Wojtass_nt Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Nie chodzi mi o to. Chodzi mi o używanie silnika do robienia akrobacji. Sztuka właśnie polega na tym aby wykonać wszystkie figury (najlepiej jedna po drugiej) bez silnika
majula7 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja w swoim silnika używałem tylko do wyniesienia go do góry, akrobacja szybowcowa to jest to. Obecnie Swift dostaje następny komplet skrzydeł, silnik został już zastąpiony wyczepem, a na lotnisku czekają na niego holowniki.
ralphi Opublikowano 18 Czerwca 2012 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Czy można prosić o jakies foty wnętrza oraz ew rozwiązań technicznych ktore mogą być przydatne w budowie Swifta ? Pozdr
ali1983 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 z niewidocznych elementów: wręga w przejściu skrzydło-kadłub, napęd SW węgiel 3mm, napęd SK bowden. napędy trochę kolidują mi z alu rurką (na bagnet) i mam mało miejsca na przeciągnięcie gumy żeby spiąć razem skrzydła. ale daję radę. fotki z latania są tu: http://www.forum.aer....php?f=59&t=361
majula7 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 A ja nigdy nie spinam skrzydeł, robię ciasne pasowania bagnetu podstawowego jak i wspomagającego. U mnie w srodku są trzy pówręgi, między pierwszą i drugą serwa wysokości i kierunku, między drugą a trzecią podłużnice z mocowaniem kółka.
team_badboy Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Panowie macie namiary do osoby co wykonuje kadłuby ,do pan z Krosna Przemysława.G ,a i podeeslijcie mi plany pozd dzieki
ralphi Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Panowie macie namiary do osoby co wykonuje kadłuby ,do pan z Krosna Przemysława.G A wystarczy tylko troche sie wysilić i przeglądnąć te 5 podstron tematu...
team_badboy Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 A jakie oznaczenie profilu wychodzi z kadłuba pana Przemysław z Krosna ,bo bedzie wycinanae CNC PZODR Mam profil HQ 1,5-12 175mmod konstr.kadłuba
majula7 Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 Swift w wersji szybowcowej Ten szybowiec zadziwia mnie za każdym razem gdy dostanie nowe skrzydełka. Obecnie przyłożyłem się do roboty, odchudziłem konstrukcje i moje uwagi są nastepujące: waga powyżej 1kg zdecydowanie do akrobacji jest lepsza, przy obecnej około 750g właściwości lotne szybowca są lepsze, ale akro już nie takie fajne. Testowałem go również z silnikiem i jest poprawa, ale dalej to nie to samo, co było przy wadze 1200g. Prawdopodobnie dostanie dodatkowe obciążenie pod SC, aby zwiększyć energią kinetyczną w lotach akro.
ali1983 Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 waga powyżej 1kg zdecydowanie do akrobacji jest lepsza, ja mogę tylko to potwierdzić.a jaki świst przy low pass'ie!!! ma to jednak jedną wadę. do lądowanie potrzeba sporo miejsca
majula7 Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 A właśnie że nie, mi udało się go tak opanować, że jestem wstanie wylądować do nogi. Świst przy low passie, między 130-160km/h
ali1983 Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 ja za mało nim latam... ma może z 5 lotów. ostatni miesiąc przeleżał na półce.
majula7 Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 Po wczorajszych testach jestem już prawie pewien, że nie osiągnę tego, co zaprezentował Wojtek na swoim filmie. U mnie wersja szybowcowa lata, ale jako akro jest do bani. Model aby wykonać prawidłowo wiązankę potrzebuje ogromnej szybkości, której w wersji szybowcowej nie da się osiągnąć. Odchudzanie konstrukcji jest błędem, model fajnie lata przy wadze 1kg i wyżej, o lotach szybowcowych można wtedy zapomnieć.
majula7 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Przy montażu tego szybowca trzeba sprawdzić zaklinowanie statecznika poziomego, bo mocując go bezpośrednio do laminatu ciężko wyregulować prawidłowy lot.
luki0506 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Witam, czy mógłbym prosić kogoś o plany modelu. Z góry dziękuję email: luk.halas@op.pl
mmodel Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Co masz na myśli plany modelu? Skrzydło czy cały model wraz z przekrojami kadłuba?
ali1983 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Witam, czy mógłbym prosić kogoś o plany modelu. Z góry dziękuję email: luk.halas@op.pl jak kupisz kadłub od Przemka Guni to dostaniesz rysunek modelu w 3 rzutach + profil w skali 1do1. plany??? tu nie ma czegoś takiego.
pasi.grzegorz Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Witam grono modelarzy i zainteresowanych tym że modelem . Posiadam kadłub i rdzenie wycięte na CEC jeśli jest ktoś zainteresowany mogę odsprzedać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.