meteor Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 W chinach wprowadzili nowe pakiety Turnigy o prądach rozładowywania nawet 45C( w porywach do 90C) i prądzie ładowania 10C :shock: Jestem ciekaw jak to się będzie sprawdzało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Niektóre mają ładowanie 5C i 8C Trzeba przyznać że cena jest świetna To już się ładuje szybciej niż li-fe :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 dobra zabawka dla heli i innych akro maniaków dobra alternatywa nawet dla A123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 mój pakiet 4S już wysłany :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Nowe Fullymax też mają takie parametry.Nasz lokalny dystrybutor ładuje pakiet prądem 4C przez balanser Pulsar i ładowarką Pulsar (może być inny typ ładowarki i balansera) ale te widziałem w akcji z tymi pakietami (fullymax)w tamtym tygodniu. Ładowanie w 15 min. :shock: Główna zaleta Li-Fe została "pokonana" zostaje jeszcze bezpieczeństwo ale to już pomijam bo wiadomo co jest grane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11957 Ciekawe kto ma ładowarke o prądzie ładowania 50A :roll: , no chyba że na dniach turnigy wprowadzi taką do sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ciekawe kto ma ładowarke o prądzie ładowania 50A gdzie TY to wyczytałeś? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Max Charge Rate © 10Przy tym pakiecie (5000mah) maksymalny prąd ładowania wynosi 50A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zamówiłem 1 pakiet 2200 3s 35-70C Mam Zwykłego Turnigy 2200 3s 35-40C który w cessnie lekko się grzeje po 10 minutach lotu. Jeżeli ten nie będzie ciepły to znaczy, że coś w nim jest nano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Szkoda że najmniejsza pojemność to 1800mAh. Kuszą spore prądy ładowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Będą nawet takie 160mAh tylko guzdrają się okropnie z dodawaniem na stronę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Już są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Czy ktoś już z Was dostał? BO moje gdzieś utknęły wysłane Swiss postem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwizdek Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11956&Product_Name=Turnigy_nano-tech_5000mah_3S_45~90C_Lipo_Pack Za niedługo będziemy w zimie awaryjnie uruchamiać czymś takim nasze auta jak akumulator padnie. Choć trudno mi uwierzyć, że taki pakiet wytrzyma/odda prąd 450A :shock: EDIT: A jednak.. nic nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Właśnie dotarł do mnie 2200 3s 35-70C Naładuję, zrobię przejściówkę dla kolegi i przetestujemy go w t-rexie 450. Tu będzie najlepiej widać czy bateria ma znaczną przewagę nad 2200 3s 30C Rhino których kolega używa. Być może jutro dojdzie 1300 i 1000mAh 3s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Wojtek koniecznie napisz co o nich sądzisz. W ptrzyszłym tygodniu bedę zamawiał pakiety do TWIN STAR II i nie wiem czy warto te nowe "nano". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Był krótki 3 minutowy test polegający na robieniu figur helikiem które najbardziej zżerają pakiet. Po tym czasie napięcie wskazywało 11.8V a pakiet zrobił się ledwo wyczuwalnie ciepły. Ponadto w porównaniu do tego Rhino 30C 2200 3s pakiet jest lżejszy bo helika mocno ciągnęło na ogon. Na pytanie- czy czujesz moc? kolega odpowiedział- stary noooooo! To by było na tyle :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Dzięki wielkie. Jutro puszczamm zamówienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Po długim oczekiwaniu doszły do mnie pakiety 1300 3s 25-50C i 1000 3s 25-50C Na pierwszy rzut oka- pakiet 1000 jest sporo chudszy niż 1000 25-35C Turnigy które używam. Z kolei pakiet 1300 jest prawie taki sam (o 1mm grubszy) jak moje stare turnigy 1000 3s 25-35C. Długi gruby kabel 12AWG !! Takie to mam przy pakietach 2200 i 4000 Trzeba będzie go skrócić bo z wtyczką XT60 ma 14.5cm długości. Testy w modelach mam nadzieję niebawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Skoro już macie te pakiety to proszę pomierzcie (niektóre ładowarki to umożliwiają) i opublikujcie rezystancje wewnętrzne ogniw i całych pakietów. Sądzę, że jakiekolwiek "C" wydrukowane na nalepce jest mało wiarygodne (szczególnie pakietów z HK). Rezystancja wewnętrzna pozwoli określić maksymalny przyrost temperatury (we wnętrzu ogniw) podczas ekstremalnego rozładowania i tym samym prawdziwe "C" nie grożące opuchlizną po parunastu cyklach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.