Boogie Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Duze ble dla Evo. Mialem ostatnio okazje latac na evo (co prawda tylko na symulatorze, ale zawsze). Ciezko jest korzystac z tych suwakow pomiedzy drazkami. Te trymery tez nie napawaja optymizmem. Podczas stresujacego oblotu mozna przez przypadek zamiast w dol trymowac w prawo (mimo, ze tam jest taka jakby prowadnica na palec), ale raczej czlowiek nie powinien myslec czy nie trzyma trymera w prawo czy w dol. Takie sa moje odczucia. A co do pamieci modeli to Futaba ma ta zalete, ze ma CAM PACi i mozesz sobie dowolnie rozszerzac pamieci. FF9 ma 8 pamieci, a wersja super ktora mam ma 12 pamieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Marcin, tak chyba zrobię. Będę już zupełnie "zamienny" z synem, a Evo7 ma układ symulacji innych nadajników (chodzi o układ kanałów), to po małej klikologii mógłbym polatać nawet czyimś modelem (powiedzmy Tomka z układem kanałów Hiteca, albo Bartka z Graupnera ) Paweł SX kupiłem w Polsce, w normalnym sklepie, za cenę niższą niż gdziekolwiek była wtedy dostępna (równo 1k zł za nadajnik, odbiornik z syntezą, 1 servo i instrukcja po polsku) Mineło 2 tygodnie i to jest cena normalna w niektórych sklepach internetowych (konkretnie widziałem w jednym). Evo7 vs Evo9 ? Dokładnie jak 289 do 379 euro (za sam nadajnik z syntezą i to w Niemczech). Cena też gra rolę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Naprawde to kupujemy sprzet po to zeby latac a nie bawic sie jego funkcjami a do latania potrzebujemy: PEWNEGO RADIA I ODBIORNIKA 4-6kanałów Kilku mixerów : delta, V, dual rates, klapy klapolotki, lotki End point, center point, expo Raczej to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Duze ble dla Evo. Mialem ostatnio okazje latac na evo (co prawda tylko na symulatorze, ale zawsze). Ciezko jest korzystac z tych suwakow pomiedzy drazkami. Te trymery tez nie napawaja optymizmem. No kurde :shock: Nie widziałem Evo na żywo :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Hubert kup drugiego SX i tyle Evo 7 rózni sie od 9 oprogramowaniem ale to tylko z czytania wiem ... Każdy nowy mpx ma ten "system" przypozadkowywania kanałów http://www.modellhobby-shop.de/modellhobby/index.php?show=details&product_id=3338&ktg=69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Naprawde to kupujemy sprzet po to zeby latac a nie bawic sie jego funkcjami a do latania potrzebujemy: PEWNEGO RADIA I ODBIORNIKA 4-6kanałów Kilku mixerów : delta, V, dual rates, klapy klapolotki, lotki End point, center point, expo Raczej to wszystko Oczywiście że tak ale jeżeli to ma być radio na lat kilka to np. 6 kanałów może okazać się za mało. I wg, mnia ważna jest w jaki sposób te wszystkie miksery i bajery programuje, ograniczenia typu lotka lewa 1 kanał w odb lotka prawa 5 . A jakie radio masz Ty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Hubert kup drugiego SX i tyle Evo 7 rózni sie od 9 oprogramowaniem ale to tylko z czytania wiem ... Każdy nowy mpx ma ten "system" przypozadkowywania kanałów http://www.modellhobby-shop.de/modellhobby/index.php?show=details&product_id=3338&ktg=69 Chyba mnie nie do końca zrozumiałeś :? Nie chodzi mi o MODE, ani o syntezę, ale o wzorzec kanałów (numerów wtyczek w odbiorniku odpowiadających funkcjom modelu). SX ma to przypisane na stałe. I to główny powód rezygnacji z drugiego SX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Cockpita MM ale sie posypał program i teraz odkładam na SX chyba ... niewiem jeszcze co wybrać Tyle ze moje radio przezyło wszystko ... łacznie z kapiela w wodzie z pełnym zanurzeniem radia i podpaleniem akku a dokładniej kabla ... Nie zdazyło mi sie uzyć wiecej niz 6 serw naraz ... Hubert niemozliwe Masz w setup coś takiego jak mode 1 2 3 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 ograniczenia typu lotka lewa 1 kanał w odb lotka prawa 5 . O to mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Hubert niemozliwe Masz w setup coś takiego jak mode 1 2 3 4 Paweł, ty mnie kompletnie nie rozumiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Cockpita MM ale sie posypał program i teraz odkładam na SX chyba ... niewiem jeszcze co wybrać Tyle ze moje radio przezyło wszystko ... łacznie z kapiela w wodzie z pełnym zanurzeniem radia i podpaleniem akku a dokładniej kabla ... Nie zdazyło mi sie uzyć wiecej niz 6 serw naraz ... Hubert niemozliwe Masz w setup coś takiego jak mode 1 2 3 4 ert mode to mode TO RODZAJ DRĄŻKÓW, A HUBERTOWI CHODIZ O KOLEJNOŚC KANAŁÓW !!! Hubert niestey BOOGI ma racje latałem na nadajniku ZBIGA i niestety w locie miałem stracha i Aimeiz ze Zbigiem mi model trymowali bo sam nie mogłem wcelować poprawnie. Z tego co pamiętam ma taki krzyżak trymerów n adole pod drażkeim a nei jak klasycznie że po prawo czy lewo drażka dl aosi pionowej i na dole dla osi poziomej:( Jak mówiłem ergonomia najważniejsza, a Royal Evo tak sredni o mi pasowało, ale pewnie kwestia przyzwyczajenia i poświęcenia kilku modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Chodzi o to ze przypisujesz do przelacznikow(kanalow) inne kanaly jak sa w odbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Teraz łapie No to niewiem : Róbta co chceta mnie akurat to rozwiazanie nie przeszkadza ... Nie mój pieniadz Co do mojej aparatury zrezygnowałem z naprawy - koszt okolo 300zł - wole dołożyć i kupić nową ... Na upartego za 200zł mam futabe która wcale taka zła nie jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Nie zdazyło mi sie uzyć wiecej niz 6 serw naraz ... 6 serw w modelu to nie jest wcale dużo mówimy tu oczywiście o serwach podpiętych do osobnych gniazd w odb. a nie na V-kablu. lepiej jest nawet cokolwiek ustawiać , trymować jak każde serwo jest podpięte osobno. A Royal nie ma przypisanych serw do konkretnych kan, odbiornika ma to w gotowych programach modeli ale to ma każda aparatura z komputerem Programując nowy model można serwa przypisać dowolnie i może się ktoś odezwie kto ma to radio i potwierdzi to na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 A co mysllicie o takim sprzecie http://at.robbe-online.net/rims_at.storefront/en cena 334 euro za 8 kanalow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 A Royal nie ma przypisanych serw do konkretnych kan, odbiornika ma to w gotowych programach modeli ale to ma każda aparatura z komputerem Programując nowy model można serwa przypisać dowolnie i może się ktoś odezwie kto ma to radio i potwierdzi to na 100% Tutaj jest na ten temat: http://alexrc.com/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=4549&start=18 Mniej więcej to samo wyczytałem w 16.2 rozdziale instrukcji do Evo7 (str 46, niestety po angielsku): http://www.multiplex-rc.de/cms/vorschau/upload/d_anleitungen/t_re7_gb.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 A co mysllicie o takim sprzecie http://at.robbe-online.net/rims_at.storefront/en cena 334 euro za 8 kanalow Jeżeli chodzi Ci o FX18, to tu ten zestaw jest dużo taniej: http://www.modellhobby-shop.de/modellhobby/index.php?show=details&product_id=2106&ktg=65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Poprawka bo link dziala do strony glownej FX-18 6/7/3 35 MHZ NIMH 8 Specification: Dimensions: 205 x 170 x 52 mm Weight: 650 g Frequency band: 35.00 Channel spacing: 10 kHz Spotfrequencies: 22.00 Current drain: 40/250 mA Power Supply: 9.6 V Akku Transmission system: FM/PCM Functions: 12/6 Servos more Specifications: Extendable on 16 functions / 8 Servos http://data.robbe-online.net/robbe_pic/P1001_1-F4300.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 No to faktycznie niesamowita roznica w cenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 A Royal nie ma przypisanych serw do konkretnych kan, odbiornika ma to w gotowych programach modeli ale to ma każda aparatura z komputerem Programując nowy model można serwa przypisać dowolnie i może się ktoś odezwie kto ma to radio i potwierdzi to na 100% Tutaj jest na ten temat: http://alexrc.com/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=4549&start=18 Mniej więcej to samo wyczytałem w 16.2 rozdziale instrukcji do Evo7 (str 46, niestety po angielsku): http://www.multiplex-rc.de/cms/vorschau/upload/d_anleitungen/t_re7_gb.pdf Ciężka sprawa tak jak pisałem mam używam MPX 3010 to stare radio ale ciągle ma wiele rzeczy których nie mają nowe moje następne w kolejce to MPX 3030 a potem MPX 4000 tak zdecydowałem i w ten sposób nie mam takich dylematów.Może jeden w jaki sposób to kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.