kaszalu Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 To może jutro na łączce - tylko o której zbiórka ? Wybieramy się z Peterem123 ok 9.30 - gdyby nie padało ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Dzisiaj Nowe zalatane. Warunki bardzo kiepskie. Wiatru tyle co na lekarstwo. W zasadzie jak sie wpatrzylem, to rzeczywiscie co nieco powietrze sie przemieszczało, ale kierunek odpowiedni. W południe w porywach do 2-3m/s Rekin utrzymywał się (ledwo, ale jednak). Wykonałem kilka lotów po jakieś 20min każdy (szok, w tak słabych warunkach, pochmurno, zero termiki) Chociaż tyle lekarstwa na głód latania Lekki Rekin chyba jeszcze nigdy na zboczu nie latał tak zachowawczo i dostojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Wczorajsze zboczowe latanie http://youtu.be/jQ6qr17BQzc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 W takich super warunkach jeszcze nie latałem . Hamulce działają, a zachciało mi się beczki robić(pierwszy raz fregatą) no i złapałem kreta. Szkody bardzo małe w porównaniu z radością dzisiejszego latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Model się poskleja a radości nikt nie zabierze. A filmik będzie? Czarna skrzynka nagrywała do końca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Model się poskleja a radości nikt nie zabierze. A filmik będzie? Czarna skrzynka nagrywała do końca? Nagrywała tylko znowu słaba ostrość. Coś jest znią nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Bez wymówek, dawaj filma. I tak każdy będzie widział co chce więc ostrość nie jest niezbędna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Bez wymówek, dawaj filma. I tak każdy będzie widział co chce więc ostrość nie jest niezbędna Mówisz masz http://youtu.be/9tSP_8AbAA4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Pierwsze koty za płoty jak to mawiał, malinn latać, naprawiać, majstrować i się nie przejmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Teraz szybki serwis, ale jak to kolega mawia bez pośpiechu wg aktualnej prognozy w czwartek na żagiel a w łykend na bryze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Tylko podładuj ako od Bryzy, co by nie przestała dmuchać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Jakiś czas temu z naszym Team'em prowadziliśmy badania na temat możliwości lotów nad wałem w Fordonie, niestety bez sukcesu. Od długiego czasu ten wał nie dawał mi spokoju (tym bardziej, ze jest pod nosem) w kilku miejscach jest w miarę czyste przedpole. Tym razem zrobiłem ponownie ocenę sytuacji, wyczekałem odpowiedni wiatr, jeśli można to nazwać wiatrem, 3-4 m/s. Przydało by się, żeby dmuchnęło mocniej, ale chęć latania na żaglu nie pozwoliła czekać dłużej. Jako model doświadczalnego użyłem mojego „DLG” (Depronowy Lekki Gigant), czyli Rekina 2m rozpiętości. Taki tam filmik z mojego latania na rzęsach http://youtu.be/Vy30_FlD_WM Teraz mogę potwierdzić, ze lekkim modelem da się tam polatać „przed nosem”. Lądowania bardzo łatwe, wał zadbany (wykoszony i gładki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Kilka fotek z dzisiejszego latania w Starogrodzie . Wiało tak jak lubimy, humory wszystkim dopisały więc wypad się udał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Dziś nie wiało jak w sobotę, ale bawiliśmy się super . Dobrze że zabrałem styropian, bo czasami słabo wiało, ale rekord wszystkiego pobił Rekin. To lata nawet jak wiatru nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Widać entuzjazm mocniejszy od wiatru ładne zdjęcia, ja czekam na bardziej damski wiatr i odrobinę wolnego czasu BRAWO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Rano bylem spakowano-naładowany na Starogród ale od jazdy powstrzymala mnie mgła...dlatego objechałem 2 kopalnie na których jeszcze nie latałem i znalazłem 3 bardzo fajne miejsca na 3 kierunki wiatrów. Pozostałe miejscowki o tej porze nie do pokonania- BłOTO...wchodzac do auta zostawiłem ubłocone od iłu buty- wracalem w skarpetach . Proszę kolegę o info. ,który ma "ocieplacz" na radyjko gdzie takie "cusik" nabyć i opinie co i jak. Czy było ognisko i cygańskie tańce...?.Pozdrawiam wszystkich janek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Siła wiatru była mała, ale noszenia wystarczające Ci ze słabym wzrokiem latają nisko, blisko i przed samym nosem Rekin niczym FunCub sprawdzał rozstaw choinek Wyszło, że 2m się mieści (mierzone od samej gałęzi ) Gdyby słońce nie zaszło, byśmy jeszcze latali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Wreszcie pogoda nas dopieściła . Latanie zboczowe w Starogrodzie od rana do popołudnia . Oj, działo się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 SUPER...fotki...Jacek jesteś wielki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Modele wszyscy mieli całe ? Tylko moja fregata ucierpiała. Sewo padło . Jutro pokleimy, damy nowe serwo i będziemy zboczować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.