BoNzo Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) Witam W dniu wczorajszy zakupiłem ten oto model od HobbyKing http://www.hobbyking...Warehouse_.html Model będzie mi służył do latania na jeziorze obok domu, głównie w godzinach wieczornych kiedy to nie ma prawie wiatru. Dlatego zamierzam go docelowo wyposażyć w oświetlenie. Planuje wyposażyć go w działające klapy, na zdjęciach wygląda że wystarczy zamontować serwa, chyba nawet snapy dają w komplecie. Dodatkowo zamontuję osobne serwo dla przedniego kółka. razem wyjdzie 7 serw 5g. Specyfikacja: Rozpiętość skrzydeł: 1090 mm Długość : 720 mm Masa do lotu według producenta 470 g Silnik: 2812-1200kv Śmigło: 3 Blade 7506 Bateria 11.1v 3S 1500mAh (producent podaje 1300 ale myślę że za 1500 nie będzie problemu) PS. Nie dodałem że model jedzie do mnie z Niemiec, myślę że następny weekend już zamieszce info że mam go w ręku. Edytowane 20 Maja 2012 przez BoNzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Czekam na relacje z budowy, kiedyś sam zastanawiałem się nad tym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czekam na relacje z budowy, Czyli na fotorelację z otwarcia pudełka z gotowcem Witam W dniu wczorajszy zakupiłem ten oto model od HobbyKing http://www.hobbyking...Warehouse_.html Model będzie mi służył do latania na jeziorze obok domu, głównie w godzinach wieczornych kiedy to nie ma prawie wiatru. No dobra, to po co ci sterowane kółko przednie? Na wodzie podwozie się zdejmuje i lata bez kółek. To po pierwsze, a po drugie - po co ci w tym modelu klapy? Model ma metr rozpiętości, mały ciężar (470g do lotu) i duży opór czołowy, a co za tym idzie - małą prędkość zarówno lotu jak i lądowania, więc jaki jest sens stosowania klap? Chyba, że należysz do typowych "gadżeciarzy", którzy muszą mieć w modelu wszystko i jeszcze więcej, żeby tylko poszpanować, bo w tym przypadku te klapy są potrzebne jak umarłemu kadzidło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoNzo Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 W takim razie niech będzie że jestem Mr. Gadget ale w swoim modelu zrobię co mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi