jedrekxxd Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Pomagał mi zacząć, kilka razy polataliśmy sobie razem. Pamiętam go jako młodego, pełnego życia, zaczynało mu się dobrze powodzić-zmienił samochód, kupił motocykl... Chyba nie mogło być gorszego momentu na śmierć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wyrazy współczucia dla rodziny tragicznie zmarłego kolegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Maciej, za szybko od nas odszedłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 SZOK!! Wyrazy wspolczucia dla najblizszej rodziny, przyjaciol, znajomych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Czasami, bardzo rzadko, pojawia się ktoś z klasą. O takich ludziach mówię, iż nie da się ich nie lubić. I rzeczywiście, we wszystkich wywołują pozytywne skojarzenia. To, co mnie w nich zadziwia, to to, że wiedzą. Wiedzą jak zachować się w różnych sytuacjach, wiedzą jak pogodzić zwaśnionych… wiedzą bardzo dużo rzeczy, niedostępnych zwykłym śmiertelnikom. Maciej wiedział też, gdzie podłożyć deseczkę balsową, by poleciał model. Po prostu wiedział. Brał do ręki aparaturę, polatał chwilę i mówił mi, że mam zrobić to, czy tamto. I rzeczywiście coś, co tylko unosiło się w powietrzu, nagle nabierało duszy. Widać miał jej w sobie tak wiele, że obdarowywał świat dookoła. Gdy Go słuchałem, gdy patrzyłem jak lata, gdy oglądałem filmy z jego wyczynów rowerowych wiedziałem, że mam do czynienia z wolnym człowiekiem. I tak jak żył tak zginął – śmiercią wolnego człowieka. Przy stoku na którym wspólnie lataliśmy nadal są w ziemi dziury, w których miał nadzieję odnaleźć swoje ulubione, zagubione zwierzątko. Ten młody człowiek, zbyt młody by umierać, zostawił też dziury w sercach wielu ludzi, którzy mieli szczęście Go poznać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Współczuje rodzinie..Ten rok jest taki jakiś dziwny :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wyrazy współczucia dla najbliższych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperHornet Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Macieja poznałem (tylko przez internet) u samego początku przygody modelarskiej, to jest już dobre kilka lat temu, sam mi pomagał stawiać pierwsze kroki. Poza tym, mieliśmy też wspólny temat - motocykle, pisywaliśmy nieraz sobie na gg... mieliśmy się nawet spotkać na motocyklach... Pamiętajmy o duszy Macieja - wieczny odpoczynek racz mu dać Panie, a światłość wiekuista niechaj mu świeci. Niech odpoczywa w pokoju i niech Pan przyjmie w swoim miłosierdziu go do swojej chwały. Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Pamiętam Wspólne Latanie w Starogrodzie ;( Będzie Brakować ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wyrazy współczucia dla bliskich. [*][*] Wspólne loty na "górkach" zostaną w pamięci.... Świat (lub ten kto nim kieruje) niestety nie jest sprawiedliwy.... :cry: :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Pogrzeb Macieja odbędzie się 12.08.2011 w piątek w Bydgoszczy. O godzinie 13.00 msza w kościele NMPMK przy ul. Jaskółczej 39. Po mszy pogrzeb na cmentarzu przy ul. Jaskółczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Wyrazy współczucia dla bliskich..... i pozostaje mi postawić tą "internetową" świeczkę. [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krytek Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Macieja znałem od 6 lat . Pamiętam jak dziś nasze pierwsze spotkanie , uczyłem się latać na stadionie , Maciej podjechał rowerem -zagadał. Czułem ogromną radość - znalazłem bratnią duszę . Człowieka który kochał szybowce . Niezwykle serdeczny , zawsze pomocny ,twardy facet . Wkrótce stał się moim przyjacielem - najlepszym przyjacielem . Dzieliliśmy razem wspólne pasje, do lotnictwa rowerów i motocykli . Maciej mieszkał w Kołobrzegu przez 2 lata . Lataliśmy często, w zasadzie wtedy kiedy tylko pogoda się do tego nadawała, nieraz przy -9 zimą siedzieliśmy zbunkrowani w kominiarkach za wydmą z nadajnikami w rękach beztrosko śmigając na zboczu. Pamiętam dzień podczas którego w trakcie latania urwałem belkę ogonową , zrezygnowany podchodzę do Maćka i mówię no to polatałem , Maciej uśmiechnął się obejrzał szczątki i powiedział naprawimy to . Po godzinie naprawy w warunkach polowych znów razem śmigaliśmy nad wydmą w formacji . Latem były wypady do Rewala , czy 3miasta na klif . Maciej nie odpuszczał , zawsze z ochotą brał udział we wszelkich akcjach w plenerze . Gdy pogody do latania nie było , śmigaliśmy rowerami ćwicząc przeróżne sztuczki na 1kole . Kilka razy miałem okazję pojeździć razem z nim na motocyklu . Był dla mnie wzorem , zawsze służył dobrą radą , ciepłym słowem . Rozmowy z nim inspirowały do działania . Spędziliśmy razem w powietrzu setki godzin . Odszedł od nas wspaniały człowiek . Ciężko mi się z tym pogodzić . Wielka strata . [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi