Makamar11 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Czy istnieje możliwość zamówienia samej wycinanki bez kabiny i maski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Czy istnieje możliwość zamówienia samej wycinanki bez kabiny i maski? Tak, w niedługim czasie będę zamawiał cięcie EDGE 540 to mogę zamówić Su. Co do kwoty to podam po wyliczeniu przez firmę wycinającą. Chwilę to potrwa bo jeszcze mi zejdzie z Edkiem z dzień nim go dam do wyceny a wolałbym dać razem z Su. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Oto mój adres: makamar@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Sławku czy wiadomo już jaka jest cena zestawu i kiedy bedzie w sprzedarzy kompletny zestaw z maską i kabiną? pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam49 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Witam.Mam pytanie do szanownych forumowiczów. Jakiego gatunku sklejki należy użyć do wykonania elementów kadłuba i gdzie można taką sklejkę nabyć. Czy może być na przykład sklejka brzozowa. Bardzo proszę o podpowiedzi i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Dziś zmieniłem układ grzałek w mojej maszynie Vacu i wytłoczyłem jeden element maski, wyszedł za pierwszym razem. Jutro pewnie zrobię resztę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klawish Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 z tego surowego kopyta wyszła taka ładna wytłoczka? czy trzeba było nad nim popracować? zastanawiam się nad tym bo w niedalekiej przyszłości bede chciał razem z "instruktorem" zrobić urządzenie do vacu. jeśli masz już jakieś doświadczenie w tym mógłbyś podesłać nam kilka zdjęć lub dać dobrą rade jak najlepiej to wykonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Dzięki Szczepanowi wyszła taka Balsowe muszę pokryć laminatem i mikrobalonem przed tłoczeniem. Przy tłoczeniu Hipsu forma nie musi być wypolerowana na połysk. W przypadku tłoczenia kabin tak. Będziecie robić maszynę to Szczepan wie gdzie mnie szukać. Zrobię Wam mnóstwo fotek jak będzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Formatki pod laser wersji elektrycznej dostępne po zalogowaniu : http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=56&t=481 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Wow:) Po prostu Sławek z nieba mi spadłeś z tym SU29 1.6m, a ja się miotam i szukam jakiegoś sensownego Yak-a 54 ARF pod ASP FS91AR Zwłaszcza że samoloty są z wyglądu dość podobne. Ale, czy przewidujesz wersję spalinową? Pod mój ASP ten SU29 byłby idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Mam też spalinową, napisz tam ze trzy posty i będziesz miał dostęp do plików, zaraz wstawię spalinową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 sie robi cały dzień siedzę jak ten.. i szukam Yaka 54 a tu taka niespodzianka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Masz wstawione w dziale Elementy 3D-pliki w temacie Su. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 A da radę po prostu zamówić u Ciebie full kit pod spalinę z maską i kabiną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Co do kabiny to ciężkawo bo nie mam jeszcze kopyta ale na upartego dopasowałby kabinę od Katany 1800, co do maski silnika to mogę Ci podesłać kopyta i sobie jakoś poradzisz. nie mam czasu na ten moment na bawienie się w takie prace. Kopyto kabiny pewnie zamówię ale nie wcześniej niż za miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 jasne, nie ma problemu, poczekam na te elementy - i tak to już będzie model na następny sezon - na razie latam sobie Extrą od Mirka a w razie co to sobie kopyta sam wyrzeźbię ważny jest dla mnie póki co sam model - by zacząć budowę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Jedyna niedogodność jest taka że model był zaprojektowany pod sklejkę lipowobalsową 2,6mm a tej już nie ma, natomiast jest 3mm ale to nie problem. Wystarczy przeszlifować elementy przed sklejeniem papierem ściernym najpierw o gradacji 60 a potem np.180 z obu stron. Oczywiście papier naklejony na drewniany klocek. Zresztą, ze sklejką to teraz loteria, arkusze mają z jednej strony formatki 2,8mm z drugiej 3,1 więc i tak trzeba dopasowywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 składałem Extrę 300S z kitu Mirka, chyba sobie jakoś poradzę i lata wyśmienicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Nie przeczę , jedyna różnica to rozpiętość, ilość elementów i technologia budowy inaczej mówiąc podobieństwa są takie że i to i tamto to modele samolotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 chodziło mi o umiejętość pokonywania problemów modelarsko-stolarskich w trakcie składania modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.