amks22 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Na Słowacji przywitała nas piękna pogoda i fantastyczna atmosfera, szkoda że nie mogliśmy zostać dłużej. W przyszłym roku myślę tam zagościć na dwa dni. Organizacja imprezy stała na wysokim poziomie.Byłem pod sporym wrażeniem jakie zainteresowanie wzbudził Toxic i Respect ,miło było powiedzieć że to Polskie szybowce a i kilku organizatorów zadeklarowało chęć zobaczenia ich na swoich piknikach. Narybek się szkoli A po lataniu czas na wypoczynek A i huku było sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Parę moich zdjęć z panoramą lotniska i małym zwiedzaniem w drodze powrotnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Mała zajawka . Po prawie sezonie zabawy w F3F może uda się polecieć akrobatem (nareszcie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Kilka fotek z soboty,warunki po deszczu bajeczne,lotnisko wygląda imponująco w nowych ,,gabarytach,,Niestety po zachodzie słońca - standard - komary cięły niemiłosiernie, a można by jeszcze coś pośmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 No teraz jak powiększyliście lotnisko jest super bezpiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 ....a mówili że Stadion Narodowy taki duży, a lotnisko modelarskie w Nowej Wsi go pobiło jeszcze za rok dorobimy zamykany dach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 ....a mówili że Stadion Narodowy taki duży, a lotnisko modelarskie w Nowej Wsi go pobiło jeszcze za rok dorobimy zamykany dach No powiem Ci Marku że wielkość naszego lotniska zrobiła się całkiem sympatyczna, 170 m długości i 60m szerokości w najszerszym miejscu daje spore możliwości podejścia z każdej strony. jak się nie wyląduje do nogi to trochę trzeba się na tuptać Kazek następnym razem trzeba będzie to powtórzyć Coś tam się nagrało w locie ale Twoja maszyna powodowała że mój Solius dostawał zadyszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Czwartkowe popołudnie, pogoda bajeczna, lekki wiaterek, słoneczko, noszenie, warunki idealne. Czego można chcieć więcej, nic tylko wpadać na lotnisko i polatać, spotkać się z kumplami itp. ,,UFO,, w N.Wsi :) No dobra jedziemy z fotkami tym razem na szybko z komórki Można było załapać się na pizze ...dzięki KrzysiekLody niestety musiały być szybko skonsumowane ... dzięki Rafał , podziękowania dla małżonki za dostarczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 No i przeszło bokiem :-DTeraz jest bajka a 10min wcześniej ,,pompa,,aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Piękne późne popołudnie warunki idealne.Dziś sporo się działo, miedzy innym na naszym lotnisku zagościł Leszek Durczakbyło :-szybko -wysoko -daleko -prototyp_owo Idzie nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 A jednak Góra Żar nie była ostatecznym miejscem zakończenia życia mojego SOLIUS_a, mimo iż na to wszystko wskazywało. W minioną sobotę powrócił ponownie na lotnisko i niebo w N.Wsi.Geometria zachowana, jedynie podkładka 1mm grubości trafiła na przód statecznika poziomego. Po takim ,,strzale,, nie stracił nic ze swojego wyglądu.A tak wyglądała cała akcja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Boguś a pamiętasz jak koło Ciebie stałem i mówiłem ,,co by to był za Żar jakby Solius nie pole...,, i nie skończyłem zdania bo się stało ???? Gratuluje odbudowy ale pewnie przy odbudowie poprawiłeś fabrykę ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Tak pamiętam Łukasz pamiętam.O tak fabryka poprawiona na maxa.Folia 3D/4D obowiązkowo Generalnie na zakończenie posypało się nieźle. Wisienka na torcie była nieco później. Szkoda modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Bogdan -ogromny szacunek ! Twoje przywiązanie do Soliusa jest niesamowite ,mimo iż ten model któryś rok z rzędu lata na naszym ( i nie tylko) lotnisku . Fajny film który (umieść w temacie filmy modelarskie) jest ogromną motywacją dla innych że jak się chce to można odbudować model po spektakularnym krecie. Mnie do wisienki na torcie w filmie,brakowało po końcowych fotkach kilkusekundowego kadru jak model leci . Mam też nadzieję iż model ten nie spowoduje Twojego zatrzymania w modelarskiej karierze i kiedyś obok niego zobaczymy coś nowego,innego . Królu Soliusie ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Dzięki Rafał za miłe słowa.Filmik miał być dziś kręcony ale pogoda trochę zakręciła się a ponadto niespodziewane wyjście do rodzinki trzeba wykonać.Myślę że Solius zostanie ze mną na dobre i złe. Natomiast plany na coś innego są cały czas, w tym roku musiałem zrobić bardziej priorytetowy zakup z emblematem ,,H,, więc trochę odwlecze się w czasie. Mam cichą nadzieję że w końcu to się ziści, czyli coś ambitniejszego.Myślę że ten czas spędzony z Solkiem pomógł mi w świadomym poruszaniu się modelem. Nie sztuką jest wzbić się w powietrze a potem główkować jak wylądować.A tego mi brakowało... Na początku człowiek trzepał gaciami coby godnie wylądować.Przyznam szczerze ze nie raz przyjeżdżałem w tygodniu na lotnisko po to aby ,,wywalić,, 5 pakietów tylko na start kółko i lądowanie do zrzygania.Teraz to procentuje, więc jest jakaś tam baza na przyszłość.sory rozpisałem się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 W minioną sobotę na naszym lotnisku odbył się oblot fajnej maszyny MXS 94 -Extreme Flight 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Kopara mnie opadła... fotki poezja... model prezentuje się jedwabiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 No no fajny rekin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Andrzej, model świetny Bogdan, foty świetne, tylko ten "znaczek" wodny... na środku zdjęcia... Hmm. No nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Andrzej, model świetny Bogdan, foty świetne, tylko ten "znaczek" wodny... na środku zdjęcia... Hmm. No nie bardzo Fajnie że fotki podobają się. Co do znaczka no cóż... fotografia to moja pasja,skrzywienie jak zwał tak zwał, uwielbiam zatrzymywać w kadrze upływający czas tak lotnictwo pejzaż makro itp.Robię to całkowicie bezinteresownie i nie mam nic przeciwko jak fota znajdzie się tu czy tam, niemniej jednak, jeśli ktoś chce wykorzystać moją prace, w dobrym tonie było by rzec słówko że ma taki zamiar. Nie raz już spotkałem się z tym że moje foty pokazujące model trafiały jako zdjęcie poglądowe do sprzedaży np. samolotu. Są osoby które potrafią zapytać powiadomić i nie robię z tego problemu. Niestety to rzadkość.Więc taki zabieg. Ktoś by powiedział co to takiego pstryknąć samolocik. Ja szanuję cudzą własność więc niech będzie vice versa ... Andrzejowi sam zaproponowałem sesję i zapewne jeśli będzie chciał to dostanie fotki bez znaczka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi