Wojtass_nt Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Pilot dotarł Tylko chyba go poszczykło w karku bo cały czas gapi się w sufit I buty zgubił. Wyślę go do masażysty co by uraz zlikwidował i chłop gapił się przed siebie. Trzeba będzie mu co nieco wyciąć ( ) bo waży prawie 300g. Jak zejdę do 200 to sukces. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c4 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Będzie pięknie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Ja też mam takiego pilota Tylko że u mnie będzie on siedział w paralotni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Ja też mam takiego pilota A dzięki komu? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 A dzięki koledze na którego wojtass mówią (podał mi link do aukcji ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Wojtek, jedna rada - do żywicy z mikrobalonem dodaj trochę aerosilu - nie będzie spływać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 dodaj trochę aerosilu Dzięki ale nie posiadam czegoś takiego :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Kurczę może ktoś powie przy okazji gdzie to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 http://www.modelarski.com/produkt-Krzemionka_koloidalna_HDK_N20_-_Aerosil,1873.html http://www.modelarski.com/produkt-Wype%C5%82niacz_do_%C5%BCywic_Thixotrop_250_ml,2282.html Ja kupowałem w Havlu, za kilkanaście zł mam 5l - zapas do końca kariery modelarskiej, a może i na dłużej starczy. Może się to różnie nazywać - aerosil, cabosil, krzemionka bodaj koloidalna - jakoś tak. Dawałem niewielkie ilości tego do żywicy z dodatkiem mikrobalonu. Fajna rzecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Super. A mógłbyś porównać oba dodatki? Mikrobalon ułatwia szlifowanie, zmniejsza wagę, ale też nadaje kruchość żywicy. A aerosil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 A aerosil?Zagęszcza i zwiększa lepkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 karambolis8 napisał/a: A aerosil? Zagęszcza i zwiększa lepkość. Dokładnie. Żywica z odpowiadnim dodatkiem krzemionki nie spływa i nie tworzą się krople - trzyma się pewnie tam gdzie ją nałożono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Serwa i folia do pokrycia skrzydeł właśnie dotarły. Szpachluję, czekam, szlifuję, szpachluję, czekam... itd. Idzie to strasznie wolno i aż nie mogę się doczekać pierwszego podkładu w kokpicie aby zobaczyć jak dużo niedoróbek jeszcze zostało Póki co to taki bajzel w środku panuje: Uploaded with ImageShack.us Jak widać oprócz siedziska, do panelu doszła dźwignia wentylacji :jupi:. No i kadłub zmienił kolor na biały. Uprzejmy kolega położył mi warstwę podkładu. Teraz widzę wszystkie miejsca gdzie potrzebna będzie szpachlówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Dzisiejszy dzień- szlifowanie, podkład, szpachla, szlifowanie, podkład, szary połysk. Można powiedzieć, że jestem zadowolony póki co. Będzie jeszcze jedna gruba warstwa lakieru więc wszelkie niedoróbki znikną. Do złagodzenia kantów w siedzisku użyłem kitu do paneli i metody mokrego palca No i gruba warstwa lakieru specjalnie aby ukryć fakturę i wszelkie mikroskopijne niedoróbki. Dzięki temu wnętrze zaczyna wyglądać jak zrobione z jednego kawałka tworzywa. Pilot już próbował się wpakować do środka :crazy: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 hehe. ładnie Ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 A gdzie on ma spadochron? Bez niego latać nie można. Dorób go, nie będzie trudno, a wiele zyska na wyglądzie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Chodzi Ci o spadochron gdzie? Na plecach pilota czy położony w fotelu? Na razie robię poduszki pod siedzenie i pasy. Mikrofon jest już gotowy. Jutro jak kupię szpilki to będę robił nity obok siedziska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Oczywiście na pilocie, z wszystkimi szelkami uprzęży. Dopiero wówczas będzie wygladał jak pilot w szybowcu. Tak, to lipa. Jeśli nie wiesz jak ma wyglądać, to gdzieś powinienem miec swoje fotki z lotów i przed. Będzie widać. Szara farba powinna być nakrapiana białym i czarnym. Dopier bedzie jak w prawdziwym. Jak już tyle odpicowałeś, to warto się pokusić o trochę realizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 A jak będzie latał bez to co? ULC go i tak nie złapie Co do nakrapiania to wiem bo nasze lotniskowe takie są i zamierzałem tak zrobić. Stosunkowo łatwo porobić takie kropeczki- dobrze otrzepany pędzel otrzepać jeszcze lepiej Im bardziej suchy tym mniejsze kropki będą. Z drugiej strony na zdjęciach kokpitu którymi się posiłkuję nie ma kropek na 100%. Ale kropeczki będą bo wtedy będzie wyglądało jak termoplastyczne tworzywo. Obecnie schnie 3cia warstwa lakieru więc kropeczki dopiero w przyszłym tygodniu. Będę musiał poćwiczyć aby nie zepsuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Jeśli na zdjęciu nie ma kropek, to musiał być w remoncie i nie umieli zrobić. Nowe miały zawsze. Bez spadochronu będzie latał bardzo przestraszony. Nie rób mu tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.