leoon Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Elekronika w zaleznosci od portwela ja ci podam tansza wersje co nie znaczy ze gorsza serwa typowe 9g np. hxt ,tgy silnik mozesz Tower Pro 2410-09 lub podobny do niego smigło 9x4.5 bateria 3s lipo 1600mAh i regulator wez min 20A lub obcjonalnie 25-30A na zas goldy 3,5mm(polaczenie silnik regulator) wtyk xt60(polaczenie bateria regulator) dzięki za szybką odpowiedź, jutro wezmę sie za szukanie w/w elektroniki jak bedę miał problem to sie odezwę. A czy silnik speed400 tak jak w planach jest gorszy niż ten co podałeś?
pyton Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 no przede wszytskim silniki szczotkowe wychodza z uzycia,poza tym sa cięzsze mniej wydajne i gorzej sie je mocuje,aczkolwiek mozesz zastosowac,tylko czy jest sens?? wydasz na silnik bezszczotkowy ok 30-40zl i bedziesz miał lzejszy model i o lepszych własnosciach. ale jesli chcesz mozesz zastosowac speeda tylko juz musisz kupic regulator do szczotek.
leoon Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 aa no widzisz, uczę sie dopiero tego "świata "i tego jeszcze nie wiedziałem. Naprawdę dzięki wielkie. A możesz mi powiedzieć co to są goldy, aby rozwiać moje wątpliwości? wpisując w szukajkę milion tematów mi wyskakuje
pyton Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Są to wtyki do połaczenia silnka z regulatorem np.tak wyglada jest to połaczenie rozłaczne wiec mozesz regulatora uzywac w innych modelach dzieki temu
vowthyn Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ster kierunku jak najbardziej warto dorobić. Zrobiłem w swoim Toto 1 i bardzo pomaga w radzeniu sobie z wiatrem, poza tym kierunek w szybowcu to zawsze dobra rzecz, zakręty wyglądają ładniej i nie ma zamiatania ogonem. Musisz tylko uważać na wyważenie, dodatkowe serwo i bowden mogą spowodować nadmierne przeważenie modelu na tył. U mnie wyważa się dopiero pakietem 2300 mAh (260g) + ciężarek 5g tuż za silnikiem (mam bardzo lekki silnik zamontowany za wręgą (schowany w kadłubie) co dodatkowo skraca ramię siły z przodu.
leoon Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 pyton, a czy śmigło składane da się założyć do tego silnika? Pytanie banalne, ale ja jestem kompletnie zielony. Nie mogę doczekać się pierwszych prac przy budowie. A jak już ruszyć to robić do końca a nie potem niepotrzebnie hamować pracę. Podałeś mi elektronikę ale za cholerę nie mogę jej znaleźć na znaych mi sklepach. Znalazłem jedynie silnik. Możesz podać mi jakieś dobre sklepy gdzie mógłbym dostać te części?
pyton Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 wiec tak na ten silnik mozna załozyc skałdane tylko oska jest z gwintem i troche szkoda moze lepiej wez z oska bez gwintu i na spokojnie zamontujesz śmigło skladane np: taki lub podobny regulator np taki zasilanie :lipol no i serwo,serwa do tego goldy co ci podałem i złacze masz wszystko z jednego sklepu
leoon Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 dzieki raz jeszcze, dziś zamawiam częsci z tego sklepu. czytałem pochlebne wypowiedzi na temat tego silnika... prezentuje sie ładnie, miałeś może z nim do czynienia?
Marcin K. Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Daje rade. U mnie lata w Kilerze i niezle sobie radzi, śmigło 9x5. Powiem ze nawet lepszy od emaxa cf 2822
pyton Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 no mialem ci włansie ewentualnie zaproponowac,jasne wez ten jest z lepszych materiałow zrobiony i ma wiecej dodatków! lub z tej seri o większej mocy
Marcin K. Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Chodzi ci o serię 35? To juz bedzie duzo za duzo...
pyton Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 nie po prostu moze ten co ma 220W i tyle
leoon Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Chodzi Ci o ten ? W opisie pisze, że zalecany regulator to 15A i 18A, z tego co wyczytałem na forum to na 20A też latają, czyli spokojnie mogę 20kę podłączyć? do tego aku lipol'a jaka ładowarka będzie dobra? bo z tego co widze to przedział cenowy jest straszny... dla mnie póki co cena jest najważniejsza
Marcin K. Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Na początek starczy ci charger4 no ale warto by kupic cos z komputerem np accucell 6. Drogie nie jest ale bardzo dobre. Regulator dlatego zakładają wiekszy jak zauważyłes zeby byl zapas A. Zawsze lepiej na wiecej A niz za malo.
pyton Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 dokładnie tak jak ci napisal Marcin K. wez moze jakis wiekszy bedzie do innego silnika przy innym modelu. dlatego opłaca sie wziąć nieco wiekszy no chyba ze zalezy ci na masie ,ale akurat w toto kilka gram wiecej ci nie zaszkodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.