karlem Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 ...dwie półlitrówki w jednej i cała gęś.I pies. Może być tylko w połowie rasowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 A śledzik częściowo nieświeży.. (Michał Bułchakow) Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 I ta płlitrówka do niego w połowie wypita, czy w połówie pusta? A pomyśleć tylko, że problem wziął się z półmakiety... Chyba zacznę robić wyłącznie makiety /te z dwóch półmakiet do kupy sklejane/ i będzie po problemie. To jedyne sensowne wyjście. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 A jak skleimy dwie makiety do kupy to bedziemy mieli... Wlasnie ... co ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Kupę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 pół-dupek :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 A jak skleimy dwie makiety do kupy to bedziemy mieli... dwie makiety przyklejone do kupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Nawet Chuck Norris bierze rozbieg z półdystansu , aby z półobrotu w pół wyskoku po pół flaszki jabola w pół truskawkowego i w pół malinowego zobaczyć pierwszą i drugą połowę lotu PÓŁMAKIETY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Temat należałoby zamknąć, ale tylko w połowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Dziwi mnie że nie padło przez 4 strony słowo "neologizm". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 No cóż Pawle, mam poważne wątpliwości czy ktokolwiek z piszących przez te 4 strony studiował kiedykolwiek lub studiuje aktualnie polonistykę np. na Najwyższej Szkole Pedagogicznej, że o jakimś uniwersytecie nie wspomnę. I tym samym nie każdy musi wiedzieć , co to takiego ten "neologizm" i tego , że w języku polskim taki wyraz w ogóle istnieje. A mi się też nie chce sprawdzać w tej chwili, co też on takiego dokładnie znaczy, choć wiem, że istnieje. Ważne , że temat z przedrostkiem "pół" został chyba dogłębnie wyeksploatowany. :roll: I niech tak zostanie. Do następnego razu, kiedy znowu wyraz "półmakieta" nijak nie będzie komuś pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 No ta was zmuszę niejako ... Neologizm (z gr. νεος + λογός – nowe słowo) – środek stylistyczny; nowy wyraz utworzony w danym języku, aby nazwać nieznany wcześniej przedmiot czy sytuację lub osiągnąć efekt artystyczny w utworze poetyckim. Mnie tego uczyli w gimnazjum ... PS. polonista ze mnie żaden :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 ertman_176, w słowie "neologizm" nie ma przedrostka "pół" to co się dziwisz :roll: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.