Skocz do zawartości

Otwarte Mistrzostwa Bolesławca w ESA -2011r.

AlJan

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Odwaga nie polega na zwalaniu winy za pogodę na organizatora chcecie się bawić w wojne, odznaczenia , a nie potraficie zrezygnować z zawodów . Każdy mógł zrezygnować z wyjazdu , czy tak ciężko powiedzieć dziękuję nie latam . Silniki za mocne , modele za szybkie deszcz pada i Janek pogody nie zamówił . Dość tego nie jesteśmy w przedszkolu każdy ma rozum i wolną wolę trzeba było wybrać szachy tam na głowę nie pada , nie jest za szybko . Dość jęczenia bo jedyne co jest biegnie zbyt szybko i jest zbyt krótkie to ŻYCIE.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kamyczer_RC- jesteś żałosny.

Przeczytałem twoje wypociny w temacie licencje modelarskie AP 2012

Obrażasz wszystkich dookoła, skarżysz się na brak wiatru na zawodach MP F3F, namawiasz do buntu. Trzeba było zostać w domu i zagrać partyjkę szachów z kolegami.

Wystartowałeś w 2 zawodach ESA dla zabicia nudy i odnoszę wrażenie, że stałeś się ekspertem w tej dziedzinie.

F3F czyli szybko nisko i ryzykownie dla zabicia nudy ESA

dopisz sobie : bicie piany na forach - bezcenne.

Krytykujesz wszystko co jest tobie nie na rękę. OMB wychwalasz tak jakbyś dostał za to jakieś bonusy. Wszyscy już ci napisali dlaczego nie startujemy w zawodach AlJan'a. Tobie i panu AJ mówię - dziękuję, nie latam.

w każdym temacie nalizałeś się wiedzy jak lizaka za szybą .:)

- pisałeś o sobie ?

P.S. Już nie mogę się doczekać twojej odpowiedzi, bo nie wierzę, że dotarło i odpuścisz.

Z mojej strony to już wszystko.[

Opublikowano

Palma odbija niektórym solidnie :twisted:

Opublikowano

Palma odbija niektórym solidnie :twisted:

typowo :crazy:

Opublikowano

Inaczej zrobi się to dyscyplina bardzo KLUBOWA.

ACES nie należy do FAI a Mistrzostwa Świata organizuje na 150-200 zawodników.Działa całkowicie społecznie ,nie ma księgowego ani konta .

Jakie zawody modelarskie tych wspieranych przez władze organizacji ,skupiają 200 zawodników ?

Nie martw się więc o sponsorów dla aircombatu .

P.S. "Cześć dziewczyny" jest całkiem na miejscu, w aircombacie startują też Panie :wink:

Opublikowano

ok, sorry,jeśli kogoś uraziłem, to przepraszam! Nie znam kulisów, uzgodnień, rozmów na temat zawodów. Tak jak wspomniałem w poście, wypowiadałem się jako osoba stojąca z boku... i tak to wyglądało z mojej perspektywy. Dlatego tak mnie to uderzyło - jak wspomniałem na początku : poznając brać modelarską oceniłem ją tak : zajefajni ludzie!!!

Pisząc swojego posta liczyłem na to, że może coś jest odebrane nie tak...

Przede wszystkim liczyłem na porozumienie (z racji swojej pracy niejednokrotnie spotykam się z rozbieżnymi na początku zdaniami, które w ostatecznym efekcie dochodzą do etapu porozumienia). Może to moje egoistyczne podejście do sprawy (bo jestem mieszkańcem Bolesławca), ale chciałbym żeby lokalne środowisko modelarskie było zintegrowane, a nie skłócone... bo oczywiste jest, że kłótnia to nic dobrego.

Wodzu7 - rozumiem Ciebie, sam oglądając zawody odczuwałem niezły ziąb, czasami aż się tyłek marszczył z zimna i deszczu. Przy perspektywie kilkuset kilometrowej podróży... może być duże rozgoryczenie, Po takich doświadczeniach na pewno warto zdecydowanie interweniować w sprawie ewentualnego przesunięcia terminu przyszłych zawodów... tu jak najbardziej Cię rozumiem. Co do dziewczyn :( to było tylko żartobliwe zwyczajowe określenie... na prawdę mam wielki szacunek dla Pań walczących w Combacie :D

Nadal jednak myślę, że zamiast bojkotować warto się dogadać. Problem myślę wynika z dwóch płaszczyzn postrzegania zabawy - jedna z pozycji instytucji, druga z pozycji entuzjastów. Obie mają dużo do dania od siebie - ale dopiero w połączeniu sił mogą dać DUŻO.

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Skidan już mnie raz przepraszałeś chcesz poraz kolejny ? Licencję AP mam ponad 20 lat zapytam z ciekawości masz licencje jeśli tak od kiedy. Napisałeś że wychwalam Janka pod niebo , ja tak tego nie odbieram byłem na 2 imprezach z tego cyklu i nie zauważyłem nić złego więc bronie człowieka do którego się uczepiliście jak rzep . Ciebie nie było na OMB a oceniasz coś czego nie widziałeś , oskarżyłeś mnie o to że zrobiłem dwie strefy na tych zawodach potem to odwołaleś i mnie przeprosiłeś na forum ACES. Oskarżasz mnie że jestem laikiem i oceniam regulamin ESA , Licencje AP i zawody. Krytykę zacznij od siebie komentujesz imprezy na których nie byłeś , oceniasz zasadność moich wypowiedzi w sprawie F3F i licencji nie mając bladego pojęcia w czym rzecz kup sobie chłopie licencję przeczytaj regulamin i wystartuj w zawodach f3f. Tam regulamin jest taki sam od kilkunastu lat i każdy stara się wygrać w powietrzu . Robienie regulaminu pod siebie jest żałosne tak samo jak drukowanie imprezy mistrzowskiej w przypadku Mistrzostw Polski F3F Ochodzita 2011.

EDIT : Skasowałem część posta która była zbędną wycieczką osobistą ...

Opublikowano

[EDIT] luz Kamil, domyśliłem się, że nie chodzi o mnie :)

ja w tym roku z różnych powodów odpuściłem wszystkie zawody F3F. A jeśli chodzi o MP F3F 2011 i licencje modelarskie to jestem tego samego zdania co Ty.

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Kuba.r sorki faktycznie pomyliłem cię z innym Kubą który w tym przypadku też dostał by za darmo burę . Szkoda że nie latałeś F3F w tym sezonie bo w przyszłym się raczej nie spotkamy , może tylko na "otwartej" imprezie F3F u Tomka . Już się przyzwyczaiłem że kolega Skidan mnie nie lubi . Biorę udział w zawodach ,które krytykuje , mam zbyt szybki model esa i inne spojrzenie na regulamin. Poza tym bronie pana Jana ,bo uważam że każdy ma prawo się pomylić , ale nie można za tą pomyłkę jeździć po nim przez następny rok. Jeśli tak zaczniemy traktować każdego organizatora zabawa nam się skończy bardzo szybko ...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ponieważ coraz więcej osób z Bolesławca wchodzi na stronę i są to osoby przyjazne rozwojowi modelarstwa w miescie a w dodatku są manipulowani niezgodnymi z prawdą

informacjami musze wyjaśnić co następuje:

1.Nie ma konfliktu wśród modelarzy bolesławieckich i obojętnie kto zechce się zająć sportem modelarskim może liczyc na daleko idącą pomoc. 2.Jest tylko spór słowny między mną a Skidanem na temat odwoływania zawodów

na dwa lub trzy dni przed terminem ich rozegrania.Ja uważam ,że nie można przwidzieć

LOKALNEJ pogody uniemożliwiającej rozegranie imprezy Skidan uważa że można

i dobiera różne emocjonalne argumenty do zmiany mojego stanowiska. Żeby była jasność nie ma problemów z odwołaniem imprezy jeżeli warunki pogodowe na to nie pozwalająna jej przeprowadzenie w dniu imprezy. Co prawda

rozważałem moje starty w ESA ale po dyskusji na forum po bolesławieckich zawodach

z dnia 07.11.2010r. / okrojona przez moderatora dysusja istniejejeszcze na forum/

całkowicie z niej zrezygnowałem.Jestem osobą niepełnosprawną /dysfunkcja kończyn dolnych/

i nie chciałem środowiska bolesławieckiego ESA stawiać w kłopotliwej sytuacji.Kto startuje w zawodach wie o czym mówie. Zadawalam sie rekreacyjnym lataniem RC.

Uważam stawianie zarzutu,że nie latam w ESA jako poniżej wszelkiego poziomu dyskusji.

Nie wiem w imię czego ludzie dorośli posuwają się do pisania takich.. ...jak ocena jakości imprezy

widząc ją z odległości ponad 300 km.Drogi kolego Mirolek może coś więcej napiszesz

o cyt.,,innej jakości zawodów w Warcie Bolesławieckiej,,.Możemy publicznie podyskutować.

Ja jak ognia unikam publicznej krytyki zawodów modelarskich bo ona daje argumenty przeciwnikom

modelarstwa, ale skoro mleko zostało wylane to czemu nie.

:Wodzu 7 napisał/a: Dlatego też kolejne zawody w Bolesławcu,na które w 100% różne portale pogodowe przewidywały deszcz,a które z powodu wyższych celów niż dobro zawodników i widzów nie zostały przesunięte, przepełniły czarę goryczy.Ciekawe,czy dalej Byś się tak dziwił i co byś czuł przejechawszy samochodem np.300-400 km. na zawody po to by z trudem wykonać DWA loty,zmoknąć i wrócić do domu z mało usatysfakcjonowany.W związku z tym,że nie był to pierwszy raz i żadne sugestie o zmianie terminu nie docierały do ORGANIZATORA,zawody w Bolesławcu pod tym patronatem zostały ZBOJKOTOWANE,bo zawody są przede wszystkim dla ZAWODNIKÓW a nie dla sponsorów.Lata się dla chwały i satysfakcji a nie dla nagród.

Pozdrawiam Wojtek.

Szanowny kolego może powiesz kto to wcześniej napisał:Cyt:

,,Oglądając te zdjęcia , aż trudno uwieżyć ,że przez całe zawody mżył mniejszy lub większy deszczyk.Niech jasny szlag trafi tych prognostyków od pogody,bo padać miało w najlepszym przypadku po godzinie 16,,

Oprócz tego drogi kolego z Wrocławia do Bolesławca jest 120km a nie 300 czy 400km

nawet tam i z powrotem nie będzie 300km no chyba że ktoś jeżdzi zygzakiem.

Tak zgadza sie były dwie rundy po 5 kolejek czyli dwie godziny latania w znośnych warunkach.

o ile sobie przypominam to wygrałeś bolesławieckie zawody w 07.11.2010r.i otrzymałeś super

nagrody a po zawodach pisałeś tak

cyt:

Śmigiełko kupisz za 4 zł,silniczek za 30 zł,model za 100 zl,za wszystko zapłacisz kartą lub gotówką,ale wgrać lot prawdziwym śmigłowcem Robinson R 44 możesz tylko zajmując miejsce w pierwszej trójce na zawodach ESA w Bolesławcu.Wrażenia niezapomniane,pierwszy raz w życiu leciałem śmigłowcem!Świetny pomysł.Wielkie dzięki dla organizatorów i sponsorów za udane mimo niesprzyjającej pogody zawody.Pozdrawiam Wojtek.

Więc skąd ta zmiana w pogłądach o ile sobie przypominam to wygrałeś te zawody.

Bardzo zabolały mnie słowa Skidana cyt:,, Dłużej nie dam się zwodzić,,- nie wiem kiedy i czym cię

zwodziłem. Znamy się od 2007r.od akcji MDK Bolesławiec ,,Edukacja na kółkach,,w Parzycach i

samego początku byłeś w akcji promocji modelalarstwa w Bolesławcu prowadzonej przez modelarnie lotniczą MDK B-C a od 2008r. ze szczególnym uwzględnieniem ESA.

Jeżeli rozdawanie modeli,regulatorów,silników oraz pomoc młodym zawodnikom w startach

/zawsze na zawodach były gotowe trzy zapasowe modele ESA/ ja to nazywam promocją

poza tym jako osoba dorosła mogłeś w każdej chwili zrezygnowac nikt nikogo nie zmuszał.

Bolesławieckie zawody były tak ustawione,że najlepsi zawodnicy Bolesławca otrzymywali

takie same nagrody mimo odległych miejsc jak zwycięzcy zawodów/puchary,nagrody rzeczowe/.

Rozumiem słowa rogoryczenia z tego powodu pozostałych zawodników ale formuła była

stała od samego początku bolesławieckich zawodów ESA.

Po czterech latach takiej promocji przyszły sukcesy:

1.Powstała grupa osób , która jest w stanie zorganizować i przeprowadzić duże zawody ESA.

- Znalazła sposób ich finansowania tzn.ilość startujących x wpisowe-można i tak.

2.ESA-Aircombat weszła w OMB jako możliwość doskonalenia swoich umiejętności.

3.Ilość zawodników uprawiających i startujących w ESA w porównaniu do zawodników z dużych

miast takich jak Wrocław,Kraków,Warszawa itp widać na listach startowych. Bolesławiec miasto poniżej 50000 mieszkańców.

Dlatego całkowicie nie rozumiem postawy Skidana.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2012 i do Miłego zobaczenia na zawodach ESA w Bolesławcu.J.A

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.