Tomek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Widziałeś moją rękę ? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Widziałeś moją rękę ? :twisted: :oops: zapomnialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 To co zrobi mi ktoś szybowcową konkurencję?! Czy też zdanie że szybowce są do :ass: okaże się prawdą ??? :twisted: :wink: Kto podniesie rękawiczkę ... Motyl ,Malin Radek ???? No Panowie szybownicy ..... ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 MOZNA SIE SMIAC :lol2: Majac dosc kupowania przedniego kolka,prostowania drutow,polamanych trybow serwa od kierunku,pewien gentleman, zrobil mi to w 10 minut srubokretem.Potem dokleilem tylko wzmocnienie podlogi,plytka laminatowa 3 mm. Dziala to tak,ze koniec preta stalowego opiera sie o grodz,jest ruchomy,w czasie ladowania,amortyzacja nie jest na precie, ale na gumach !!! Genialny w swojej prostocie wynalazek dziala juz trzy miesiace !!! Nastepna zaleta jest to , ze gdy przyziemienie jest b. gwaltowne,model kapotuje,najwyzej peknie listewka na stateczniku pionowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ja wymiękam - brak kasy , czasu , napędu i ogólnie problemy mam.Wszytsko mi się na łeb wali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Kto podniesie rękawiczkę ...Motyl..... Podniose tylko gdzie leży ?? I masz jeszcze ze 4h do oddania z doby ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Jak do tej pory wszelakie szybowce z którymi sie spotkałem ,w a termicznych warunkach szły jak przecinaki ,co do tych zastosowań trochę nie pasuje. Tomku, musiałeś oglądać same gnioty a nie szybowce. Pisząc swoje uwagi nie miałem na myśli szybowca, tylko model z napędem silnikowym, który potrafi również nieźle szybować. Aby uzyskać dobry wynik w tym konkursie trzeba wspomagać się siłami natury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 A co Ci Tomku będę konkurencję robił... Idę we Swifcie dłubać Co do założeń modelu - myślę że się sprawdzą, a co do podwozia - stal fi 3mm wcale nie jest taka ciężka jak się wydaje. I za nią bym obstawał. Profil - sprawdzony, działa i wogóle Wznios - 3 st. to rozumiem połówka? Jeśli tak to OK, janie mam pytań i trzymam kciuki. Malinn napisał że model z wzniosem 3-4 stopnie i samym kierunkiem nie będzie skręcał. A Tatowy Islander skręca :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ech, szybownicy,szybownicy ... Dział powinni wam zamknąć za nieróbstwo. Ja mam też dobę krótką ,ale spać przecież nie muszę 12 godzin Malin jaka kasa 80 zł za balsę +50 zł na folie. 4 serwa wyjmiesz z szybowca. Na czas oblotu silnik i pakiet sie znajdzie. Marku Edit1: Gnioty nie gnioty ,ale jakieś tam zawody szybowców + obloty modeli szybowców (po 3-4 tyś ) na mistrzostwa polski , e... takie tam gnioty jak Motyla rękodzieło. Edit2: Przecież brak konkurencji, wstawię Madmana i też wygram :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Malinn napisał że model z wzniosem 3-4 stopnie i samym kierunkiem nie będzie skręcał. A Tatowy Islander skręca Mój i kumpla z takim wzniosem nie chciał i nie zwijam. Po przerobienu wzniosu na 6-7stopni przypadłość tą jak ręką odjeło. Widocznie zależy to od konstrukcji no i od ogona jaki się ma w konkretnym modelu. Wnioskuje po wypowiedziach kolegów, że trzeba było konkurs zrobić zimą jak czasu wiecej Mam nadzieje Tomku , że znajdziesz konkurenta godnego w końcu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Cóż - Malinn, tak jak piszesz, kwestia modelu. Chodzi mi o to, że nie należy uogólniać A co do konkurencji - mam nadzieję że niedługo na radawiecrc.pl pokażą się fotki machiny, którą dziś miał kolega Maciek - paraplan, ok. 1,6 - 1,8m rozpiętości, silnik benzynowy zenoah, po prostu potęga Potęga na tyle, że dźwigał spokojnie aparat wielkości Canona EOS-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Jak nie znajdę konkuręcji to wystartuje z PZL-1-ynką przy 200g można spokojnie zabrać 80g masy i latać w termice do bólu oczu i rąk (rekord przerwany wizyta Artura 55minut) Kładzie na łopatki stosunkiem ciężaru / ładunku/ masy wszelakie wynalazki łącznie z Izraelskim coś tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Jak nie znajdę konkuręcji to wystartuje z PZL-1-ynką przy 200g można spokojnie zabrać 80g masy i latać w termice do bólu oczu i rąk (rekord przerwany wizyta Artura 55minut) Kładzie na łopatki stosunkiem ciężaru / ładunku/ masy wszelakie wynalazki łącznie z Izraelskim coś tam To jest najlepszy przykład, że każdy powinien sprawdzić możliwości swojego modelu w konkursie. Co prawda takie pchełki nie spełniają wymagań "500g balastu", ale i tak mogą uczestniczyć w konkursie i walczyć o nagrody. Panowie ! Każdy może sprawdzić swoje pomysły i umiejetności, a przy okazji zagrać o jakiś fant Zapraszam do zgłaszania się do konkursu. Naprawdę nie zawsze chodzi o wyśrubowane wyniki. Dobra zabawa i możliwość "pochwalenia się" swoimi pomysłami też jest coś warta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 To jest najlepszy przykład, że każdy powinien sprawdzić możliwości swojego modelu w konkursie. A za 2 miesiace,nie padnie juz sakramentalne pytanie-jaki model do kamery. I pokazcie mi w Polsce forum , gdzie jest przeglad takich konstrukcji. Mamy realna szanse stworzyc konkurs,gdzie do jego wynikow beda podawane potem linki. I to jest budujace,ze bedziecie pierwsi,bo to chyba pierwszy tego typu konkurs w Polsce. (komentarz zbyteczny) (i zrobilo sie OT,Organizer to lepsze miejsce ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Peter przeżywasz to jak mrówka okres :rotfl: Wyluzuj trochę ,bo jeszcze ktoś pomyśli że masz na tym punkcie manie prześladowczą. :wink: Niestety do poniedziałku mam kategoryczny zakaz dłubania od lekarza albo sobie narobię problemów na kilka tygodni. Cóż z bólem , ale będę musiał to jakoś znieść. A z lataniem to i przyszły tydzień w plecy Hubert ma racje . Nie jest problemem przystosować większość modeli do tego typu zastosowań (choćby RWD by SKAZOO) A to ,że ja chcę zrobić duży model wynika tylko z tego ,że mam na to środki oraz kiepskie oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 I duży lata lepiej. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Nie żebym się chwalił, ale w Nysie wycięliśmy już wręgi do naszej platformy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Oooo :shock: . A ja siedzę uziemiony i tracę czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 A ja siedzę uziemiony i tracę czas. Wlasnie,temat zmarl....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.