extream Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zaczęło się nie pozornie - umówiliśmy się na wymiane modeli. Ja miałem wysłać model wilgi z uszkodzeniami wcześniej opisanymi oraz pokazanymi na fotokach, wyposażenie elektryczne w tym komplet serw do wilgi, trzy serwa 9g, regulatory 30 A oraz 18 A i dwa silniki: keda oraz e max , natomiast użytkownik "imodi" model maren saulnier - jeden prawie gotowy a drugi w częściach do montażu. Wszysto zostało uzgodnione w niedzielę 24 lipca, natomiast 25 w ponieziałek wysłałem paczkę. 26 lipca dostałem Pw z informacją o tym że wysłał paczkę dla mnie. I w tym momencie pierwszy raz minął się z prawdą. Nie wysłał paczki w tym dniu. Bezczelnie odebrał paczkę ode mnie, wrzucił swoje śmieci bo tak trzeba nazwać ten "model" do MOJEGO PUDEŁKA Z MOIMI WYPEŁNIENIAMI! które zdać mogły egzamin tylko w przypadku wysyłki modelu wilgi a nie cześci styropianowych, obwiązał paczkę kilka razy taśmą i wysłał w czwartek 28 lipca. Ja odebrałem ją po powrocie z wakacji 16 sierpnia i paczka z zewnątrz była nie naruszona, natomiast w środku wszysto popękane. Od 16 sierpnia bezskutecznie próbuję się z nim skontaktować, wysłał wymigujące pw twierdzące że chce wszystko załatwić tak aby było ok a teraz milczy. Dziś wieczorem lub jutro wrzucę fotki śmieci które mi przysłał. Mam wszystkie pw zapisane jeśli ktoś będzie chciał robić z tym oszustem interesy to chętnien pokaże że nie warto. Może ten wątek zauważy skoro wiadomości pw i sms nie zauważa. Szkoda że coraz wiecęj modelarzy to oszuści i naciągacze, mnie trafilł się już drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Na jedno dobrze że użytkownicy zakładają takie tematy gdyż możemy ustrzec się przed oszustami ale z drugiej strony zapewne zaraz się zaczną dyskusje które spowodują że będziemy sobie skakać do gardeł...Ale i tak dziękuję extream gdyż ostrzegłeś mnie przed tym użytkownikiem imodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Ja mam raczej nadzieje ze za pomoca teho watku uda mi sie to jakos rozwiazac a i sam sprawca zamieszania wkoncu odnajdzie klawiature i sie odezwie aby wszystko wyjasnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Chodzi o tego użytkownika, który na Allegro oferował Morane-Saulnier N o rozp chyba ze 170cm i zalogował się tu by powiększyć grono odbiorców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Chodzi o tego użytkownika, który na Allegro oferował Morane-Saulnier N o rozp chyba ze 170cm i zalogował się tu by powiększyć grono odbiorców? Dokładnie. Nazywa się Rafał Berski. Coś mi się wydaję że nie mam co liczyć na Jego uczciwość :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Są wakacje. Piotrków Trybunalski to ponoć ładne miasto - może się przejedź na wycieczkę, odwiedź znajomych... :twisted: Przez sieć, łatwo ludziom wciskać kity. Osobiście sporo trudniej. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Dokładnie. Nazywa się Rafał Berski. Coś mi się wydaję że nie mam co liczyć na Jego uczciwość Ja ze swej strony mogę tylko dziwić się, że chciałeś to kupić. Człowiek zupełnie nie znający się na temacie wyprodukował leciutki modelik z pianki o masie do lotu chyba kilkaset gram(?), który miał być napędzany w/g jego obliczeń smigłem chyba 14 czy 16 calowym :!: :!: Nic cię nie ruszyło, że to się kupy nie trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 pokazcie ta aukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=40135&sid=0fc5966b4173780a9219705e9bc768ef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Najlepiej odwiedzić osobiście bez emocji, jeśli jest niedaleko. Gwarantowane szybkie rozwiązanie sprawy, przynajmniej jej duża szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Dokładnie. Nazywa się Rafał Berski. Coś mi się wydaję że nie mam co liczyć na Jego uczciwość Ja ze swej strony mogę tylko dziwić się, że chciałeś to kupić. Człowiek zupełnie nie znający się na temacie wyprodukował leciutki modelik z pianki o masie do lotu chyba kilkaset gram(?), który miał być napędzany w/g jego obliczeń smigłem chyba 14 czy 16 calowym :!: :!: Nic cię nie ruszyło, że to się kupy nie trzyma? Model jak model - zawsze mozna ulotnic wszystko a co do smigla to stwierdzilem ze nie zna sie na wyposazeniu i tyle... Jedni umieja budowa. Inni latac itd. mozliwe ze sprawie mu malo przyjemna wizyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Idź na policję i zgłoś oszustwo, wcześniej wydrukuj sobie wszystkie PW i dołączysz do protokołu który wypełni dochodzeniowiec. Ja tak zrobiłem gdy jeden z "forumowiczów" wyrolował mnie na 170pln. Jak sprawa trafiła do prokuratury szybciutko zmiękł i zwrócił pieniądze a mnie kosztowało to raptem 20 minut na komendzie policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 To może nie być wcale takie proste. Towar doszedł, zgodny z opisem. Ale w złym stanie. Więc sprzedawca może powiedzieć, że poczta/kurier zniszczyli przesyłkę w transporcie. Póki co, nie jest u nas przestępstwem, opakować niechlujnie przesyłany towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Nie wiem czy mi się zdaje ale coś ostatnio chyba się zrobiło sporo takich oszustów na forum. :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam Tak sobie przeglądam forum i natknąłem się na ten post .zainteresował mnie szczególnie ponieważ to ja zaprojektowałem ową wcześniejszą wersję „MORANE SAULNIER TYP N” który jest gorącym tematem tego postu. Nie będę pisał tu o samolocie choć kilka słów pcha mi się na język do szanownego Pana znawcy (Fokker). Chciałbym się natomiast skoncentrować jak Ci pomóc (extream). Rafał Berski jest moim znajomym z Piotrkowa Trybunalskiego to Ode mnie otrzymał ten nieszczęsny samolot a raczej fragmenty samolotu które są przedmiotem tej przykrej sytuacji. Na początek powiedz mi (extrem) czy dogadałeś się już jakoś z Rafałem Berskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Tak dogadałem się... Skończyło się na tym, że oddał 100 zł za sprzęt ( umówiliśmy się na 300 zł) i kontakt się urwał. W między czasie do dyskusji włączyła się żona która stwierdziła że znajdzie ten model i odeśle mi, bo " ten kretyn zrujnuję mnie do końca". Taką wiadomość od Niej dostałem. Następnie już od użytkownika imodi pouczenie aby nie mówić nic żonie, bo jeśli wszystko powiem to nie będzie mi w stanie oddać pieniędzy ( model podobno zdążył uszkodzić) . Także kompletny cyrk Na dzień dzisiejszy czekam na pozostałe 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 extrem na dzień dzisiejszy mogę ci potwierdzić że model wigi, koloru jak pamiętam czerwono białego faktycznie rozbił mu się na lotnisku byłem akurat świadkiem uderzenia w pole kukurydzy. jak będę się z nim widział to porozmawiam z nim na twój temat wbrew pozorom nie jest to taki zły chłopak spróbuję go namówić aby załatwił sprawę dotyczącą waszej wymiany do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Nie chcę wyjść na snoba, ale są pewne kwoty, gdzie jak coś pójdzie nie tak, to człowieka olewam ... staram się być bezkonfliktowy i pewne rzeczy traktuję z założeniem ryzyka, zamiast bić się o parę złotych. Zawsze można kupić nowe, bo dla poprzedniego użytkownika mogło być "w idealnym stanie" - na asfalcie jeździło skąpstwo nie popłaca ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ale to nie powód by oszukiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi