damiankad70 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 funbat sobie odleciał w okolicy lotniska CYC uczciwego znalazce prosimy o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Dzisiaj za mocno wiało więc był to idealny moment aby zrobić kilka ujęć. Na zdjęciu poniżej widzą Państwo oficjalną reprezentację stolicy Śląska - Gliwice Pilnujcie swoich pleców, nigdy nie wiadomo kiedy Was dorwiemy :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Ładne sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Ciężar śmigła składanego akurat w Funbacie nie powinien w niczym przeszkadzać, bo z racji konstrukcji ten model jest ciężki na ogon i oszczędzać na wadze trzeba raczej za środkiem ciężkości, niż przed nim. Mi zawsze jest za ciężki na dziób, i nie mogę go porządnie przeciążyć, żeby go wyważyć. Chyba jestem wyjątkiem... A co do śmigła, to na razie ma jakieś tam podwozie, i piastę stałą więc dopóki nie rozwale podwozia (pręt to chyba 2mm i ze stali. Miałem trudności z jego przecięciem ), a do tego chyba daleko, to będę latał na stałej. Ona też się trochę wyrobiła, bo spadła z osi 4 razy i muszę kiedyś zaplanować zakup nowej (teraz prop-savera), bo same zgniatanie tych zacisków to chyba nic nie da. Jak te zaciski wypadną to wtedy będę myślał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiankad70 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 ja mam śmigło drewniane 10x60 na prop-savera czy jak to sie pisze i nie mam żadnego problemu z wyważeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Łukasz, latałeś już ? Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Eeem... Nie wmocniłem kadłuba rurkami, prętami ani nawet taśmą klejącą, i jeszcze nie za bardzo. Ale pierwszy lot można zaliczyć. Gdybym tylko nie dawał większej mocy, to by kadłub nie odleciał. Samolot poszybował jakieś 5 metrów z włączonym silnikiem, więc z biedą można to uznać za pierwszy LOT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Ja mam stałą piastę, śmigła 7x5 i 8x4 i połamałem je tylko z własnej głupoty (czyt. latanie w mega wietrze). Generalnie przy aktywnym hamulcu i łagodnym podejściu do lądowania w kępki traw nic się nie dzieje, a po dodaniu tego pseudo podwozia (niebieski Funbat ze zdjęć Przemka, mr.Suchego) zmontowanego w 2 godziny jest w ogóle beka, ale to trzeba zobaczyć hehehhe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiankad70 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 funbat sobie odleciał w okolicy lotniska CYC uczciwego znalazce prosimy o kontakt i nadal nie odnalazł się nasz uciekinier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKK Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Witam , moglby ktos napisac/wrzucic zdjecia jak wyglada "miejsce na sprzęt" np: jak wymienic akumulator bo jakos tego nie widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Powiem Ci, że u każdego inaczej. U mnie odbiornik i regulator mam przyklejony do spodu skrzydła, a do środka wkładam pakiet który wchodzi lekko ciasno i zaciągam rzepowym paskiem na zewnątrz. Wiadomy cel to i jakość fot podobna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Witam , moglby ktos napisac/wrzucic zdjecia jak wyglada "miejsce na sprzęt" np: jak wymienic akumulator bo jakos tego nie widze Zrób szerszy kadłub (wycięcia w skrzydłach przesuń 5 mm na zewnątrz ) wtedy odbiornik do środka i lipo 1000 wchodzi do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Witam , moglby ktos napisac/wrzucic zdjecia jak wyglada "miejsce na sprzęt" np: jak wymienic akumulator bo jakos tego nie widze Jak napisał Tomek, każdy robi inaczej. Ja po odbudowie kadłuba umieściłem odbiornik pod skrzydłem a po drugiej stronie miernik napięcia z alarmem tj. buzzer. Mocowanie pakietu rozwiązałem w dość dziwny sposób ale działa - nic sie nie rusza i jest wentylacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerepaszka Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Panowie, mam problem, nigdzie nie mogę znaleźć depronu o wymiarach co najmniej 70x55 o grubości 6mm żeby funbacika zbudować. Macie może jakiś sklep, czy może kleić skrzydła z dwóch elementów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 W sklepie z panelami na pewno będą mieli na sztuki albo w hurtowni budowlanej w marketach budowlanych raczej w paczkach( lerojmerlin itp ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Emil zaglądnij do sklepu Komfort z panelami sprzedają na sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerepaszka Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Dzięki, jutro jak czas pozwoli wpadnę do komfortu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 W Castorami na 100% sprzedają arkuszami (w granicach 2-3zł/szt). W Komforcie pytałem o podkład, no ale cena bliska 10zł zniechęciła mnie odpowiednio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Panowie, mam problem, nigdzie nie mogę znaleźć depronu o wymiarach co najmniej 70x55 o grubości 6mm żeby funbacika zbudować. Macie może jakiś sklep, czy może kleić skrzydła z dwóch elementów? Nie ma problem, żeby skleić dwa arkusze. Lub inaczej, dokleic końcówk skrzydeł z kawałków, które zostały po wycięciu części z arkusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 W sklepach budowlanych przypadkiem nie pytaj o depron. Obsługa w najlepszym przypadku zrobi duże oczy. Szukaj podkładów z XPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi