Gość horn3t Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Dzięki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Marcin - może być bez. Wiem, że pytasz w kontekście Backfire,a. Ale z łożyskiem zdecydowanie lepiej przy minimalnie większej cenie. U Ciebie może wystąpić problem z montażem w otworze. Może warto przemyśleć inna płytkę montażową ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Dac sie da, tylko bedzie duze obciążenie łożysk i ich gniazd w serwie i wieksze luzy na powierzchniach sterowych. Dla mnie to bez sensu. Przykładowe Rozwiązania na małe wnęki na serwa sa na tej stronie: http://www.tud-modelltechnik.de/wpshopgermany_demoprodukt_wordpress_seite/lds-freestyler/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Marcin - może być bez. Wiem, że pytasz w kontekście Backfire,a. Ale z łożyskiem zdecydowanie lepiej przy minimalnie większej cenie. U Ciebie może wystąpić problem z montażem w otworze. Może warto przemyśleć inna płytkę montażową ? - Jurek tzn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Płyta montażowa w całości, obejmująca i dodatkowe łożysko. Wkładasz płytę bez serwa z łożyskiem i dźwignią, popychaczem, kleisz i potem wsuwasz serwo w mimośród, mocujesz do ramki.. Możesz to przećwiczyć na uszach. Możliwe, że jest to fałszywy trop ? Myślę, że warto sprawdzić. Ew. pozostaje dogadać się z Peterem, żeby zrobił większe okienka w skrzydłach. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Nie bedzie tak źle, wczoraj mierzyłem te okienka w tym połamanym skrzydle co do wymiarów MKS6125mini to jeszcze mam dużo miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Przypadkiem znalazłem http://servorahmen.de/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Rózne ramki to są od dawna dostępne. Tylko nie we wszystkie wchodzi 'mimośród' LDS'a. Z drugiej strony ja w moich modelach zboczowych wszystkie napędy mam z łożyskiem podpierającym dźwignie, bez względu na to czy to LDS czy klasyk. Jurku i Marcinie- Co do ilości miejsca na serwo, to najbardziej tragicznym modelem jest Freestyler i serwo klapy. Jest miejsce tylko na serwa ala Graupner/JR 3288. I większe nie wejdzie bo praktycznie do samego otworu dochodzi kieszeń na balast. W otwór wejdzie jeszcze MKS6125 mini (i podobne) ale po obcięciu środkowego elementu montażowego serwa. A montaż czy demontaż to masakra, choć po trzecim razie daje się już rade. I dlatego podałem linki (Tud-modelbau) do rozwiązań które na pewno wchodzą w bardzo małe otwory montażowe. Acha- Toxic gotowy i chyba dziś poleci. Jak znajdę czas to coś tam wkleję z końcówki montażu serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ma byc prosto i latwonaprawialnie. Bo kraksy sa wpisane w tą zabawę A moje trzy dzis latały I jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 No i oczywiście muszę jakieś pasy na płacie od góry nakleić, bo biały kolor skrzydeł wygląda koszmarnie na białym niebie. Pół biedy na zboczu, ale w termice, szybko go stracę z oczu. To chcesz termike łapać do góry nogami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Se psiknij jakimś fluorescencyjnym kolorkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 A Wracając do Toxica electro i moich dalszych zabaw z nim....w sobote było nas dużo na zboczu i oba zbocza były zajęte, tak więc odpaliłem dla zabawy elektryka. Wystartował pięknie, po niebie snuł sie i nie chciał opadać. Po kilkunastu minutach takiego bezsensownego latania pokręciłem sie na silniku. Jak stwierdziłem że już wystarczy, przełaczyłem model na moje śmieszne ustawienia, wsadziłem łapy do kieszeni i poszedłem pogadać z kolegami. Model latal sam po całej okolicy, ja ręce z kieszeni tylko wyciągałem po to zeby lotkami zmienic kierunek. A model leciutko w dół, potem leciutko w górę, no i tak sie woził po niebie prawie nie zmniejszając wysokości przez ponad 5 minut. Ewidentnie doszedłem empirycznie do podstawowej zasady małego modelarza-nie przeszkadzaj modelowi a sam będzie latał. Pewnie latal by dalej, ale zwolniło sie miejsce na zboczu, i nudy wylądowały. A ja poszedłem latać konkretnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Zawsze powtarzam nowym adeptom którzy mają problemy z lataniem, łapy precz od nadajnika, jak chcesz se pogmerać to łapy do kieszeni i tam gmeraj ile wlezie a jak model ustawiony to sam sobie poradzi czasami lepiej niż pilotowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 czyli cofnąłem sie do podstaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Nie jesteś przecież początkujący, to było do adeptów czyli osób którzy dopiero chcą lub próbują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Jak to nie? Ja junior jestem i teraz to nawet uczę się ustawiać modele poprawnie. Lepiej późno niż wcale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Koledzy, z kim mogę się skontaktować w sprawie palety kolorów użytych w Toxicu? Znajomu z Anglii chciałby swojego podmalować i chciałby wiedzieć jakim kolorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Skarwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Niestety ma pełną skrzynkę, czy miałby ktoś do niego jakiś inny kontakt albo mógłby go prosić o kontakt ze mną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi