Malker Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 He he he... Już tyle tych modeli w PL jest, że zlocik można robić :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 dzięki Radku za radę!na pewno zrobię jakieś wzmocnienia.aż się boję pomyśleć co by się mogło stać gdyby to serwo "odleciało"... Spoko od tego jest forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Serwa HS5985MG w skrzydłach na swoich miejscach. Żeby osiągnąć maxymalne wychylenia lotek musiałem założyć snap na przedostatni otwór w dźwigni 1,5". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Zwróć tylko uwagę na to jaka jest tego konsekwencja w postaci kąta pomiędzy dźwignią i popychaczem. Nie jest to 90 stopni :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Zwróć tylko uwagę na to jaka jest tego konsekwencja w postaci kąta pomiędzy dźwignią i popychaczem. Nie jest to 90 stopni :shock:A to jakaś zbrodnia, że nie ma 90 stopni? :wink: Trudno coś za coś - będzie mniejsza siła. Miałem tak w Yaku 2,2 było dobrze to i tu będzie, serwa dały radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Przy maksymalnym wychyleniu będzie 90 stopni :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Przy maksymalnym wychyleniu będzie 90 stopni :wink:W połowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Przy maksymalnym wychyleniu lotki popychacz będzie prostopadły do lotki (mniej więcej). Choina nie rozumiem cie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 No to się nie rozumiemy bo ja i Robert rozmawiamy o kącie między dźwignią serwa a popychaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 ja i Robert rozmawiamy o kącie między dźwignią serwa a popychaczemPodpisuję się obiema :mrgreen: rencami :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Dziś w domu czekała na mnie taka oto cegiełka Axi 5325/16 A tu mały inboksik Jakie goldy lutować 5mm, 6mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkub Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Takie, które dobrze trzymają, prądy tam będziesz miał ok 50-70, więc i 3mm wystarczą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Jarek jak założę śmigło 20x10 to będzie ok. 80A a przy 22x będzie już lekko powyżej 100A. Goldy 4mm miałem założone w napędzie gdzie prądy dochodziły do 70A. Zresztą mniejszych niż 5mm nie założę bo przewody Regulatora castle ice 100 mają 4mm średnicy bez izolacji i ciężko będzie je upchać w 4mm. A zatem szykuj większe wtyki jak masz ten sam regulator A jak tam postępy w składaniu serwa, silnik przykręcone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkub Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Czyli zakładaj 6mm, będzie bezpiecznie i wygodnie. Ja czekam na resztę wyposażenia, serwa, dzwignie, Ubeca (kupiłem na ebayu castla 20 A ), w tym tygodniu powinno wsio dojechać, to w weekend zabiorę się za składanie. Swoja drogą, śmigło 20X10,12, lub 21X10, 12 to do mojego zalecają.. BTW. ważyłeś silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 BTW. ważyłeś silnik ? silniczek wygląda cudnie... tylko trochę ciężkawy. według danych producenta to 575g z przewodami. http://www.modelmotors.cz/index.php?page=61&product=5325&serie=16&line=GOLD to jest o 150g więcej niż SK 50-65 ale wyższa waga powinna chyba skutkować większą mocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 to jest o 150g więcej niż SK 50-65 ale wyższa waga powinna chyba skutkować większą mocą. Silnik jest cięższy od 5320/18 o 80g ale powinienem na nim uzyskać ok 1kg więcej ciągu. Planuję dać pakiet 5000 30c i na całości powinno wyjść ok 300g więcej niż 5320/18 i pakiet 4000mAh 30c. Mam nadzieje, że to 300g nie będzie miało wpływu na 3d. Zresztą nie chciałem robić super lekkiego bo później jest problem z wiatrem.Natomiast twój silnik jest chyba trochę za lekki do tego yaka bo później jest problem z wyważeniem, pakiet trzeba ładować max do przodu, przynajmniej tak pisał Radek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Natomiast twój silnik jest chyba trochę za lekki do tego yaka bo później jest problem z wyważeniem, pakiet trzeba ładować max do przodu, przynajmniej tak pisał Radek. latając swoim yakiem nie zauważyłem takiego problemu.montuję do niego spięte dwa pakiety 6S 2650mAh i jest jeszcze trochę miejsca do firewalla.z wyważeniem nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 montuję do niego spięte dwa pakiety 6S 2650mAh i jest jeszcze trochę miejsca do firewalla.z wyważeniem nie ma problemu.Radek lata na pakietach 6s 4000mAh, które pewnie są lżejsze ze 200g od twoich i stąd ten problem z wyważeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Panowie a co myślicie o takim patencie na wysokości. Dwa Pręty węglowe 2mm w plastikowych rurkach zamiast linek. Znalazłem to na rc network Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Mam (miałem?) w modelu tak zrobione, jedyna wada jaką zauważyłem to problem z naprężeniem tego i hałas. Kiedy model dostawał rezonansu od śmigła pręty potęgowały dźwięk i nie bylo to nic przyjemnego dla ucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi