AlJan Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Witam. Chciałbym poinformować wszystkich miłosników ESA ,że zawody w Bolesławcu w 2011r. mają nową formułe a mianowicie: Otwartych Mistrzostw Bolesławca.Jest to cykl czterech imprez i zaczynających się 02.05.2011r. III Bitwą o Bolesławiec o godzinie 10.00 na stadionie MOSiR w Bolesławcu przy ul spółdzielczej 2. Regulamin zawodów dostępny jest na stronie: mosir.boleslawiec.pl . Organizatorami imprezy są: Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji oraz Młodzieżowy Dom Kultury w Bolesławcu. W imieniu organizatorów zapraszam wszystkich chętnych /szczególnie mieszkańców Bolesławca i okolic/i mam nadzieje ,że udział w bolesławieckich zawodach będzie dobrym treningiem przed zawodami zaliczanymi do Mistrzostw Polski .
pacek Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Link nie działa. nie działa, bo to adres mailowy.
skidan Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 Witam. Ponieważ od rana mój telefon jest czerwony, a skrzynka mailowa pęka od wiadomości informuję, że Otwarte Mistrzostwa Bolesławca nie zaliczają się po Pucharu Polski ESA ponieważ nie były wcześniej uzgadniane ani ze ze mną ani z Marcinem i dlatego nie znajdują się w kalendarzu imprez ACES. Oczywiście, jeśli ktoś chce poćwiczyć przed Mistrzostwami Polski ESA, które odbędą się 7 maja 2011 wystarczy skorzystać z zaproszenia pana Janka. Udanej zabawy i treningu. NC1 ESA Daniel Skiba
AlJan Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 [ quote=Ellipsis]Link nie działa.[-juz poprawiłwm -taki jest mój internet :roll: Zawody nie zostały zgłoszone bo nie było pewności odnośnie kasy i nastawienia SPONSORÓW ale udało się wypracować nową formułe , która moim zdaniem powinna zadowolić wszystkich zainteresowanych.
-Bobi- Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Przydałaby się w końcu jakaś relcja z zawodów. Macie jakieś zdjęcia? Kto wygrał i ilu było zawodników?
radeon Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 http://boleslawiec24.pl/index.php?act=pokaz_informacje&id=1091&strona=ostatnia Znalezlem w necie, ale mozna by bylo poprosic samego Organizatora o wrzucenie tutaj paru fotek i oczywiscie wynikow-nic tak nie cieszy oka jak mlodzierz zajeta pozytecznosciami
AlJan Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wiam i zapraszam do udziału w Otwartych Mistrzostwach Bolesławca 2011. Drugie zawody odbedą sie 25.06.2011r następne 18.09.2011r. i ostatnie 11.11.2011r.z okazji Dnia Niepodległości. Rywalizacja sportowa odbędzie sie tradycyjnie na Stadionie Miejskim w Bolesławcu przy ul.Spółdzielczej 2.Przypominam,że zgodnie z rgulaminem klasyfikowani będą zawodnicy,którzy wezmą udział w min. 3 zawodach .W chwili obcnej w zawodach OMB 2011 prowadzą: 1.Kamil Naskręt /909p/-15 punktów OMB 2.Przemysław Sumecki /842p./-10 punktów OMB 3.Andrzej Medyński /661p/-7 punktów OMB W imieniu Organizatorów Serdecznie Zapraszam Wszystkich Sympatyków ESA do udziału w zawodach.
AlJan Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam i musze z przykrością poinformowac ,że z przyczn organizacyjnych nastapiła zmiana miejsca rozgrywania drugiej tury zawodów ESA -OMB, które 25.06.2011r.odbędą się na stadinie MOSiR przy ul.spacerowej 24 .Dojazd - kierunek na Zgorzelec i za mostem na rzece Bóbr pierwszą ulicą w lewo. Zawody odbędą się tylko w kategorii WWII od godziny 10.00.Serdecznie zapraszam. PS.Zawody odbyły się tradycyjnie w przerwach między opadami przelotnego /na szczęście/deszczu. W chwili obecnej w zawodach OMB prowadzą: 1. Robert Felczyński -20 punktów OMB. 2/3.Przemysław Sumecki -17 punktów OMB. 2/3.Andrzej Medyński -17 punktów OMB. 4. Kamil Naskręt 15 punktów OMB. Następne zawody odbędą się 18.09.2011r. o godzinie 10.00 na stadionie MOSiR przy ul spacerowej 24 z okazji zakończenia sezonu letniego.Serdecznie zapraszam.
robraf Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 o prowadze myslalem ze bede w srodku
radeon Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Robert jak było?Atmosfera "wpożo"? Ilu było zawodników? Słyszałem, że na pierwszych zawodach było czterech zawodników. No...to masz szanse wygrać prestiżową imprezę i stanąć na najwyższym stopniu.
robraf Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 8) a jak ;p 5 zawodnikow opady deszczu ale miedzy kroplami latalismy ;p atmosfera wporzo tak na pierwszych bylo 4 to taka wprawka przed ogolnopolskimi
AlJan Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Opublikowano 1 Lipca 2011 Ojej :cry: -musze bronić Roberta i imprezy. Celem zawodów ESA - Aircombat w Bolesławcu od samego poczatku była aktywizacja lokalnej społeczności zainteresowanej modelarstwem RC.Dlatego ustanowiono równorzędne nagrody dla zwyciezców zawodów jak i dla najlepszych zawodniów z Bolesławca.Po dwóch latach stosowania w/w zasady udało się wprowadzić nową formułe-Otwarych Mistrzostw Bolesławca jest to jak sama nazwa wskazuje impreza otwarta dla wszystkich.Zawodnicy z poza powiatu bolesławieckiego powinni powiadomić o swoim przjeżdzie. Jest to cykl czterech imprez kończących sie uzyskaniem tytułu mistrza i v-ce mistrza Bolesławca i uroczystym wręczeniem odpowiednich certyfikatów. . ESA-Aircombat to trudna technicznie dyscyplina sportu modelarskiego /mała przestrzeń ,duża ilość samolotow,walka i emocje,blisko publiczność / tylko dla najlepszych pilotów czyli samej modelarskiej elity a mimo to zdarzają sie naruszenia strefy publiczności i punkty karne oraz dyskwalifikacje. Opanowanie tej trudnej sztuki pilotażu na tym poziomie wymaga wielkiego samozaparcia czyli około 2 lat ćwiczeń zarówno na symulatorze jak i przede wszystkim olbrzymiej ilości godzin lotu na lotnisku :oops: w warunkach rzeczywistych /opanowanie i regulacja modelu/.i związanego z tym brakiem czasu/szkoła- oceny,praca zawodowa itp/ na który każdy z nas narzeka :roll: . Ze znanych mi osób w Bolesławcu i Powiecie na tym poziomie lata około10 osób natomiast do tej pory uczestniczyło w zawodach 6 zawodników / 60% /. Mam nadzieje ,że na następne zawody pozostali piloci wyskrobią czas i wezmą udział w Promocji ESA - AIRCOMBAT w Bolesławcu. Liczymy również na pilotów z Wrocławia,Krakowa,Warszawy podniesie to znacznie poziom sportowy.
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 Byliśmy na trzeciej z cyklu imprezie i planujemy przyjechać na czwartą imprezę tego cyklu. Poprzednim razem zaskoczyła nas nieobecność kolegów z eskadry Młodych Wilków. Mając zawody na własnym terenie głupotą totalna jest rezygnowanie z udziału i kolejnej mozliwości sprawdzenia się w boju . W tym sezonie juz raz spotkaliśmy się na sparingu z Młodymi Wilkami tyle że kolejne treningi nie doszły do skutku bo zawsze ktoś lub coś im przeszkadzało . Zatem liczę że Młode Wilki nie będe musiał przemianować na Straszne Tchórze i pojawią sie na kolejnej imprezie w całym składzie.
samolocik Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 Tak z czystej ciekawości. Kiedy odbędzie się IV edycja zawodów?
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 Wszystko powinno być w linku : http://www.mosir.boleslawiec.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=402&catid=22
skidan Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 To może Kamyczek napisze jak Wam poszło. Ile cięć, ile stref,czy kogoś zdyskwalifikowano a jeśli nie to dlaczego, itd. Jak wyniki w klasyfikacji generalnej. P.S. Zatem liczę że Młode Wilki nie będe musiał przemianować na Straszne Tchórze i pojawią sie na kolejnej imprezie w całym składzieJesteś "młody" w tej klasie więc pewnie nie wiesz skąd wzięła się nazwa Młode Wilki. Odgrzeję starego kotleta, aby wyjaśnić Ci skąd ta nazwa. Wydaje mi się ,że dojrzałeś do zorganizowania trzeciej w Bolesławcu imprezy ESA i podpisać się swoim nazwiskiem /miejsce,ubezpieczenie,spnsorzyitp/.Teraz wygłąda tak jakbyś krytykował/naśmiewał/się z inprezy wktórej byłeś współorganizatorem. Ja latam rekraacyjnie ale do twojej imprezy przygotuje się do ESA/znam swoje ograniczenia. Zpoważaniem Jan AljanowiczNie zdążył ani na moją, ani na swoją, ani na inne pozostałe więc nie mamy o czym rozmawiać.Tym gorzkim akcentem kończę swoją wypowiedź.
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Strefy były 3 jak pamiętam cięć nie liczyłem ,ale jedno co mogę powiedzieć to to że najbardziej przycieli koledzy z eskadry Młodych Wilków i nie powiem w co ... Moim zdaniem trzeba doceniać ludzi ,którzy starają się integrować środowisko modelarskie , załatwiają zawody , nagrody , i robią czarną robotę żeby było gdzie latać . Gdyby ktoś odwalił nam taką imprezę w Jeleniej Górze wszyscy ,którzy latają ESA skorzystali by z okazji dobrej zabawy. Krzywdę robicie samym sobie i środowisku modelarzy w Bolesławcu. Wracając do regulaminu o który pytasz odpowiem tak nieobecni głosu nie mają więc jak będziesz chciał zadbać o regulamin przyjedź i wystartuj w zawodach. Poza tym byliśmy na współnym treningu tylko raz i spodziewałem się rewanżu z waszej strony i wizyty na naszym treningu w J.G . Problem w tym że odwaga skończyła się wam po tym pierwszym i wszelkie inicjatywy z naszej strony kończyły się wymówkami z waszej strony . Ze słabszymi latać nie chcecie , z równymi sobie też nie , na kogo czekacie ? Na latające spodki albo dywany. Mówią że dobry pilot poleci na drzwiach od stodoły widać wy wolicie schować się w tej stodole ...
TooM Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 nieobecni głosu nie mają więc jak będziesz chciał zadbać o regulamin przyjedź i wystartuj w zawodachNa zawodach nie związanych z Aircombat ESA to i owszem ale na każdych innych to aktualny NC1 ma prawo o to pytać ,a nie słyszałem żeby Daniel zrezygnował z tej funkcji.Jeśli więc były to zwody aircombat to ... a jeśli zawody festynowe czy pokazy związane z promowaniem partii,ludzi,firmy czy czegoś innego to można się bić wg dowolnego regulaminu tylko co to ma wspólnego z Aircombatem. Często we Wrocławiu się zdarza że walczymy podczas różnych pokazów np.na I czyII Onkoolimpiadzie ,ale nie są to zawody bo nie były zgłaszane do kalendarza zawodów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.