Jakub_K Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Witam, Pod koniec sezonu skończyłem mojego blisko 2 metrowego "pieszczoszka" - jednostkę Typhoon w skali 1:100. Masa około 30kg. Sterowany przez 10 kanałów: ruchome peryskopy, wysuwane stery głębokości, czujniki ciśnienia i pochyłu oraz 2 stery strumieniowe działające w dwóch trybach (obrót lub "płynięcie bokiem"). Jakby kogoś interesowało dodatkowo jak się steruje czymś takim i czemu w modelach szkutniczych bywa niezbędny komputer w radiu to zapraszam tu: pozdrawiam, Jakub modelepodwodne.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 I nie ma prawdziwego sonaru - Rewelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 10 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Witam, KOLEGO, to jest naprawdę rewelka, ja kiedyś też budowałem modele szkutnicze. Przywieź go na Wisłę do Dęblina. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Widziałem kiedyś taki dowcip rysunkowy: Stoi dwóch chłopaków nad jeziorem i jeden mówi do drugiego: "To najlepszy okręt podwodny jaki zbudowałem. Już drugi tydzień pozostaje w zanurzeniu" ;-) Świetne! :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 A to się sąsiady zdziwią. Polacy mają 200 głowic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Fajna wejściówka (: Jaki masz system balastowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 karambolis8, wejdź na stronę www.modelepodwodne.pl. Autor wszystko pięknie opisuje i obrazuje. Super strona i super modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 10 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Może pływać szybciej? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 niesamowity , podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 karambolis8, wejdź na stronę www.modelepodwodne.pl. Autor wszystko pięknie opisuje i obrazuje. Super strona i super modele Dobrze znam tą stronę Natomiast nie pamiętałem, że jest powiązana z kolegą Jakub_K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Jakub_K, Masz świetnie przygotowaną, pod względem merytorycznym, stronę. Przez nią nic dzisiaj w pracy nie zrobiłem. Zaczytałem się. Jak bym niezła książkę przeczytał. Warto by coś takiego wydać drukiem, w serii modelarskiej. Dużo sie dowiedziałem o modelach podwodnych. Skusiłeś mnie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 WOW, gdybym tylko miał wielgachny basen jak na filmach amerykańskich Strona świetna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub_K Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Witam, Dziękuję wszystkim za miłe słowa i cieszy mnie, że model jak i strona się podobają Adam 10 model potrafi pływać dużo szybciej, ale na razie muszę go po prostu wyczuć. Było to dopiero drugie pływanie z w miarę dobrze wyważonym modelem, a wymagał wytrymowania z dokładnością do 5 gram. p.s. Sonar jest w planach pozdrawiam, Jakub modelepodwodne.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 No, Jakubie, zaszaleliście sobie, bez dwu zdań. Piękna jest ta bestia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Model bardzo ciekawy A jak jest z zasięgiem pod wodą :?: i czy jeśli model odpłynie w siną dal to macie możliwość zlokalizowania go za pomocą GPS :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub_K Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 MiQ27, no tak rosyjski okręt to od razu "towarzyszu Jakubie" Eco400, okręt nigdzie mi sam nie odpłynie, gdyż ma kilka zabezpieczeń. W przypadku braku sygnału zbiorniki zostają opróżnione, a silniki napędowe wyłączone. Dodatkowo jest czujnik określający maksymalną możliwą głębokość - ustawiony na około 1,5 metra. Co do zasięgu wszystko zależy od sprzętu - głównie odbiornika. W tym wypadku, jest to dalej niż jestem w stanie wypatrzyć peryskopy, a tak daleko się nie odpływa. pozdrawiam, Jakub modelepodwodne.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Planujesz pływanie SPV? :wink: To mogłoby być ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 No, gdyby taka możliwość była to ja pisze się na modelarstwo podwodniaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.