Skocz do zawartości

Wrocław - Lipowa 22-23,05,2010r. - Aircombat ACES i ESA

Olorin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam przyjemność ogłosić zapisy na wrocławską edycję zawodów Aircombat ACES. Tym razem miejsce zawodów opuszcza stolicę dolnego śląska i wędruje do Lipowej koło Grodkowa. Myślę, że zmiana będzie pozytywna z wielu powodów, m.in. świetnie przygotowany teren. Tydzień przed naszymi zmaganiami na tamtejszym terenie odbędą się zawody w akrobacji F3A.

Termin zawodów: 22-23,05,2010r.

Planowane jest rozegranie po cztery rundy w każdej z kategorii oraz oczywiście finały. W zależności od ilości zawodników możliwe, że będą rozegrane również półfinały.

Istnieje możliwość rozbicia namiotu i przenocowania na miejscu.

Zapisujcie się na adres: karolwd [na] gmail.com podając:

Kategorie w których startujecie: WWI i/lub WWII

Kanały oraz pasma częstotliwości dla każdej z kategorii.

Na zgłoszenia czekam do 20.05.2010r.

Zdjęcia oraz mapkę dojazdu można oglądać na stronie: http://www.smofeniks.pl/

Strona z aktualną listą zapisów: LISTA ZAPISÓW

Karol.

PS.

Można zapisywać się również na zawody ESA które odbędą się w Niedzielę 23.05.2010r.

Proszę podawać kategorie (WWI i/lub WWII) oraz kanały.

ZMIANY ZMIANY ZMIANY

Po pewnych ustaleniach siłą porozumienia ustala się co następuje:

W sobotę: 3 rundy WWII oraz finał i rozdanie pucharków za WWII oraz dwie rundy WWI pod wieczór. W niedzielę dolatujemy jedną rundę WWI i finał oraz rozgrywamy zawody ESA w kategoriach WWI i WWII. Oczywiście wieczorem w sobotę przewidujemy ognisko lub grilla.

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam.Powodem zorganizowania zawodów dwódniowych są odległości ,które trzeba pokonać aby wziąć udział w Bitwie o .......Pokonanie 300 czy 400 km.-ok.5-6 godzin,6-8 godzin zawody,5-6 godzin powrót.Panowie to nie żarty, w sumie daje 16-20 godzin.Tym bardziej,że dzięki sędziowaniu kolejek przez zawodników,którzy odbyli już lot w danej turze takie zawody ciężko nazwać relaksem,a raczej ciężką harówką.A przecież czasami trzeba coś jeszcze podkleić,czy zmienić przy modelu.Więc pytam się,gdzie tu czas na RELAKS ? Przecież nawet jak wrócicie po jednym tak bogatym we wrażenia dniu do domu ,to padniecie jak kawki i Wasza kobieta i tak nie będzie miała z Was pożytku.Ba powiem więcej nawet nadzoru pełnić nie dacie rady Very Happy .W Lipowej są naprawdę niezłe warunki.Na tym prywatnym lotnisku naszego bardzo dobrego kolegi z Grodkowa Jana Żywca będzie na nas czekać trawka przycięta jak na polu golfowym,siatka ochronna,duży namiot ze stołami i ławami,miejsce dla samochodów i namiotów a nawet Toj-Tojka.Jak komuś mało,lub nie lubi namiotu lub Toj-Tojki może zarezerwować nocleg w hotelu „Zameczek” 49-200 Grodków, Ul. Kasztanowa, za ok.90 zł/os. ze śniadaniem.Chcielibyśmy aby zawody były rozegrane w spokoju bez pośpiechu i nerwowego trzepotania nabiałem Laughingz wieczornym chmielowym grillem i nocnymi lotami Killera. Proszę Was zabierzcie głos na forum co sądzicie na ten temat i na pomysł połączenia spaliny ACES,I WŚ i ESA.Pozdrawiam Wojtek.

Gość miszczu
Opublikowano

Ja jestem za tym żeby jednego dnia zrobić WWII i WWI (bo przecież się da) a drugiego ESA WWII i WWI. Pozatym rozgrywanie po 4 rundy+finał to troche za dużo moim zdaniem. Zwróćmy uwage na to, że za 2 miesiące mamy mistrzostwa świata w Niemczech na które trzeba przygotować troche sprzętu.

Opublikowano

Plan czasowy zawodów.

22.05.2010r. - Sobota

godz.

9.00 - 10.00 --rejestracja

10.15 - 10.45 --ocena statyczna modeli WWI

11.15 --start 1 rundy WWII

12.15 --start 2 rundy WWII

13.15 --start 3 rundy WWII

14.15 - 15.00 --przerwa

15.00 --finał WWII

15.45 --zakończenie WWII

16.30 --start 1 rundy WWI

17.30 --start 2 rundy WWI

19.00 --ognisko/grill

23.05.2010r. - Niedziela

godz.

9.00 --start 3 rundy WWI

10.15 --finał WWI

11.00 --zakończenie WWI

Aircombat ESA WWI i WWII:

10.00-11.00 --rejestracja

11.30 --start 1 rundy WWII

12.15 --start 2 rundy WWII

13.00 --start 3 rundy WWII

13.30 --finał WWII

14.30 - 16.00 --wszystkie trzy rundy WWI

16.30 --finał WWI

17.00 --zakończenie

Opublikowano

Spokojnie, tak to już jest że wpisuje się najwięcej w ostatnim tygodniu. Z tego co mi wiadomo to z Warszawy możecie liczyć dodatkowo - poza Aimeizem który się już zgłosił - na max 3-ech lub min 1-ego gracza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Pragnę przypomnieć o zapisach :)

Kolejna sprawa to noclegi, pogoda nas nie rozpieszcza ale podobno ma być ładnie od piątku a przynajmniej ma być ciepło i ma nie padać. Kilka osób pytało o miejsca noclegowe, udało mi się znaleźć takie oto lokale, oprócz wspomnianego wcześniej przez Wojtka hotelu "Zameczek":

1. Motel - Restauracja Grodek Dzwoniłem do nich, podali mi, że pokój 2os. - 120zł a 4os.-140zł. Motel w Grodkowie.

2. Hotel - Restauracja PIAST Sp z o.o W Brzegu, ok 20 km od Grodkowa. Tu nie dzwoniłem ale na stronie podają, że pokój 2 osobowy to 80 zł.

We wszystkich miejscach należy robić rezerwacje dla pewności. Rezerwacje każdy robi we własnym zakresie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam!

Kilka informacji z frontu.

Jak wiadomo w kraju są powodzie, z tego co się zdążyliśmy dowiedzieć to mosty w Opolu w dniu wczorajszym były zamknięte, właśnie w radiu podali, że most na Odrze w Oławie może zostać lada chwila zamknięty. Do Soboty jeszcze daleko i woda powinna zacząć opadać.

Jeśli chodzi o stan lotniska i drogi dojazdowej na pole to właściciel terenu podaje, że pole jest dobrze wydrenowane a drogi są w bardzo dobrym stanie. Nie ma problemu ze stanem lądowiska ani dojazdem. Nawet podczas powodzi w 1997r. te tereny nie były zalane i wody nie było widać. Tak więc miejscówką się nie musimy martwić.

Na miejscu ma być dostępny namiot - pawilon, jednak jest to namiot w którym będzie można coś naprawić, zjeść, są tam stoły i ławki. Nie jest to namiot sypialny :P.

Jednocześnie przypominam, że dzisiaj ubiega termin zapisów!!!

Opublikowano

Witam!

Niestety w związku z pogarszającą się sytuacją powodziową i pogodową na dolnym śląsku, jesteśmy zmuszeni odwołać zawody Aircombat we Wrocławiu - Lipowej. Fala powodziowa na Odrze ma dojść do Wrocławia w nocy z piątku na sobotę. Nieznany jest stan dróg dojazdowych. Tak więc w związku z tym, że grono osób będzie ratować swój dobytek odwołujemy zawody.

Przewidywany termin odbycia się zawodów: 12-13.06.2010r.

Przepraszamy za zaistniałą nie z naszej winy sytuację. Mamy nadzieje, że zbierzemy się w późniejszym terminie.

Karol

Opublikowano

Karolu !!! Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego jak zmienił się obraz całego mojego dzisiejszego dnia ?! Zamiast cały dzień spędzić przy samolotach czeka mnie dokończenie skręcania mebli (których nie udało mi się skręcić wczoraj do 23:00), później płytki na ścianie w kotłowni a jutro z pewnością wizyta u teściowej. Dziękuję ci bardzo. :twisted:

Właśnie Ania powiedziała, że jeszcze dzisiaj będzie wizyta u teściowej. :shock: :twisted:

Opublikowano

kolego skidan nie ma sie czym martwić meble sie przydadzą.A wizyta u tesciowej na obiadku rodzinym chyba nie jest taka zła:) moglo być gorzej.:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

rozmawiałem dziś z Wową i najprawdopodobniej zawody WWI i WWII będą w sobotę tj 12.05, a ESA w niedziele. Miejsce bitwy bez zmian tj Lipowa.

teraz pozostało już tylko patrzyć na niebo i prognozy pogody :D

Opublikowano

Z prognoz wziętych IMGW wynika że pogoda będzie od piątku 11.06 sprzyjająca.

Do czwartku 10.06 ma padać i będzie duże zachmurzenie. A tak na dobre to pogoda ma byc od soboty 12.06. Zapowiadają 25-28st. C. Czyli OK.

Opublikowano

Cześć!

Ogłaszam ponowne zapisy na zawody Aircombat we Wrocławiu Lipowej. W związku z tym, że zaraz po tych zawodach będzie edycja w Poznaniu to zawody w spalinie WWI i WWII odbędą się całkowicie w sobotę 12.06.2010r.

W niedzielę 13.06.2010r. planowane są zawody ESA Aircombat w obu kategoriach WWI i WWII. Czy konkurencja elektryków się odbędzie będzie zależało od was a konkretniej od tego czy będą chętni.

Proszę o wysyłanie maili do mnie na adres karolwd[na]gmail.com a w treści podajcie:

Imię i Nazwisko

Kategorie:

WWI i/lub WWII oraz kanały

ESA WWI i/lub ESA WWII oraz kanały

Można też zgłaszać się telefonicznie: 668 349 897

Miejsce akcji bez zmian.

Na zapisy czekam do 10.06.2010r. ale czym wcześniej tym lepiej !!!

Karol

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.