sak122 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 No i stało się, skrzydełko dostało skórkę :jupi: wzór podobny do ( wiemy czego) ale troszkę zmieniłem, żeby nie było że plagiat :crazy: jutro okleję jeszcze prawą lotkę i generator, i cała prawa strona będzie ukończona Kabinkę jak dobrze pójdzie, to do końca stycznia będę miał, maskę silnika, też, maska silnika będzie laminatowa, z 2-óch warstw tkaniny szklanej 80g/m Naklejek nie będę dawać dużo - skromnie na lotkę tylko jedną, i może jakąś na kadłub, nie chcę zrobić latającej choinki - nie lubię, jak na modelu jest zbytnio dużo naklejek EDIT: mały update, lotka oklejona, naklejka dodana, plan wykonany w 100% - tak sobie myślę, czy by nie odpuścić sobie tych bocznych generatorów? Zobaczę jak się lata bez, jak nie będzie dobrze ,,działać" na żyletce, to w ruch pójdą generatory, a jesli będzie dobrze, to sobie je odpuszczę - zawsze to kilka gramów mniej :jupi: z wyposażenia, brakuje mi tylko jeszcze BACA, po za tym mam wszystko: silnik Turnigy 3542-1000 regulator - thrust serwa: HS81 oraz corony 929mg pakiety Turnigy 2200MAH 3s ORAZ 4s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam, drugie skrzydełko dostało pokrycie, jutro się biorę za kadłub. do skończenia modelu brakuje mi tylko maski silnika oraz kabinki - postaram się z tym uporać do połowy lutego. Oblot planuje jak już będzie w miarę ciepło i sucho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Powitać, model mknie ku końcowi, zostało tylko okleić stateczniki oraz wykombinować maskę silnika i kabinkę Kabinka mocowana będzie na 2 magnesiki, powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Kabinka mocowana będzie na 2 magnesiki, powinno wystarczyć. W każdym moim modelu gdzie miałem kabinkę mocowaną na magnesach kabina odlatywała... Oklejenie kadłuba mi się nie podoba, mogłeś machnąć strzałę tak jak w Pa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Paweł jeszcze nic straconego, mogę machnąć dzisiaj przymocowałem silnik, dałem dość spory skłon silnika w prawo, bo aż 2 podkładki, jak będzie za dużo, to zdejmę jedną, na dniach zamówię śmigła drewniane 12x6 albo 13x6, nie wiem które będą lepsze do tego napędu ( silnik C3542-1000). Pawle a ty jak miałeś zamocowana kabinkę w extrze PA? Tam chyba też sa magnesy z tego co pamiętam. SK na pull pull na serwie HS81, reszta serwa CORONY 929mg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Tam były magnesy, ale nieraz odlatywała, więc Paweł mocował ją dodatkowo jeszcze na taśmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Ja zacząłem budować kilka modeli i we wszystkich zrobię na takim czymś: http://abc-rc.pl/p/71/1922/blokada-zamek-kabiny-16x26mm-bolec-40mm-akcesoria-dodatkowe-akcesoria-modelarskie-drobnica.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Ja do tego silnika przy 4s 14x7 wsadziłem, mocy tutaj będzie super ale uważaj na temperaturę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 14x7 będzie na styk, a może nawet i o ziemie zaczepiać, ja wsadziłem 13x6 i tak tylko co tylko od ziemi. ps. Gulion zamki sa fajne ale strasznie cięzkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Jakie tam ciężkie? Magnesy cięższe, poza tym jak dasz ten zamek (2,5g) to odzyskasz tą masę wycierając kurz z modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Boże saczek jak ty się o ta masę s*asz. Po 1 zamek nie jest cięższy a po 2 1 czy 2 gramy zrobią ci różnice? Jak chcesz mega lekko to tylko na taśmę :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Oj Pawełku, jajca se robie, a Ty na poważnie wkleiłem już magnesik i popij wodą, już nie zmienię, a jak coś, to zapas taśmy mam, powinno być ok ps. jeżeli model spełni moje oczekiwania w locie, to się może pokuszę o spalinkę 4cm do niego ( oczywiście wręgę zmieniając na laminatową oraz wzmacniając domek) EDIT: policzyłem pow skrzydeł - wyszło 36.7dm - nie wiem czy to dużo czy mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Hej, model na 85% ukończony, dzisiaj będę miał już kabinkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Statecznik też mi sie nie podoba, mogłeś się postarać i zrobić ten sam wzór co na skrzydle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Sztuką nie jest odwzorować czyjś wzór malowania, sztuką jest opracować własny :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Czasem lepiej odwzorować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 żeby później połowa forum krzyczała że plagiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 sak122, W jaki sposób chcesz latać 3d mając wychylenia na sterze kierunku po 15 stopni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 No saczek machnij zdjęcia od góry jakie tam masz wychylenia, bo jak strzeliłes gafę i tam po 45stopni na stronę nie masz too...... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Spooko Panoowie... ten model bez wychylenia SK będzie robił nożowe pętle W końcu projekt Piotrka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi