dolby ). W razie uznania ,że nie jest to miejsce dla tego filmu ,proszę o usunięcie linków. wersję sa dwie : sepia kolor Gratuluję Tym ,którzy wytrwają do końca ( film nadaje się w oryginale na TV 32 cale) Pozdr Dareus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Super Film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Fajna produkcja..., taka rodzinna (nazwisko to samo, imiona inne). A mówia że z rodziną dobrze... BARDZO DOBRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Dla mnie BOMBA ,gratulacje pomyslu i realizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobiecki Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 BRAWO ! Oskarowa produkcja ! Przypomniały mi się szczenięce lata i podobne scenki z wysadzaniem plastikowych modeli . Szkoda, że wtedy nie było kamer i zabawek RC... zabawa była przednia, ale cieciowi się nie podobała :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 WitaM Gratuluję pomysłu i... proszę o więcej :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Bardzo pomysłowe, gratulacje. Obejrzałem do końca. Prosimy i wiecej. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareus Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 witam Dziękujemy za dobre opinie i za wytrwanie do końca .Po Popcorn zapraszamy do kasy:-)) Z tym więcej to problem troszeczkę , ja zapewne Panowie przeczytaliście na stronie ,budowa makiety ( małe miasto) pochłonęła duzo czasu ( ale nadal istnieje) i kasy. Sam film (modele ,budowa,piro,aktorzy:-) ) kosztwał parę tysiecy....achh :x Mam już gotowy kolejny model ( T 34 1:16 ) strzelajacy działiem (ogień i huk) z zamontowaną kamerą w miejscu kierowcy . Plan jest aby teraz nakręcić duży film , ujecia z zewnatrz i z kierowcy ,olbrzymie wybuchy ( sa tez gotowe dwa 1:16 tygrysy ) i duży plan , z latajacym samolotem....achhh Niestety koszt wstępny ( bez HD ) to około 11.000 zł , a w tym czasie zaczynam budowę dwóch OP 1:50 , i moze braknąć kasy . Gdyby jednak się udało , to zapewne pochwalimy się ,licząc na przychylne opinie lub krytykę Panów . Zapraszam na strone i do śledzenia losów przyszłego Spielbierga :rotfl: :rotfl: :rotfl: :jupi: :jupi: pozdr Dareus z rodziną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzjiu Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Nie no pełen szacun. Superancki filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alibabebe Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 super cala rodzinka biegala pewnie by film zrobic... cos wspanialego.. wielkie graty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 hmm filmik super, ale mam wrazenie że z tą kwotą to przesada ? chyba że policzyłeś czas jaki włożyłeś w budowę makiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 To i ja dołączę się do gratulacji. Też wytrwałem do końca :wink: Super film utrwalający super pracę modelarską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareus Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam Ponownie dziękujemy za uznanie ,aż strach pomyśleć co by było gdybysmy mieszkali w Holywood :wink: :wink: Co do kwoty: nie wiem czy jeden z kolegów dobrze zrozumiał : ten film kosztował prawie 2000 zł ( bez kosztów oczywiscie kamery i 4 aparatów) następny o którym pisałem ,jeśli powstanie to unicestwi dwa modele Rc 1:16 .jeden to Tygrys za pare stówek raptem ,ale ten T34 z kamerą to juz wart jest około 2-2,5 tys. I oczywiscie koszt budowy makiety w skali 1:16 będzie duzo większy niż poprzednio. W arkusz Excel powstawiałem po prostu na miejsce tych wydatków w skali 1:35 ,wydatki w skali 1:16 plus 3 skrzynki piwa i wyszło prawie 10....no cóż ,nie o kase tu chyba chodzi ,ale o zabawę....:-))))) No oczywista sprawa ,że te wydatki to powalają cały projekt ,juz nie mówiąc o domowym banku:-))))) Ale najbardziej cieszy mnie ,że się pomysł spodobał i choć kilku z Was sprowadził usmiech na usta ( no ten Szwab jak beka choćby:-0))) ) pozdr Dareu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Bardzo fajny filmik. Efekty specjalne też Jedno pytanko jak zrobiłeś te wybuchy petardami małymi czy robiłeś własny proch, detonacja odbywała się za pomocą drutu oporowego ?? czy jak :?: :?: Oczywiście poszło 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Też obejrzałem całość do końca, bardzo dużo porządnej pracy, brawo!! Tylko jeden zgrzyt zauważyłem, ten od muzyki - Bethoven, też powinien być z Kwaśniców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareus Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 witam :-) no cóż ,mamy rozdeptane uszy ,więc padło na Betojakostam:-) - materiały wybuchowe oraz zapalniki ( z druta) pochodzą z własnej produkcji ,typowa "saperka" z programu -zrób to sam:-) Skład ( jestem juz 20 lat po służbie to moge powiedzieć :-) ) PMA zapalnik -klasyczna stłuczona żaróweczka na 12 V ( choinka itp) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Wielkie gratulacje za pomysł i wytrwałość. Chyba każdy z nas myślał kiedyś o zrobieniu czegoś takiego, ale niewielu wystarczyło samozaparcia, by to zrealizować. Mam jedną sugestię. Rozumiem, że możecie nie dysponować takim sprzętem, ale efekty wybuchów i poruszanie się modeli były by bardziej realistyczne, gdyby filmować je w większej częstotliwości klatek i odtwarzać w nieco zwolnionym -tempie kwestia skali a efekt od dawna stosowany w efektach specjalnych. W każdym razie jeszcze raz gratuluję i czekam na kolejny filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Otworzylem przypadkiem. Dla mnie czad! Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareus Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 witam nie mamy takiego sprzętu ,to jasne ..ale kilka scen jest w zwolnionym tępie....jedak to troszkę lipa i widać...cóż Spilberg nie zadzwonił i nici z dodatkowej kasy:-)) pozdr Dareus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 czaderski film, najbardziej podobał mi sie fragment żołnierza, który na wzgórku wędrował na polecenie oficera i potknął się Bajka!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.