Olorin Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Witam! Mam przyjemność ogłosić zapisy na wrocławską edycję zawodów Aircombat ACES. Tym razem miejsce zawodów opuszcza stolicę dolnego śląska i wędruje do Lipowej koło Grodkowa. Myślę, że zmiana będzie pozytywna z wielu powodów, m.in. świetnie przygotowany teren. Tydzień przed naszymi zmaganiami na tamtejszym terenie odbędą się zawody w akrobacji F3A. Termin zawodów: 22-23,05,2010r. Planowane jest rozegranie po cztery rundy w każdej z kategorii oraz oczywiście finały. W zależności od ilości zawodników możliwe, że będą rozegrane również półfinały. Istnieje możliwość rozbicia namiotu i przenocowania na miejscu. Zapisujcie się na adres: karolwd [na] gmail.com podając: Kategorie w których startujecie: WWI i/lub WWII Kanały oraz pasma częstotliwości dla każdej z kategorii. Na zgłoszenia czekam do 20.05.2010r. Zdjęcia oraz mapkę dojazdu można oglądać na stronie: http://www.smofeniks.pl/ Strona z aktualną listą zapisów: LISTA ZAPISÓW Karol. PS. Można zapisywać się również na zawody ESA które odbędą się w Niedzielę 23.05.2010r. Proszę podawać kategorie (WWI i/lub WWII) oraz kanały. ZMIANY ZMIANY ZMIANY Po pewnych ustaleniach siłą porozumienia ustala się co następuje: W sobotę: 3 rundy WWII oraz finał i rozdanie pucharków za WWII oraz dwie rundy WWI pod wieczór. W niedzielę dolatujemy jedną rundę WWI i finał oraz rozgrywamy zawody ESA w kategoriach WWI i WWII. Oczywiście wieczorem w sobotę przewidujemy ognisko lub grilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Witam.Powodem zorganizowania zawodów dwódniowych są odległości ,które trzeba pokonać aby wziąć udział w Bitwie o .......Pokonanie 300 czy 400 km.-ok.5-6 godzin,6-8 godzin zawody,5-6 godzin powrót.Panowie to nie żarty, w sumie daje 16-20 godzin.Tym bardziej,że dzięki sędziowaniu kolejek przez zawodników,którzy odbyli już lot w danej turze takie zawody ciężko nazwać relaksem,a raczej ciężką harówką.A przecież czasami trzeba coś jeszcze podkleić,czy zmienić przy modelu.Więc pytam się,gdzie tu czas na RELAKS ? Przecież nawet jak wrócicie po jednym tak bogatym we wrażenia dniu do domu ,to padniecie jak kawki i Wasza kobieta i tak nie będzie miała z Was pożytku.Ba powiem więcej nawet nadzoru pełnić nie dacie rady Very Happy .W Lipowej są naprawdę niezłe warunki.Na tym prywatnym lotnisku naszego bardzo dobrego kolegi z Grodkowa Jana Żywca będzie na nas czekać trawka przycięta jak na polu golfowym,siatka ochronna,duży namiot ze stołami i ławami,miejsce dla samochodów i namiotów a nawet Toj-Tojka.Jak komuś mało,lub nie lubi namiotu lub Toj-Tojki może zarezerwować nocleg w hotelu „Zameczek” 49-200 Grodków, Ul. Kasztanowa, za ok.90 zł/os. ze śniadaniem.Chcielibyśmy aby zawody były rozegrane w spokoju bez pośpiechu i nerwowego trzepotania nabiałem Laughingz wieczornym chmielowym grillem i nocnymi lotami Killera. Proszę Was zabierzcie głos na forum co sądzicie na ten temat i na pomysł połączenia spaliny ACES,I WŚ i ESA.Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Ja jestem za tym żeby jednego dnia zrobić WWII i WWI (bo przecież się da) a drugiego ESA WWII i WWI. Pozatym rozgrywanie po 4 rundy+finał to troche za dużo moim zdaniem. Zwróćmy uwage na to, że za 2 miesiące mamy mistrzostwa świata w Niemczech na które trzeba przygotować troche sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Plan czasowy zawodów. 22.05.2010r. - Sobota godz. 9.00 - 10.00 --rejestracja 10.15 - 10.45 --ocena statyczna modeli WWI 11.15 --start 1 rundy WWII 12.15 --start 2 rundy WWII 13.15 --start 3 rundy WWII 14.15 - 15.00 --przerwa 15.00 --finał WWII 15.45 --zakończenie WWII 16.30 --start 1 rundy WWI 17.30 --start 2 rundy WWI 19.00 --ognisko/grill 23.05.2010r. - Niedziela godz. 9.00 --start 3 rundy WWI 10.15 --finał WWI 11.00 --zakończenie WWI Aircombat ESA WWI i WWII: 10.00-11.00 --rejestracja 11.30 --start 1 rundy WWII 12.15 --start 2 rundy WWII 13.00 --start 3 rundy WWII 13.30 --finał WWII 14.30 - 16.00 --wszystkie trzy rundy WWI 16.30 --finał WWI 17.00 --zakończenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Czesc czyżby tak mało chętnych było, że taki zastój w zapisach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Spokojnie, tak to już jest że wpisuje się najwięcej w ostatnim tygodniu. Z tego co mi wiadomo to z Warszawy możecie liczyć dodatkowo - poza Aimeizem który się już zgłosił - na max 3-ech lub min 1-ego gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Janek, ja się nie martwię o spalinę. Chodzi mi głównie o ESĘ, bo tu to nigdy nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Witam! Pragnę przypomnieć o zapisach Kolejna sprawa to noclegi, pogoda nas nie rozpieszcza ale podobno ma być ładnie od piątku a przynajmniej ma być ciepło i ma nie padać. Kilka osób pytało o miejsca noclegowe, udało mi się znaleźć takie oto lokale, oprócz wspomnianego wcześniej przez Wojtka hotelu "Zameczek": 1. Motel - Restauracja Grodek Dzwoniłem do nich, podali mi, że pokój 2os. - 120zł a 4os.-140zł. Motel w Grodkowie. 2. Hotel - Restauracja PIAST Sp z o.o W Brzegu, ok 20 km od Grodkowa. Tu nie dzwoniłem ale na stronie podają, że pokój 2 osobowy to 80 zł. We wszystkich miejscach należy robić rezerwacje dla pewności. Rezerwacje każdy robi we własnym zakresie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam! Kilka informacji z frontu. Jak wiadomo w kraju są powodzie, z tego co się zdążyliśmy dowiedzieć to mosty w Opolu w dniu wczorajszym były zamknięte, właśnie w radiu podali, że most na Odrze w Oławie może zostać lada chwila zamknięty. Do Soboty jeszcze daleko i woda powinna zacząć opadać. Jeśli chodzi o stan lotniska i drogi dojazdowej na pole to właściciel terenu podaje, że pole jest dobrze wydrenowane a drogi są w bardzo dobrym stanie. Nie ma problemu ze stanem lądowiska ani dojazdem. Nawet podczas powodzi w 1997r. te tereny nie były zalane i wody nie było widać. Tak więc miejscówką się nie musimy martwić. Na miejscu ma być dostępny namiot - pawilon, jednak jest to namiot w którym będzie można coś naprawić, zjeść, są tam stoły i ławki. Nie jest to namiot sypialny . Jednocześnie przypominam, że dzisiaj ubiega termin zapisów!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam! Niestety w związku z pogarszającą się sytuacją powodziową i pogodową na dolnym śląsku, jesteśmy zmuszeni odwołać zawody Aircombat we Wrocławiu - Lipowej. Fala powodziowa na Odrze ma dojść do Wrocławia w nocy z piątku na sobotę. Nieznany jest stan dróg dojazdowych. Tak więc w związku z tym, że grono osób będzie ratować swój dobytek odwołujemy zawody. Przewidywany termin odbycia się zawodów: 12-13.06.2010r. Przepraszamy za zaistniałą nie z naszej winy sytuację. Mamy nadzieje, że zbierzemy się w późniejszym terminie. Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Jeśli dałoby się 13 czerwca to byłoby super Szkoda trochę bo dzisiaj cały dzień klepałem model.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Karolu !!! Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego jak zmienił się obraz całego mojego dzisiejszego dnia ?! Zamiast cały dzień spędzić przy samolotach czeka mnie dokończenie skręcania mebli (których nie udało mi się skręcić wczoraj do 23:00), później płytki na ścianie w kotłowni a jutro z pewnością wizyta u teściowej. Dziękuję ci bardzo. :twisted: Właśnie Ania powiedziała, że jeszcze dzisiaj będzie wizyta u teściowej. :shock: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuga Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 kolego skidan nie ma sie czym martwić meble sie przydadzą.A wizyta u tesciowej na obiadku rodzinym chyba nie jest taka zła:) moglo być gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 rozmawiałem dziś z Wową i najprawdopodobniej zawody WWI i WWII będą w sobotę tj 12.05, a ESA w niedziele. Miejsce bitwy bez zmian tj Lipowa. teraz pozostało już tylko patrzyć na niebo i prognozy pogody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 zawody WWI i WWII będą w sobotę tj 12.05, a ESA w niedziele Tu chyba wkradł się błąd. :shock: Czy nie powinno być 12.06.2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Czy nie powinno być 12.06.2010 oczywiście :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Z prognoz wziętych IMGW wynika że pogoda będzie od piątku 11.06 sprzyjająca. Do czwartku 10.06 ma padać i będzie duże zachmurzenie. A tak na dobre to pogoda ma byc od soboty 12.06. Zapowiadają 25-28st. C. Czyli OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Cześć! Ogłaszam ponowne zapisy na zawody Aircombat we Wrocławiu Lipowej. W związku z tym, że zaraz po tych zawodach będzie edycja w Poznaniu to zawody w spalinie WWI i WWII odbędą się całkowicie w sobotę 12.06.2010r. W niedzielę 13.06.2010r. planowane są zawody ESA Aircombat w obu kategoriach WWI i WWII. Czy konkurencja elektryków się odbędzie będzie zależało od was a konkretniej od tego czy będą chętni. Proszę o wysyłanie maili do mnie na adres karolwd[na]gmail.com a w treści podajcie: Imię i Nazwisko Kategorie: WWI i/lub WWII oraz kanały ESA WWI i/lub ESA WWII oraz kanały Można też zgłaszać się telefonicznie: 668 349 897 Miejsce akcji bez zmian. Na zapisy czekam do 10.06.2010r. ale czym wcześniej tym lepiej !!! Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witam! Przypominam o zapisach na zawody, zarówno ESA jak i spalina. Aktualna Lista ZAPISÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Przypominam, że dzisiaj upływa termin zapisów! Coś mało chętnych na ESĘ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.