Hincek Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 @Coolcat co prawda ani ja, ani kolega Ci3jk4 nie posiadamy heli, ale mimo wszystko można się spotkać i polatać. Dam znać na priv jakby się coś kroiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Dziś w końcu po tygodniu pochmurnej deszczowej pogody udało się polatać. Było ciepło, brak wiatru i totalny brak termiki Dobrze, że zabrałem motoszybowiec Na miejscu był też kolega z Heronem i kolega z Jak-iem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Jedzie dzis ktos latac polpoludniem po 19? Sarnia dolina lub chwazno -Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolcat Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 @Hincek, fajnie by było polatać w towarzystwie zapaleńców ;-) Póki co latam sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Na przyszłość przestrzegam przed jakąś "dziurą" radiową na Chwarznie. Dosłownie nad "dołkiem" albo "wąwozem" (jak kto woli) coś bardzo zabija sygnał. Nie jest to tylko moje doświadczenie, ale też innych modelarzy latających w tym miejscu. Mi na szczęście sygnał urwał się 0.5m nad ziemią, inni nie mieli już tyle szczęścia. Im niżej tym tłumienie jest większe. Bardzo dziwne zjawisko, dziwne na tyle, że ubija tylko w tym miejscu, reszta pola jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Dosłownie nad "dołkiem" albo "wąwozem" (jak kto woli) coś bardzo zabija sygnał. Nie jest to tylko moje doświadczenie, ale też innych modelarzy latających w tym miejscu. Możesz jakoś na mapie zaznaczyć to miejsce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Możesz jakoś na mapie zaznaczyć to miejsce ? Pi razy drzwi to zaznaczone na czerwono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Faktycznie coś tam jest. Mieliśmy z kolegami tego typu zdarzenia ale kładliśmy to na karb pilota. Od jakiegoś czasu coś niepokojącego się tam dzieje. Nie jestem ekspertem ale jakoś do latania w tym miejscu podchodzę z "dozą pewnej nieśmiałości". Czekam na rozwój wydarzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Sieje, czy nie, latamy, gdy jest okazja. Dzisiaj też był dzień lotny. Spotkaliśmy się około południa, Leszek zaliczył kreta, Tadzik polatał helikami, Piotrek swoją esą i o 14 zostałem sam na polu. Chmury ustąpiły, pojawiło się słońce i nieśmiałe bąble termiki. Gdy pakiety już były puste (około 16.00) zwinąłem się do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Jade zaraz na Sarnią do Borkowa zabiera sie ktoś? -Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Ja mogę napisz mi na pw. swój numer, zgadamy się dokładnie co do miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Latam na Chwarznie o 14.30 Pzdr Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 No i polataliśmy, Ja dotarłem trochę później bo koło 15.30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Latamy około 16.30 na ChwarzniePozdrawiamSławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Warto nie przegapić: http://www.aeroklub.gda.pl/1191,1338,puchar_polski_modeli_redukcyjnych.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Trochę fotografii z imprezy: https://drive.google.com/folderview?id=0BwRkL6LaB4n3Ujd3dy05TVhiTjg&usp=sharing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesniak Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Czesc. Chcialbym zapytac kolegow, gdzie kolo w okolicach trojmiasta jest dobre miejsce zeby powoli zapoznac sie z lataniem na klifie. Chodzi mi o jakies miejsce gdzie duzo miejsca do latania i do ladowania. Dodatkowo gdyby ktos mi nieco powiedzial przy jakich wartosciach wiatru najlepiej zaczac to bylbym wdzieczny. Do latania mam elektroszybowce multiplexa jeden 130 cm drugi 240cm. Dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 http://www.f3f-klif.pl/gdzie-latamy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arni Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Czesc. Chcialbym zapytac kolegow, gdzie kolo w okolicach trojmiasta jest dobre miejsce zeby powoli zapoznac sie z lataniem na klifie. Chodzi mi o jakies miejsce gdzie duzo miejsca do latania i do ladowania. Hej jutro jesteśmy na klifie w Mechelinkach jak masz czas to zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.