Skocz do zawartości

Gdzie kupić dobry, ale nie drogo zestaw RC CAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem po pierwszych testach nadajnika i odbiornika, które posiadam. Jestem pod wrażeniem, to na prawde działa !! Podłączenia, są bezpośrednio do nadajnika i odbiornika, stabilizacja 3,3 V z 3,7V wykonana na jednym układzie LE33CZ, powiem szczerze, nie grzeje sie prawie wogóle. Narazie działanie sprawdzone tylko w domu, odległość ok 10 m, poprzez sciany i zamknięte drzwi, działa bez zarzutu. Teraz tylko czekam na kamerke do modelu i rozpocznę testy na dworze.

937421.jpg

Przy okazji co powiecie na te okulary 800x255 wystarczy? http://allegro.pl/item209914280_wideo_okulary_efekt_36_prezent_dzien_dziecka.html

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gratuluje.

Teraz kolej na weryfikacje zasiegu. :lol:

Co do gogli,to jest tak.Mniej jak 922k pikseli to raczej niewiele widac.Te i tak sa lepsze od tych podstawowych 180k.

Tu proponowal bym daleko idaca powsciagliwosc i jednak dozbieral do tych co maja 922k.

Zobaczysz jedne i drugie,przyznasz racje 8) Poceluj na Ebay germanskim lub u angoli.

To moje zdanie,decyzja jak zwykle nalezy do Ciebie.

Opublikowano

Jak dobrze pamietam to chyba 640 x 480 x 3

Takze diagonal-kat widzenia , z waskim to tak jak przez dziurke od klucza-jesli mniej jak 28'

to moze byc ,,luneta''

Opublikowano

Dzieki !!! Ten dział to by zginął bez Ciebie !!! Dziś dostałem info, że kamerka w USA została już do mnie wysłana, więc z niecierpliwością czekam na nią !!!

Opublikowano

odnośnie pytania tytułowego tegoż wątku. Jeden z forumowiczów na forum RC-CAM raz na jakiś czas sprzedaje moduły Airwave w b. niskich cenach (jest ich dystrybutorem i kupuje je w cenach fabrycznych). Koleś jest z Australii, więc przesyłka nie jest droga, idzie szybko i cła raczej się nie zapłaci. Kamerka KX-131 za 85 USD w Rangevideo. Nie jest to cud techniki (niska rozdzielczość), ale daje radę.

Opublikowano

Yes, pierwsze proby za sobą. Na szybciocha zmontowalem mocowanie serwa z kamera w modelu (taka szybka prowizorka, ale trzyma solidnie), o dziwo kamerka kx-131 dziala dobrze przy napieciu 3,7 V !!!!!!! Tak wiec do zasilania nadajnika i kamerki uzywam jednej dodatkowej celi Li-poly 13000mA ! Sterowanie na boki kamera wykonuje przy pomocy 4 kanalu, zamiast steru kierunku i tak go zadko uzywam latam glownie na lotkach.

Testy w domu zapowiadaja sie obiecujaco, dzis jeszcze musze sprawdzic karte tv w kompie, by jutro jak cos uda mi sie nagrac z oblotu wrzucic na forum !

Zdjecia tez niestety nie dam teraz, bo nie potrafie sie aparatu doszukac !!

Zeby tylko jutro pogoda dopisala, bo mnie skreci przez caly dzien czekania !!!

Opublikowano

A jak wyglada sprawa z jakoscia obrazu ?

Podobno lepiej sobie radzi z kontrastami ?

Ciekawy jestem Twojej opini,gdyz sporo widac filmow z tej kamerki,a jakosc czasem jest rozna.Od b. dobrej do fatalnej.

Liczba lini ,to chyba nie bedzie az tak drastycznie pogarszala jakosci,no ale o tym to juz nam napiszesz...

Opublikowano

Wiesz co nie jest tak zle, ale zobaczymy podczas oblotu, tutaj wyjda wady tej kamerki i zasilania nizszyn napieciem, chociaz tak na szybko jak podlaczalem 5v i 3,7v to nie zauwazylem znaczacej roznicy w domu.

Pare zdjęć z szybkiego montażu

959723.jpg

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

Nie wygląda to może za estetycznie, ale działa !!

Opublikowano
Nie wygląda to może za estetycznie, ale działa !!

W dziale RC-CAM estetyke traktujmy jako drugorzedna sprawe,tu jest troche inaczej.

Jak ladnie wyglada,niekoniecznie bedzie ladnie filmowac :lol: .

Ale wyszlo :mrgreen:

Moje gratulacje.Zaimponowales mi teraz.

Konsekwencja.Od pomyslu do realizacji.

Ta platforma dosc ladna-nerwowa,pewnie znowu mi sie zakreci w glowie od ogladania :crazy:

Jedna uwaga.

Ze wzgledu na moje umiejetnosci pilotazu,zawsze na zimne dmucham.

Kamerka jest na tzw.lini ognia.Jezeli model przewroci sie - kapotuje,zniszczysz kamerke.Kamerka powinna byc tak umieszczona,by w zadnej pozycji modelu na ziemi,nie miala kontaktu z gleba.Takze trzeba wziac pod uwage takie miejsce ,zeby w czasie zderzenia z ziemia,miala szanse ocalec-taka strefa kontrolowanego zgniotu lub b. dobry protektor.Sa takie miejsca w modelu,okolice srodka kadluba pod skrzydlem.Podobnie antena

Po tylu kretach,moge byc ekspertem w tej dziedzinie :)

Opublikowano

Dzieki za wskazowke, mam nadzieje, ze wiatr dzis ustanie, bo jak na razie to nie ma warunków na latanie, wieje jak cholera, moze ok 19:00 20:00 troche sie uspokoi i wtedy ruszam na pole, sprawdzic sprzet w praktyce.

Opublikowano

Jestem po 1 oblocie !!! Rewelka, nagrywałem bezposrednio na Magnetowid. Odbiornik był oddalony ok 100m od miejsca startu miedzy zabudowaniami, wiec poczatkowej fazy lotu nie widac ;-) Dzis juz nie dam rady tego wrzucić, ale jutro napewno !!!! Jakość kamery rozwala, rewelka !!! Model był przeciążony na tył, zresztą wiał dość silny wiatr (mocno rzucało) i dało się odczuć, że i silnik już nie wyrabia, może zamiana na mocniejszy poprawi sterowność? Musze popracować nad odchudzeniem modelu. Cieszy mnie to ze kamera pracuje prawidlowo na 3,7 V, tak wiec wystarcza 1 cela !!!!

Opublikowano

No to ladnie Panowie dzialacie, ja jestem tez juz w koncowej fazie budowy modelu AIRCAM, wlasnej konstrukcji gornoplata, juz sie nie moge doczekac pierwszych oblotow tego modelu wraz z calkowicie nowa konstrukcja nadajnika. Mysle ze jeszcze kilka dni i bede mogl tu wrzucic linka z filmem calego mojego oprzyrzadowania +lot modelu. Model ma rozpietosc 147cm, kadlub 88cm dlugosci, silnik napedzajacy AXI GOLD 2814/16.

Opublikowano

No i polecial.

Chyba troche wialo :crazy: .

Te zaniki,w jakiej pozycji wtedy znajdowala sie antenka,bokiem czy prostopadle do odbiornika ?

Musimy cos pomyslec nad miejscem na filmy-tube i inne wynalazki tak tna jakosc ze rece opadaja.Bo jakosc filmu podejrzewam byla lepsz niz ta co na necie :?

Opublikowano

No jasne ze byla lepsza, jak sie patrzylo bezposrednio na TV, to po prostu rewelacja !!! Obraz ostry byl jak zyleta !!!

A to pare zdjec po modernizacji, Peter włożyłem Twoją antenke ;-) i środek ciężkości wrócił w swoje miejsce, szkoda że dziś nie miałem czasu polatać, była piękna pogoda !!

a4.jpg

a5.jpg

a6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.