robertus Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Robiłem srebrne okna z naklejki-okleiny, jaką można dostać w budowlanym. Na pomalowanym depronie trzymają bardzo dobrze. Spróbuj jak trzymają folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Na razie nie mam jak pojechać do budowlanego. A takie są wyniki mojego testu: Etykieta naklejona polimerowym na folię: Klej pod folią nie wysechł z racji braku powietrza, ale polimerowy zaskakująco dobrze trzyma się foli. Zobaczymy co wyniknie z tego, jak trochę podsuszę klej i nakleję jeszcze raz. Etykieta naklejona polimerowym na balsę: Trzyma się jak diabli Z przednią owiewką więc nie będę miał problemu, bo będzie ona balsowa, lecz aby nakleić okna na bokach kadłuba będę musiał albo odciąć i odprasować pasujący do okna kawałek folii, albo pozostać przy czarnej taśmie pakowej. Potem oczywiście będę mógł to zmienić. PS. Robertus, jakbyś mógł to podaj proszę jakiś przykład takiej folii jak ty stosujesz. Jak to ma mniej więcej wyglądać i o co mam pytać w budowlanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 To taka folia w rolkach na metry, tam gdzie okleiny drewnopodobne do mebli lub jakies folie na szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Uhu por Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Dobra, Dzięki wielkie! Folii na pewno poszukam na przyszłość, a UHU por jeszcze nie kleiłem, ale może mi się uda jutro pojechać po niego i kupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Kupiłem już UHU por, który jest po prostu świetny ale jednak zrezygnowałem z srebrnych szyb. Jakoś tak nie pasują do tego modelu. A oto postępy prac: Komorę akumulatora wyłożyłem EPP I zrobiłem jeszcze coś takiego: Wybebeszyłem zepsute serwo, odlutowałem silnik, a w jego miejsce diody z rezystorami, potem podłączyłem, wyregulowałem potencjometr i zakleiłem, aby się nie przestawił. Oświetlenie stanowią: Jedna dioda biała- światło lądowania czerwona i zielona- nawigacyjne jedna czerwona mrugająca na statecznik pionowy , albo na górę kadłuba. Nie wiem, na oświetleniu samolotów się nie znam za bardzo. Potem podzieliłem całość na moduły: Do skrzydeł I do kadłuba Zamontowałem tez białą diodę: A to filmik pokazujący jak to wszystko działa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 O światełkach http://www.rclighting.net/rc_lighting_12_024.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dzięki Czerwone światełko będzie więc na stateczniku pionowym tak jak w cessnie Teraz jest wszystko po prostu luźno upchnięte do kadłuba. PS. biorę się teraz za prasowanie, bo na zdjęciach spód kadłuba wygląda koszmarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warhawk Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Kiedy oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Jak zrobię skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Popracowałem troszeczkę nad Wicherkiem a oto rezultat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Super Ci wychodzi ten Wicherek a możesz wytłumaczyć do czego służą te sprężyny zamontowane na popychaczu ? Ogólnie opisz cały ten mechanizm bo jak dobrze widzę do jednego serwa są podpięte aż trzy popychacze? ... pierwszy to koła ogonowego, drugi do SK a trzeci ? ... pozdrawiam i obserwuje cały czas postępy w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Jak na moje oko too ... kółko ogonowe za daleko od ogona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Sprężynki robią za coś takiego: http://www.motylasty....html#warsztat2 A są 3 popychacze bo: 1 do kierunku, drugi krótki jako prowadnica dla sprężynek a trzeci do kółka. Wiem, że trochę to kółko z przodu, ale bardziej z tyłu się nie dało. Sprawdziłem jednak i to nic nie szkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 To był bardzo pracowity weekend. Najpierw zrobiłem żeberka: A potem przymocowałem do kadłuba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Fajnie wychodzi ale pokaż jakieś szczegóły ... płat jest prosty więc musi mieć lotki ... gdzie zamontowałeś serwa w skrzydle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Bardzo ładny model Też robię WICHERKA z małymi przeróbkami . Też jestem ciekawy zamontowania serw . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Po zdjęciach sugeruję, że lotki są na jednym serwie i jest on umieszczony w centralnej części płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Zaraz zaspokoję waszą ciekawość kolejną porcją zdjęć A oto i one: A to zgadnijcie do czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Domniemam że to uchwyt na kamere ? Takie jeszcze jedno zapytanie profil użyłeś że tak ujmę oryginalny od Wicherka czy może zmieniałeś na jakiś inny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi