grzes Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jasne że każdy coś tam buduje.Polska Iskra i w Polsce budowana to jest to.Życzę udanego oblotu i ZAPRASZAM do Nowego Targu 1-2.08.2015 aby zaprezentować szerszej publiczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jasne że każdy coś tam buduje.Polska Iskra i w Polsce budowana to jest to.Życzę udanego oblotu i ZAPRASZAM do Nowego Targu 1-2.08.2015 aby zaprezentować szerszej publiczności. Witaj Grzegorz Jak pozwoli nam czas to na pewno(choć nie wiem jak wypadnie mi urlop) I nie wiem jak tam Lucjan. pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Panowie . Polskie modelarstwo to nie jakiś zaścianek ale sprzęt i umiejętności z górnej półki .Ja wiem bo sam przez to przechodziłem, że inaczej się lata w gronie najbliższych,a w wielkim stresie podczas większych pokazów ,latałem na pokazach gdzie przez dwa dni przewinęło się 7000 widzów bez dzieci do 12 roku ,bo mieli wejściówki za darmo.Z lotu nic nie pamiętałem ale otrzymałem gromkie brava i byłem bardzo zadowolony.Moje 7 minut na spokojnie obejrzałem na video i nie było tak źle.Panowie czas to pojęcie względne i można większości zaplanować.Zmobilizujmy się i pokażmy że my też mamy modelarstwo z górnej półki w Europie. Pozdrawiam Grześ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Panowie . Polskie modelarstwo to nie jakiś zaścianek ale sprzęt i umiejętności z górnej półki .Ja wiem bo sam przez to przechodziłem, że inaczej się lata w gronie najbliższych,a w wielkim stresie podczas większych pokazów ,latałem na pokazach gdzie przez dwa dni przewinęło się 7000 widzów bez dzieci do 12 roku ,bo mieli wejściówki za darmo.Z lotu nic nie pamiętałem ale otrzymałem gromkie brava i byłem bardzo zadowolony.Moje 7 minut na spokojnie obejrzałem na video i nie było tak źle.Panowie czas to pojęcie względne i można większości zaplanować.Zmobilizujmy się i pokażmy że my też mamy modelarstwo z górnej półki w Europie. Pozdrawiam Grześ Witaj ponownie! Nie spotkaliśmy się u Jacka w sklepie(Radiomodels)? To nie to że próbuję się wykręcić ,ale pracuję w "Niemcach". Nie wiem jak "mój"szef jedzie na urlop,ale jeśli będzie tylko możliwość będę się starał wpaść z Lucjanem albo sam(ale z kitem Iskry) pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zaproszenie Sekcja Modelarska Aeroklubu Nowy Targ organizuje w dniach 1-2.08.2015 10 PODHALAŃSKI RC AIR SHOW Jest to piknik modelarski z udziałem modeli zdalnie sterowanych o rozpiętości od : 2m i wadze do 150 kg. Zapraszamy do wzięcia udziału w naszym pikniku i zaprezentowania swoich modeli I umiejętności na Nowotarskim Lotnisku. Na pikniku będzie dostępne miejsce na kamping ,parking dla pilotów i widzów ,bufet oraz hangar do przechowywania modeli. Rozpoczęcie pikniku sobota 01.08 .2015 o godzinie 10 00 do 18 00 - 20 00 kolacja dla uczestników biorących udział w pikniku oraz osób towarzyszących. - 21 30 Nocne pokazy pokaz sztucznych ogni Po kolacji zapraszamy na spotkanie integracyjne przy ognisku i świetnej zabawie. 2.08.2015 Drugi dzień pokazów od 10 00 – 16 00 16 00 ZAKOŃCZENI PIKNIKU Aeroklub Nowy Targ w czasie trwania pikniku modelarskiego oferuje loty widokowe: Samolotem ,balonem ,szybowcem oraz skoki spadochronowe w tandemie. Więcej na http://www.aeroklub.nowytarg.pl Jeżeli zaplanowałeś przyjazd na nasz piknik to zapraszamy do przyjazdu kilka dni wcześniej I do zwiedzania naszego pięknego regionu Podhala. Regulamin pikniku ,oferty noclegów ,zapisy są na stronie www.rc.podhale.pl Invitation The Aircraft Modelling Section of the Aeroclub in Nowy Targ is organising on the 1st and 2nd August 2015 the 10th RC AIR SHOW. The event involves remotely controlled aircraft models with a span of 2 and up meters and a weight not exceeding 150 kg. We invite You to participate in our picnic and present Your models and skills at the airport in Nowy Targ. There will be a place for camping, a parking space for pilots and spectators, a buffet and a hangar to store models. Saturday, 1st August 2015 10:00 - 18:00 o'clock - The first day of the picnic 20.00 o'clock - Dinner for the participants of the picnic and accompanying persons. 21.30 o'clock - Night shows, fireworks displayAfter the dinner, we invite You to an integration meeting by the campfire and with great fun. Sunday, the 2nd August 2015 10:00 - 16:00 o'clock - The second day of the picnic 16.00 - The end of the picnicDuring the picnic, the Aeroclub of Nowy Targ is offering view flights by airplane, balloon, and glider as well as skydiving in tandem. More information on http://www.aeroklub.nowytarg.pl If you plan to arrive at our picnic, we invite you to come a few days earlier and to explore our beautiful region Podhale. The terms of the picnic, the offers of accommodation and registration are available on www.rc.podhale.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Witam po przerwie ! Pracuję na wyjeżdzie ,więc czasu mało , a w domu jestem tylko w wekendy. Iskra stoi już na kołach, chociaż jeszcze bez osłon na goleniach. Oto kilka zdjęć . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam Kolegów ! Po dłuższej przerwie powróciłem do pracy przy Iskrze .A oto efekty : Rura wylotu spalin turbiny Po zamocowaniu rura wygląda "bojowo " Pozdrawiam Lucjan 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Witam ! Dorwałem trochę czasu i zrobiłem główny zbiornik paliwa. Wykonany jest z laminatu ,dziesięć warstw tkaniny 80 g. + żywica. Waga zbiornika 293 g. pojemność 2 L 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Tylko czekać na oblot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Tylko czekać na oblot Właśnie szukamy dobrego lotniska na oblot, w promieniu do 150 km od Katowic. Warunek betonowy lub asfaltowy PAS nie pasek. Próbuję załatwić Rudniki koło Częstochowy,ale panuje tam teraz ogromny ruch! lotniczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 W Lublinie mogę Wam pomóc w takich warunkach do lotu,ale to kawał od Katowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Właśnie szukamy dobrego lotniska na oblot, w promieniu do 150 km od Katowic. Warunek betonowy lub asfaltowy PAS nie pasek. Próbuję załatwić Rudniki koło Częstochowy,ale panuje tam teraz ogromny ruch! lotniczy. Cześć Piotrek, proponuję Ci lotnisko na ,którym ja latam,czyli Ułęż. Warunki idealne i przy okazji odwiedzicie kolegę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Cześć Piotrek, proponuję Ci lotnisko na ,którym ja latam,czyli Ułęż. Warunki idealne i przy okazji odwiedzicie kolegę Witaj Robercie!!!!! Propozycja jak najbardziej do przyjęcia dla mnie pytanie jak do tego podejdzie Lucjan. Ja przyjadę do Polski około 10--13 na dwa tygodnie urlopu,coś w tym temacie zrobimy,wstęp trzeba zamawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Lucjan- może Kamień Śląski? Spokój, blisko A4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Lucjan- może Kamień Śląski? Spokój, blisko A4. Witaj Zbyszek Lucjan też mi mówił o tym miejscu,wszystko się wyjaśni jak przyjadę na urlop. Kamień Śląski dostępny jest cały tydzień? Wstępne informacje dotyczące Rudnik koło Cze-wy są takie że wchodzi w grę pon-pt. sobota i niedziela nie wchodzi w grę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Witam Kolegów ! Wszystkie propozycje są bardzo atrakcyjne , ale najpierw model musi być w 100% przygotowany do lotu. Mimo braku czasu walczę w każdej wolnej chwili aby zdążyć do lipca . Pozdrawiam wszystkich . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Witam ! Wyliczyłem środek ciężkości według " mądrego programu " , ale żeby sprawdzić go w locie wykonałem ze styroduru sylwetkową Iskrę w skali 1:10 zaznaczyłem położenie sc na skrzydłach wyważyłem i poszedłem rzucić model z ręki ( bez elektroniki i napędu ) . Aby model zaczął poprawnie latać musiałem mocno doważyć dziób. Po tym zabiegu pięknie szybował .Po sprawdzeniu na wyważarce okazało się że SC leży w odległości od krawędzi natarcia ok. 1,5 cm. średniej cięciwy, czyli 4 centymetry do przodu od miejsca wyliczonego przez program .( wniosek : Program nie nadaje się do odrzutowców !!) Następnie zamontowałem napęd i elektronikę i dzisiaj rano oblatałem ISKRĘ . Lata Przepięknie !!!! Następnie podłączę kalpy i podwozie aby sprawdzić jej zachowanie w tej konfiguracji . Potem wystarczy procentowo przenieść położeni SC na dużą ISKRĘ i można w miarę spokojnie ją oblatać. Poniżej kilka zdjęć . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark3 Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Witam Nasza Iskra TS-11 1:5 , 1:3,7 http://www.paritech.de/modellbau/uebersicht.php Panie Lucjanie modelik bardzo .Piekny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Zacny model milordzie, że tak powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 TS 11 Iskra na Jet World Masters 2015: https://www.youtube.com/watch?v=FWO4UJykYps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi