Skocz do zawartości

Czy jest taka folia ??

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Opublikowano

Przed chwilą czytałem relację z budowy delty :wink: .To co mnie zaciekawiło to to że delta była zrobiona z balsy a nie z depronu :lol: miała zrobione podwozie ale bardzo to podwozie ją szpeciło;/ Ale jak by nie było podwozia to model by musiał lądować na "brzuchu" przy czym by się zapewne folia zniszczyła;/ I tutaj moje pytanie..czy jest jakaś folia który by była bardzo wytrzymała i można by było lądować trąc tą folą o trawę (chwasty,korzenie)

Opublikowano

A co powiesz na chowane podwozie? :mrgreen:

Naciskasz guziczek na aparaturce i kółeczka "tajemniczo" znikają. :wink:

A najlepszą metodą jest naklejenie na spód taśmy zbrojonej. Jak okleisz spód szarą folią, to nie będzie jej widać.

Lądowania na brzuchu, modelem oklejonym folią nie polecam. Wystarczy jakiś suchszy badylek i trzeba oklejać od nowa, lub łatać dziurę.

A model połatany też nie wygląda ładnie.

Gość Anonymous
Opublikowano

Hmm..chowane podwozie...tylko że takie coś kosztuje bardzo dużo..za dużo jak na mój budżet :(

Opublikowano

Małe i lekkie modele oklejone folią wcale nie wymagają podwozia, a lądowanie na trawie nie niszczy modelu pokrytego folią. Od lat latam w ten sposób i jeszcze nie miałem w modelach oni jednej dziurki od "suchszego badylka". Chyba, że masz zamiar zbudować deltę 2m rozpiętości i kilka kilo wagi. Polecam folię Oracover - jest przyjemna w oklejaniu i bardzo mocna.

Gość Anonymous
Opublikowano

Model będzie miał wagę 600g więc czy ta waga nie zniszczy foli?

Fokker mi na przykład się nie podoba skrzydło z podwoziem, moim zdaniem o wiele lepiej wygląda bez :wink:

Gość Anonymous
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedź :wink:

Gość Anonymous
Opublikowano

Kurde jaki ładny model!! :wink: Ma Pan może plany tego modelu??

Gość Anonymous
Opublikowano

A mógłby się Pan nimi podzielić ze mną?

Jak by tak to to jest mój email :wink: cold12@o2.pl

Opublikowano

Możesz wykonać płozę do lądowania na brzuchu. To popularne rozwiązanie. Wzmocni model a przy lądowaniu poszycie nie ucierpi tak bardzo.

Dołączona grafika

Gość Anonymous
Opublikowano

oo..to jest bardzo dobre rozwiązanie :wink: Dzięki za podpowiedź :jupi:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.