Olorin Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam! Jako, że jeszcze nie startowałem w ESA WWI postanowiłem zbudować model którym będzie można powalczyć w tej jakże pięknej dyscyplinie. Ostatnio lubię robić różne wynalazki więc wybór padł na ten oto samolot: Nieuport Triplane Kilka dodatkowych fotek. Dane modelu: Rozpiętość: 850 mm. Waga gotowego do lotu: 440 g. Silnik: TowerPro 2408-21T Black Regler: JETI 18 A Śmigło: 8x4.3 SF Pakiet: Turnigy 1300 mAh, 3S Serwa: 4x TG9e Oraz filmik: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=qefcP_pOaXs Model lata bardzo poprawnie, chociaż wymaga jeszcze kilku kosmetycznych poprawek. Na razie zostaje jak jest bo przed zawodami nie mam już czasu na obloty Oczywiście elementy takie jak pilot z SZALIKIEM i karabin zostaną obowiązkowo dodane, nie omieszkam też dodać owiewki. No i oczywiście kółka do poprawy te zrobione były na szybko do oblotu. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Świetnie wygląda .... gratuluję :-) Ciekaw jestem jak będzie ze zwrotnością Twojego modelu, Fokker Pelikana jest piękny ale lata "ospale" a to nie pomaga w walce. Model ślicznie wygląda i bardzo mnie cieszy, że pojawiają się nowe konstrukcje w kategorii WWI - będzie ciekawie w Bolesławcu :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Model wydaje się być bardzo zwrotny, ale to tak naprawdę okaże się w walce. Co nieco widać na filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 okaże się w walce ... już mam chęć "postrzelać" do tego srebrzystego cudeńka :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobiecki Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Spadł prawie jak ten dwupłatowiec z czołówki "Bolka i Lolka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 serce rośnie że przybywa maszyn w I WS do zobaczenia w niedzielę PS źle się strzela do srebrnego latawidła bo oślepia hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Karol żebyś Go tylko niczym nie PASTOWAŁ bo w słońcu będzie się ZBYT BŁYSZCZAŁ . Lekko szmatką i starczy :mrgreen: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Spoko, już polerka leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 źle się strzela do srebrnego latawidła bo oślepia .... tylko jak ucieka pod słońce :-) Jak zajdę go z góry i zdejmę mu kołami ten odstajacy trzeci płat ...... to potem niech sobie ucieka pod słońce :lol2: - pewnie na dwóch też sobie polata ;D ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 no właśnie jak by lotki były na środkowym to górny można by poświęcić :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Spokojnie, spokojnie widzę, tak łatwo się nie dam. Mi jakby co zostają jeszcze dwa płaty a wam? No i jeszcze są takie wynalazki jak ster kierunku który ma świetną skuteczność! A na WWII to ja się odgryzę, jak ktoś pamięta Rurowe I-16 to wie o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 OJ, JO JOJ będzie się DZIAŁO :mrgreen: !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 oj, oj będzie się działo ...... na zawodach mocno zawieje i w WWI każdy zaliczy po dwie strefy i do domu :lol2: Takie podgrzewanie atmosfery przed zawodami bardzo mi się podoba, przypomina taniec wojenny u indian przed wyprawą na blade twarze ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 my juz modlimy sie o pogode na tace zostało dane wiec powinno być git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 No Panowie, albo była ZA MAŁA TACA , albo o co WAS nie PODEJRZEWAM za MAŁA KASA bo już od soboty zapowiadali DESZCZYK :evil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 na freemeteo, niedziela wygląda tak ...... Niebo zachmurzone rano pochmurno z przelotnym deszczem lub deszczem ze śniegiem w pozostałej części dnia.czyli nieciekawie :-( ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Na ICMie http://b.icm.edu.pl/meteogram.php Bolesławiec bez deszczu. Pewnie dokładniejsza prognoza pojawi się w sobotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 nooo! to chyba nam się uda z tą pogodą... http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_map_um.php?ntype=0u&fdate=2010110600&row=430&col=178&lang=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.