Skocz do zawartości

Projekt Extra

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Darku jak ja oklejam czarnym to nie ma prawa nic bąblić na słońcu....

Pawle wiem ze malowanie mogło by byc lepsze ale przypomne Ci raz jeszcze ze zadne nie ma szans przebic malowania Twojego MXa :D:P:D

Opublikowano

Bizon tosz to profanacja , jak mogłeś mi to zrobić T_T

Co panie Darku?:)

Jakie malowanie On po prostu obdarł moją byłą Extre ze skóry i teraz jej kości widać :rotfl:

a bąbelki na czarnym pooglądamy wkrótce w Radawcu :devil:

Opublikowano

Nie rozumiem po co bokiem go instalowac ? Przeciez tam jest tyle miejsca...

Jak Ci faktycznie za malo chociaz nie wiem jak to mozliwe to niech wystaje za krawedz drugiej wregi...

U mnie jest cos kolo 220ml i po locie 9 min zostaje polowa...

Opublikowano

:D Widzisz Krzysiek jak to Kuba Ci logicznie wytlumaczyl. Proste jak drut... :D

Electro z niego nie zrobie bo kasy brak...

Opublikowano

Małą aktualizacja:

-waga bez serwa na gaz, popychaczy, kółek, zapłonu i pakietu 2600g. Na zdjęciach brak kapci, które dostałem gratis od Krisa :P Dokleję jeszcze troszkę ozdóbek, pomaluję owiewki i można latać :mrgreen:

extra002.jpg

extra004.jpg

Opublikowano

Oblot pewnie na początku wakacji w Rudnikach. Brak mi serwa na gaz, zapomniałem nabyć jak ostatni raz zamawiałem w HC a teraz dolar wysoko stoi więc troszkę odczekam.

Opublikowano

Extra OBLATANA !!!!

a było to dosyc spontanicznie....

niby planowałem to od tygodnia ale dziś budzac sie zniechęciła mnie pogoda...

po paru godzinach wgapiania sie w model sprawdzenia wszystkiego, czy aku nalaowane czy wszystko podokrecane itp. pogoda sie poprawila, czarne chmury przeszły, wiec tutaj spontan :

-Tato, jedziemy latać

a więc o godzinie 16:30 wyruszyliśmy na lotnisko do Krzywej

po sprawdzeniu doświadczalnie SC uznalem ze mozna zatankowac i podlaczyc zasilanie

po napojeniu potworka nadszedł czas na trawienie życiodajnego nektaru jakim jest metanolek :)

a wiec rozrusznik , rzażenie i heja... zaskoczyla odrazu

sprawdzam stery, wszystko ok :)

zakladam smycz z nadajnikiem, ale cos tu nie tak... słońce ***... daje mi po oczach... więc okularki :faja:

podkołowałem sobie troche i myśle ze kiedys musi w koncu poleciec... i jazda w gore... i pion :) ( musze delikatnie zmienic smiglo)

extra rozpedza sie pieknie, mialem za bardzo tylni SC ale po oddaniu drążka leciała prosto :)

kilka pętli, beczek, żyletki , plecki na pełnej predkosci

lądowanie - pięknie, jak po sznurku za drugim uszkodzilem wręge podwozia, bo za wczesnie wyhamowalem , ale juz sie klei:)

wnioski: zeby zyskac troche ciagu musze dokladnie wyregulowac silnik i zmienic smiglo, pokombinowac ze sc ... czyli przeniesc cos na przod

niestety fotek nie mam ale filmik będzie za tydzień :)

droche danych:

Extra z planow forum :)

silniczek : asp 75AII 12,5ccm

smiglo turnigy drewniane 15x6 ale chyba zmienie na 14x6 narazie

serwo na gazie: hs-81

serwa na lotkach hs 422

serwa na wysokosci i kierunki Power HD 6,5KG

zasilanie : li pol 2300 2s i megabec 8

ciąg dalszy za tydzien

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.