instruktor Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Paweł jak Ty piszesz !!!!!!! "Pszekonałem " a to tylko próbka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Przepraszam za błędy ponieważ nie ukrywam robie je Ale staram się ich nie robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Paweł a jak zaczna produkowac niezniszczalne smigła, które beda generować połowę mnijeszy ciąg od APC to tez je zastosujesz? Jezeli chcesz miec niezniszczalny model do kretów to polecam elektryka EPP fun fly nie wytrzyma starcia z ziemią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 25 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Nie mówię tu o modelu niezniszczalnym bo takich niema. A elektryków nie mam zamiaru robić Po prostu byłem ciekaw czy te śmigła APC często się łamią. Bo szkoda mi by było złamać śmigło za 18 zł. Ale trudno skoro trzeba to muszę przeboleć i kupić parę sztuk :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 ...ze wszystkich znanych mi plastików APC są najbardziej "łamliwe" :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Nie potrafie tego zrozumie przecież smigła nie sa do łamania. APC to lider na rynku podchodzą do sprawy powaznie i nie przewidują ze ktos bedzie nimi walic w glebe jeżeli ktos łamie smigło za smigłem to powinien miec pretensje do siebie a nie do producenta : Firma która produkuje np buty sportowe nie przewiduje ,że ktos bedzie w nich pracowac na budowie. Ludzie przeciez kazdy sprzęt jest do czegos przeznaczony i słuzy długo jezle sie go nalezycie uzytkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 ...a modele do rozbijania, a jednak się rozbijają . Zupełnie niezrozumiałe, podobnie jak przepalające się świece :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Przesadzacie z tymi APC. Ja juz pare razy przy lądowaniu zahaczylem smiglem 14x4W o ziemie tak, ze motor zgasł i jakos nic się nie stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 APC są na prawde dobre,ale jesli ktos chce sprawdzic łąmliwość smigieł proponuje kupić drewniaka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 To zalezy od umiejetnosci i warunków w jakch sie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 ...warunków - zgoda, ale co mają umiejętności do kruchości materiału? Drewniaków to parę (dziesiąt) w życiu wystrugałem i plastiki są niezaprzeczalnie trwalsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 APC są kruche do pewnego rozmiaru. Przykładowo APC Diabotlin jest bardzo wytrzymałe (grubsza czy inaczej profilowana łopata ??). Dziś złamałem drugie takie w mojej historii na dwa sezony lotów na tym śmigle (żadnej kraksy nie było). Ale znowu rozmiary 10x6 lub mniejsze łamią się przy byle gównianym zahaczeniu śmigłem o cokolwiek i tutaj sporo lepiej spisują się śmigła Master Airscrew. Przynajmniej ja mam takie osobiste spostrzeżenia. I nie powiem - wypowiedzi Radka to ja nie rozumiem Latam w przyzwoitych warunkach - kraksy to już rzadkość ale czasem zdarza mi się zaryć śmigłem choćby podczas kołowania a i nawet rozgięte druciane podwozie nie jest mi obce czy milion innych przypadków. No ale co? Czasem to rzeczy nie do pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Jutro prawdopodobnie nastąpi oblot modelu Ale martwi mnie tylko pogoda bo ma wiać wiatr z prędkością ok. 4m/s i ma być niebo zachmużone ale za to ma nie padać. A oto prognoza na jutro :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Nie przesadzaj 4 m/s to nie wiatr :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Model dzisiaj oblatałem Moje obawy co do wiatru były słuszne wiało za mocno Ale i tak nie powstrzymało mnie to przed oblotem. Model od razu poszedł w górę i zrobił pięknie lot. Tylko z wiatrem było trochę ciężko bo nosiło czasami modelem Oraz cały czas padała mżawka. Mimo tego normalnie wylądowałem ale już 2 raz nie poleciałem ponieważ doszedłem do wniosku że bez sensu takie latanie jak nie da sie dobrze modelu wytrymować. :roll: Niestety nie mam żadnego ciekawego filmu tylko jeden ale nie widać na nim za wiele, ale jak tylko kumpel mi wyśle to wstawię na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 jestes szalony ja nigdy nie latalem w daszczu przez moja 15 letnia kariere modelarska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Musi być ten 1 raz A oto filmik ale nie dość że jest bez głosu bo kolega nie włączył nagrywana głosu to jeszcze model wyszedł bardzo mały :cry: http://video.google.pl/videoplay?docid=2470555275964160819&q=wa%C5%82brzych+pawel&total=3&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 No super chociarz widzialem oblot modelu to filmik tez mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Model już sobie wisi na zasłużonych haku na suficie i czeka aż stopnieją lodowce Mam nadzieję że śnieg szybko stopnieje bo już mam chęć polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.