robraf Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 wszystkie te extry maja 170cm chyba ze ktos przeskalowywał
robraf Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 oto moja extra :] kadlub i stateczniki oklejone na patriotyczne kolorki XD ale to ma wygladac jak oryginalne malowanie extry ( jeszcze niedokonczone) szachownica tez samemu robiona
kris13 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 popracuj trochę nad estetyką oklejania folią. Poprawi to znacznie ogólny wygląd modelu.
rabbitlkr Opublikowano 8 Września 2009 Autor Opublikowano 8 Września 2009 To raczej kwestia wyprowadzenia powierzchni przed oklejaniem a nie samo oklejanie.
kris13 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 mozliwe ze tak jak sie dokładniej przyjzec, ale wykonczenie wszystkich krawedzi folii tez sie liczy. Ale to trzeba dojsc do wprawy.
Kwasiu Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Muszę wkleić te brakujące kawałki kesonu w moim skrzydle po naprawie, i tu nasuwa się pytanie: na co to wkleić aby móc wyszlifować na gładko?? Po CA zostanie wzniesienie :/ Dodam, ze nie będę mógł tego zbytnio szlifować, bo nie chce pocienić za bardzo balsy w tym miejscu.
robraf Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 musze pare rzeczy poprawic, ale mysle ze dobzre wyszlo XD zdjecie nieodzwierciedla tego... nie mam co prawda takiej wprawy w tym ale to chyba najlepiej oklejony moj model... tylko musze przejechac zelazkiem te krawedzie i napiac opalarka reszte... poprostu na rogach ( spod) sie troszke pomarszczyla jeszcze dojda czarne wykonczenia i napisy teraz zobaczylem... chodzi pewnie wam o stateczniki i stery. to zdjecie bylo robione jakis czas temu i folia juz jest poprawiona, myslalem ze macie jakies zastrzezenia co do kadluba... chyba ze macie :? 8) :oops: :oops: :wink:
Gość slawekmod Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Muszę wkleić te brakujące kawałki kesonu w moim skrzydle po naprawie, i tu nasuwa się pytanie: na co to wkleić aby móc wyszlifować na gładko?? Po CA zostanie wzniesienie :/ Dodam, ze nie będę mógł tego zbytnio szlifować, bo nie chce pocienić za bardzo balsy w tym miejscu. Zanim nakleisz ponownie brakujący kawałek kesonu wklej od spodu zakładki z balsy , czyli wycinasz pasek balsy np.2mm i szerokości 10mm i doklejasz od wewnątrz do kesonu na krawędziach jego cięcia .Wklej tak aby wystawało około 5mm.Słoje zakładki oczywiście w tym samym kierunku co słoje kesonu.Potem dotnij z deski balsowej kawałek pasujący do usuniętego pokrycia i wklej wszystko na żywicę, ale bez przesady z jej ilością.Zakładki od wewnątrz wzmocnią miejsce klejenia a żywica da się łatwo szlifować.Jak zrobisz całą akcję z uwagą i cierpliwością to po pokryciu folią nawet nie będzie widać tego miejsca.
GOGO Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 robraf, podwozie mogłbyś poprawić nie pasuje wizualnie i te zastrzały na stateczniku mogłyby być delikatniejsze taka jest moja opinia ale mogę się mylić :roll: . Jaki masz silnik w modelu i jaka waga ci wyszła Pozdrawiam Sławek
robraf Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 silnik mam - asp 75AII ze smiglem 14x6 podwozie takie zeby pasowaluo jakos do tego smigla... (sam zrobilem podwozie) ale chyba po pierwszych lotach zamowie jakies porzadne podwozie zastrzaly są w sam raz bo te alu jest dosyc miekkie ale teraz sie nie wygina a wywazenie jest idealne... nic nie trzeba dawac na ogon nie wazylem ale na oko w okolicach 3-3,1kg jeszcze do tego dojdzie pokrycie skrzydla
Kwasiu Opublikowano 3 Października 2009 Opublikowano 3 Października 2009 Utknąłem na oklejaniu przejścia kadłuba w statecznik pionowy :/ Nie mam pojęcia w jaki sposób to tam przykleić, bo nie ma jak docisnąć żelazkiem, ani nic, nie ma miejsca bo stateczni poziomy już wkleiłem :/ . Macie jakieś sposoby na oklejenie tego miejsca? Myślałem nad nagrzaniu suszarką i przyklejeniu, ale nie chce sobie zepsuć foli na stateczniku pionowym. Edit: Okleiłem to jakoś i wyszło masakrycznie :/
mammuth Opublikowano 3 Października 2009 Opublikowano 3 Października 2009 Edit:Okleiłem to jakoś i wyszło masakrycznie :/ Zaraz Ci wysle zdjecie jak mi w katance wyszlo to Ci przejdzie
Tomek Opublikowano 3 Października 2009 Opublikowano 3 Października 2009 Nie do końca wyszło tak masakryczne. Masz srebrną folię , a ona układa się dupiasto i nic na to nie poradzisz. Aby srebrem oklejać trzeba naprawdę już mieć temat opanowany a i tak wychodzi tak sobie. 8)
Kwasiu Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki za słowa pocieszenia Chciałem być oryginalny i kupiłem srebrną, gdybym wiedział, ze będzie taka wredna w oklejaniu kupił bym standardowo białą i czerwoną O ale co, okleję całość i się zobaczy
mammuth Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Mnie na czarna wzielo :crazy: tez swietnie wychodzi :?
Kwasiu Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Czarna też kupiłem 8) :twisted:
mammuth Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 I tez bedziesz przeklinal dzien w ktorym ja kupiles
robraf Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 zwazylem extre i kadlub gotowy do lotu wazy 2330g + skrzydlo surowe tzn gotowe do oklejania po przeszifowaniu bez 2 30g serw wazy 470g co daje nam 2800g rowno ,wiec z wykonczeniem (okeljanie skrzydla) mysle ze zmeiszcze sie w 3100 moze
snelek Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam, mam prosbe do kolegow czy ktos mogl by mi podeslac obrys skrzydla lub podac jego dokladna rozpietosc bo na planach jest ona nie czytelna. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.