ksionc Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Co powiecie na to? Może konstruktorzy tego modelu są wśród nas, na forum? Jeśli tak to chciałbym żeby się wypowiedzieli Fajny model, ale najbardziej zadziwiła mnie kwota przeznaczona na jego budowę... Zresztą obejrzcie sami i sami oceńcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Jak widzę, pilotem jest Kol. Wojtek Lorenc (forumowy @elektron). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 "lekka" przesada to mało powiedziane 8) 7 tys? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 No trzeba jakoś zdobyc pieniążki. To żart, nic nie sugeruję. :roll: Swoją drogą nic nie wiadomo co tam pod folą, skąd plany? Jeśli ktoś z zespołu opracował konstrukcję-należy się honorarium. Ale "na oko" nie wygląda na topową konstrukcję. Obym się mylił, czego życzę z całego serca zespołowi Myszołowa. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksionc Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 heh właśnie ciekawi mnie ta kwota :shock: może jakieś pozłacane elementy do niego wsadzili? :lol2: A tak na serio-to może jakieś specjalne elementy z tworzyw typowo lotniczych zostały użyte? może jakiś specjalny rodzaj materiału... bo chyba silnik by aż tyle nie kosztował żeby tyle model wyniósł... Fajnie by było gdyby się odezwał ktoś , kto miał kontakt z tym modelem i wie coś więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 kwota z kosmosu, "lepiłem" modele w dęblińskiej modelarni, materiały, folia itp, nie wiem jak z elektronika były na wyposażeniu. Ale "na oko" nie wygląda na topową konstrukcję. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Na SAE nie można używać kompozytów, więc kwota rzeczywiście jakaś duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 No ale liczyć też chyba trzeba całą elektronikę... Nie znam się na tyle żeby powiedzieć ile $ pilot w ręku trzyma i co siedzi środku sam odbiornik mógł kosztować kilkaset zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 To kwota nie tylko na model ,ale też na wyjazd do stanów , nie ma się czym podniecać Panowie , poza tym , że jadą i może coś wywalczą. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q.jakub Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 TUTAJ jest powiedziane co nieco na temat budowy myszołowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Piotrek2136, To juz zależy od klasy w której startuje. Odbiorniki, silniki i serwa to najzwyklejsze modelarskie, ale w klasie Advanced można dodatkowo stosować np. stabilizację. Nasza ekipa wybiera się na SAE East w maju, i właśnie jest na etapie testowania modelu w skali 1:2. Nominalnie bedzie 2,6m rozpiętości, a i konstrukcja chyba jak dotąd na SAE niespotykana (ale nie wiem czy mogę zdradzić ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 No i jest tam jak dobrze widzę budowniczy Bies`a z której relacja z budowy jest na naszym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Panowie słyszeli takie słowo "marketing" :?: 7tys brzmi dobrze, policzcie radio, serwa, materiały, silnik, materiały eksploatacyjne itd. przyda się też aby coś zostało w modelarni, jakiś dremelek albo coś w tym stylu :wink: Nie ma co im wyliczać tylko "podziwiać" i życzyć powodzenia :wink: A pan z wąsem [prezenter] i tak wymiata, do tego ta puenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Chłopaki tworzyli całą modelarnie od 0, dlatego wyszła taka kwota. Nie ma w tym wyjazdu wliczonego. Może coś więcej napisze Wojtek jak wróci ze stanów Podobno sama wysyłka Myszołowa kurierem kosztowała 8k zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksionc Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Ooo Panowie Mam wspaniała wiadomość: Myszołów podołał oczekiwaniom Dopiero co obejrzałem Teleexpress i mówili o nim i o całej ekipie w superlatywach ;D Miał unieść kilkanaście kilo ładunku i uniósł :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 http://www.tvp.info/teleexpress/wideo/09052010-1700/1675572 Ale potrzebny programik Microsoft Silverlight (instaluje się po kliknięciu w okno, jeśli ktoś chce i nie ma). Relacja w 9-tej minucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.