focus_73 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 mam pytanie.... gdzie mogę się rozejrzeć za jakimś ciekawym malowaniem? Może jakieś wzorniki lub coś w tym guście....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 http://www.katana-3d.info/en/photo-video/#katana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Dzięki Teraz przynajmniej będę miał jakąś bazę Tak samemu to jakoś ciężko coś wymyślić...czasami :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Tu masz trochę wzorów z Krill model. http://krill-model.com/eu/en/index.php?id=kits&model=101#designs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Mógłbyś mi powiedzieć jak najlepiej zająć się takim malowaniem? Chodzi mi o to czy są jakieś gotowce pasujące wymiarami czy wszystko trzeba projektować samemu...a jeśli tak to jakim programem się posłużyć? Sorka za dyletanctwo...ale lepiej zapytać niż zgadywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Jeżeli chodzi o Oracover czy podobne to niema gotowców. Na stronce z Krilla są 3 wzory z malowania Silvestri w rzutach czyli łatwe do przeniesienia, przeskalujesz sobie do rozmiarów Twojej Katany, wydrukujesz i masz gotowe wzory do wycinania z Oracover. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
begginer_rc Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Mi udało się uzyskać dzięki foli reklamowej poniższy efekt. Spód pozostał w kolorze białym. Projekt oczywiście własny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Kiedy zobaczymy ją na lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
begginer_rc Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 narazie Kataną nie latam brakuje elektroniki/aku no i dobrej aparatury. Małymi kroczkami budowa teraz to już sam montaż podzespołów idzie do przodu. Latam obecnie na sky hawk jednak "cudów" na nim się za bardzo nie wykręci... i dlatego powstaje Katana Co do wizyty na lotnisku to pewnie się kiedyś skuszę ale obecnie przebywam poza Radomiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Dzięki za podrzucone wzorki malowań. A tak przy okazji to mam pytanie do właścicieli Katanek po przeróbce podwozia.... Gdzie mogę dostać węglowe podwozie pasujące do modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5103&Product_Name=Carbon_Fiber_Landing_Gear_130mm myślałem nad takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 a co myślisz o takim Sławku? http://www.cyber-fly.pl/produkt-206.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 W moim przypadku trzeba by rozciąć na dwie połówki, a wtedy każda ma 27 mm (odcinek mocowania do kadłuba).Trochę mało.Nie napisali jakiej wagi model można na tym postawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_73 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 czyli najlepszym rozwiązaniem byłoby znaleźć takie o szerokości poziomej belki w granicach 90mm? Więc może takie? http://www.cyber-fly.pl/produkt-767.html już nie węglowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Witam .Co do wyposazenia Katany kolegi Focusa 723 to uważam , że zasilanie pakietem 4S tego silnika spowoduje , iz Katana zamieni się w model wyścigowy . Wystarczy w zupełności pakiet 3S i śmigło APC E 13/6 . W zupełności wystarczy też pakiet 2200 , z którym Katana wykona intensywne loty powyżej 6 minut , a to w zupełności wystarcza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 To może i ja się przyłączę pośrednio do focus'owego pytania: Posiadam taki zestaw napędowy: Turnigy 35-42B (1250kV) 4s LiPo 4000mAh 15C regiel 45A (w razie potrzeby kupię mocniejszy) Skoro już to MAM... da się tym jakoś sensownie napędzić Katanę (albo Sereno)? Podpowiedzcie proszę jakie śmigło i jakiego poboru prądu się spodziewać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Silnik i regiel wysarczy , śmigło 13/4 lub 13/6 . Prądy do 40 A . Pakiet wystarczy 3S . Na 4S śmigło 11/6 , ale zrobi się z Katany mała wyścigówka , czego konstrukcja modelu może nie wytrzymać . Jeśli z Sereno zmieścisz się w 1200 gram to wystarczy także . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Dzięki, pakiet to na pewno 4s, także może 11x5.5 śmigło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 To może silnik o kv 800-900 do 4S . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 No niestety, cały napęd już posiadam, także gównie pytałem o śmigło jakie OSTATECZNIE teraz bym mógł zastosować? Ale racja w ostateczności najtańszą alternatywą będzie wymiana silnika... Dzięki za odpowiedź. EDIT: Moje poprzednie pytanie już jest nieaktualne. Pakiety 4s które do mnie dojechały okazały się jakimś nieporozumieniem (deklarowane 4000 mAh, 15C) - kupiłem 2 sztuki - oddawały 10A i 15A :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.