Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i stało się, skrzydełko dostało skórkę :jupi:

wzór podobny do ( wiemy czego) ale troszkę zmieniłem, żeby nie było że plagiat :crazy:

jutro okleję jeszcze prawą lotkę i generator, i cała prawa strona będzie ukończona :)

Kabinkę jak dobrze pójdzie, to do końca stycznia będę miał, maskę silnika, też, maska silnika będzie laminatowa, z 2-óch warstw tkaniny szklanej 80g/m

Naklejek nie będę dawać dużo - skromnie na lotkę tylko jedną, i może jakąś na kadłub, nie chcę zrobić latającej choinki - nie lubię, jak na modelu jest zbytnio dużo naklejek :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

EDIT:

mały update, lotka oklejona, naklejka dodana, plan wykonany w 100% - tak sobie myślę, czy by nie odpuścić sobie tych bocznych generatorów? Zobaczę jak się lata bez, jak nie będzie dobrze ,,działać" na żyletce, to w ruch pójdą generatory, a jesli będzie dobrze, to sobie je odpuszczę - zawsze to kilka gramów mniej :jupi:

z wyposażenia, brakuje mi tylko jeszcze BACA, po za tym mam wszystko:

silnik Turnigy 3542-1000

regulator - thrust

serwa: HS81 oraz corony 929mg

pakiety Turnigy 2200MAH 3s ORAZ 4s

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, drugie skrzydełko dostało pokrycie, jutro się biorę za kadłub. do skończenia modelu brakuje mi tylko maski silnika oraz kabinki - postaram się z tym uporać do połowy lutego.

Oblot planuje jak już będzie w miarę ciepło i sucho :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Powitać, model mknie ku końcowi, zostało tylko okleić stateczniki oraz wykombinować maskę silnika i kabinkę

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kabinka mocowana będzie na 2 magnesiki, powinno wystarczyć.

Opublikowano

Kabinka mocowana będzie na 2 magnesiki, powinno wystarczyć.

W każdym moim modelu gdzie miałem kabinkę mocowaną na magnesach kabina odlatywała...

Oklejenie kadłuba mi się nie podoba, mogłeś machnąć strzałę tak jak w Pa...

Opublikowano

Paweł jeszcze nic straconego, mogę machnąć ;)

dzisiaj przymocowałem silnik, dałem dość spory skłon silnika w prawo, bo aż 2 podkładki, jak będzie za dużo, to zdejmę jedną, na dniach zamówię śmigła drewniane 12x6 albo 13x6, nie wiem które będą lepsze do tego napędu ( silnik C3542-1000).

Pawle a ty jak miałeś zamocowana kabinkę w extrze PA? Tam chyba też sa magnesy z tego co pamiętam.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

SK na pull pull na serwie HS81, reszta serwa CORONY 929mg.

Opublikowano

14x7 będzie na styk, a może nawet i o ziemie zaczepiać, ja wsadziłem 13x6 i tak tylko co tylko od ziemi.

ps. Gulion zamki sa fajne ale strasznie cięzkie :)

Opublikowano

Boże saczek jak ty się o ta masę s*asz. Po 1 zamek nie jest cięższy a po 2 1 czy 2 gramy zrobią ci różnice? Jak chcesz mega lekko to tylko na taśmę :rotfl:

Opublikowano

Oj Pawełku, jajca se robie, a Ty na poważnie :D wkleiłem już magnesik i popij wodą, już nie zmienię, a jak coś, to zapas taśmy mam, powinno być ok :)

ps. jeżeli model spełni moje oczekiwania w locie, to się może pokuszę o spalinkę 4cm do niego ( oczywiście wręgę zmieniając na laminatową oraz wzmacniając domek)

EDIT:

policzyłem pow skrzydeł - wyszło 36.7dm - nie wiem czy to dużo czy mało :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.