Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 191
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dzięki Radku za radę!na pewno zrobię jakieś wzmocnienia.aż się boję pomyśleć co by się mogło stać gdyby to serwo "odleciało"...

Spoko od tego jest forum ;)

Opublikowano

Serwa HS5985MG w skrzydłach na swoich miejscach. Żeby osiągnąć maxymalne wychylenia lotek musiałem założyć snap na przedostatni otwór w dźwigni 1,5".

Dołączona grafika

Opublikowano

Zwróć tylko uwagę na to jaka jest tego konsekwencja w postaci kąta pomiędzy dźwignią i popychaczem. Nie jest to 90 stopni :shock:

A to jakaś zbrodnia, że nie ma 90 stopni? :wink:

Trudno coś za coś - będzie mniejsza siła. Miałem tak w Yaku 2,2 było dobrze to i tu będzie, serwa dały radę.

Opublikowano

Jarek jak założę śmigło 20x10 to będzie ok. 80A a przy 22x będzie już lekko powyżej 100A. Goldy 4mm miałem założone w napędzie gdzie prądy dochodziły do 70A. Zresztą mniejszych niż 5mm nie założę bo przewody Regulatora castle ice 100 mają 4mm średnicy bez izolacji i ciężko będzie je upchać w 4mm. A zatem szykuj większe wtyki jak masz ten sam regulator :lol:

A jak tam postępy w składaniu serwa, silnik przykręcone?

Opublikowano

Czyli zakładaj 6mm, będzie bezpiecznie i wygodnie.

Ja czekam na resztę wyposażenia, serwa, dzwignie, Ubeca (kupiłem na ebayu castla 20 A :lol: ), w tym tygodniu powinno wsio dojechać, to w weekend zabiorę się za składanie.

Swoja drogą, śmigło 20X10,12, lub 21X10, 12 to do mojego zalecają..

BTW. ważyłeś silnik ?

Opublikowano

to jest o 150g więcej niż SK 50-65

ale wyższa waga powinna chyba skutkować większą mocą.

Silnik jest cięższy od 5320/18 o 80g ale powinienem na nim uzyskać ok 1kg więcej ciągu. Planuję dać pakiet 5000 30c i na całości powinno wyjść ok 300g więcej niż 5320/18 i pakiet 4000mAh 30c. Mam nadzieje, że to 300g nie będzie miało wpływu na 3d. Zresztą nie chciałem robić super lekkiego bo później jest problem z wiatrem.

Natomiast twój silnik jest chyba trochę za lekki do tego yaka bo później jest problem z wyważeniem, pakiet trzeba ładować max do przodu, przynajmniej tak pisał Radek.

Opublikowano

Natomiast twój silnik jest chyba trochę za lekki do tego yaka bo później jest problem z wyważeniem, pakiet trzeba ładować max do przodu, przynajmniej tak pisał Radek.

latając swoim yakiem nie zauważyłem takiego problemu.montuję do niego spięte dwa pakiety 6S 2650mAh i jest jeszcze trochę miejsca do firewalla.z wyważeniem nie ma problemu.

Opublikowano

montuję do niego spięte dwa pakiety 6S 2650mAh i jest jeszcze trochę miejsca do firewalla.z wyważeniem nie ma problemu.

Radek lata na pakietach 6s 4000mAh, które pewnie są lżejsze ze 200g od twoich i stąd ten problem z wyważeniem.
Opublikowano

Panowie a co myślicie o takim patencie na wysokości.

Dwa Pręty węglowe 2mm w plastikowych rurkach zamiast linek.

Znalazłem to na rc network

Dołączona grafika

Opublikowano

Mam (miałem?) w modelu tak zrobione, jedyna wada jaką zauważyłem to problem z naprężeniem tego i hałas. Kiedy model dostawał rezonansu od śmigła pręty potęgowały dźwięk i nie bylo to nic przyjemnego dla ucha :lol:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.