GiulioN Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Mam pytanie, o to jak wygląda typowy wbijany do ziemi kołek do mocowania gumy do holowania modelu f3j/m ? Model szybowca ma 2m rozpiętości, a guma jedna jest kupiona prawdziwa modelarskaz HK, a drugi zestaw mamy zrobiony z gumy do mocowania plandek w przyczepach tak na oko o średnicy powyżej 10 mm. Mamy dwa zestawy gum i reszty holu, ale nie mamy pojęcia jaki wykonac do nich kołek do wbijania do ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Kup sobie kołek do palikowania psów - wkręt . Sprawdza się doskonale. Ja kupiłem taki; http://allegro.pl/przerwa-w-treningu-wkret-do-palikowania-dla-psa-i1512801002.html ale sporo taniej i kilka lat temu za 3,99zł tu większy wybór: http://www.twenga.pl/dir-Zwierzeta,Psy,Wkret-do-przywiazywania-psa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Nie żebym się czepiał, ale jak mój pies zobaczył, że oglądam "akcesoria do Palowania Psów" to schował się pod stół i nie chce wyjść. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Moje pierwsze strzały byly oparte na pręcie fi8mm 1m długości. Tego samego dnia, po lotach, trafiłem na informacje ze na zawodach/pikniku podczas strzału modelu pręt wyskoczyl z ziemi i zabil osobę w poblice... Od tego czasu montuje Naped moto w szybowcach a hol praktycznie nowy, jest na sprzedaz. Guma 8mm, 30m +100 m żyłki. Jak bys chcial to pisz na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Marcin nie siej defektyzmu! Ja wiele lat używałem śledzia od namiotu 30...40cm długości. Przy holowaniu przez bloczek żyłka 1mm się rwała, a śledź siedział w ziemi jak zabetonowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Defektyzm?-a co to takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Defektyzm?-a co to takiego?Chyba chodziło o defekt.Nie wiem czy jest słowo defektyzm.Autorowi tekstu chyba chodziło o defekt, czyli uszkodzenie.Chodzi o to żeby nie siać paniki o to że pręty od namiotu czy podobne rurki, pręty są wadliwe i nie warto z nich korzystać. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Jak kto woli:p ja tam z racji braku miejsca robie elektro:) i takim sposobem w piekne weekendy nad moim miastem lata f3j'ka 3.2m:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Defekt czy defetyzm- zwał jak zwał. Do gum zaleca się wkręcane. Ale i takie nie dadzą rady jak wkręcisz w piasek czy w kopiec kreta bo łatwiej lub do połowy. Każdy dobry hol ma taki palik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.