Xan86 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Dzień udany, polatane, kto nie był niech żałuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Seba szybol z tym napędem robi wrażenie.Teraz lotnisko mamy jak stół do snooker_aGrzesiek nie wiem co tam zgubiłeś ale widziałem jak podczas startu gubiłeś śrubki będzie może na filmiku Ja jednak odpaliłem swojego szybola i postanowiłem sprawdzić działanie Dataloggera Hmm nie wiem na ile jest to dokładny pomiar ale wyszło 183km/h i lotki wpadły w piękny flatter Zafurczało aż miło mimo to Solius wylądował pomyślnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Fajne otwarcie sezonu . Nareszcie ciepło chociaż wietrznie,grill,wywalcowane lotnisko ,sporo uczestników. Powrót po prawie półtorarocznej przerwie do akrobata okazał się nawet przyjemnym faktem ,no może jeszcze gdyby czasem zatankować bo w sumie to nie motoszybowiec czy latanie na zboczu .... Bardzo mały wymiar kary -nowe podwozie już prawie wywiercone ,nowe węglowe owiewki niebawem . Poza tym Extra z EF lata znakomicie ,silnik 100 cm nawet daje radę,euforię latania trzeba jednak co jakiś czas przerwać na tankowanie Kazek dzięki za poczęstunek,Seba Twój pomysł z walcem pierwsza klasa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Sprostowanie jednak żadnych zgubionych śrubek nie było...Grzesia ,,żabka,, śmigała po niebie jak marzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Dzięki Boguś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Painkiller Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Piękne rozpoczęcie sezonu:) Grzegorz jak widać nie wyszedł z wprawy:) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Dzisiejszy dzień na lotnisku chociaż wietrzny to przyniósł same nowości. Seba oblatał w końcu swojego treningowego jeta. Marek w końcu przyjechał ze swoją makietą Sopwith Pup-a i uruchomił nowy silnik z przekładnią od Toniego Clarka, a my z Kazkiem upalaliśmy Respecty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebapilotrc Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Witam na początek chciałbym podziękować, Krzyśkowi za nawigowanie (było wesoło :-) i Kazkowi za pomoc w oblataniu modelu. Byłem zestresowany jak nigdy, ale super wrażenia, i udało się, model cały :-) Myślę że, wręcz jak na Jeta model potrafi latać bardzo wolno. No musze się wlatać, jak to z każdym nowym modelem. Oby takich samych udanych oblotów. IMG_4157.MOV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Tylko pogratulować wypada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Tu jeszcze dwa filmy nagrane przez Kazka Start Przelot w slow motion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Kolejny fajnie spędzony dzień na lotnisku oczywiście grill musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Kto chętny na latanie to warunki są idealne. Lekki wiaterek od Kęt???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Można i tak Kawka ,ciasto,żona,wykoszone lotnisko,ciepło tylko ciut za silny wiatr .Ale 3 loty udało się zrobić i skończyło się paliwo,tym razem w karnistrze .... . Lądowanie tylko od drzew a to średnio przyjemne ,kto był na Naszym lotnisku to wie że zdradliwe miejsce i wielu tam poległo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebapilotrc Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Tobie Rafal to bobrze, pozazdrościć towarzystwa. Ja niestety od kilku tygodni walczę z gasnąca turbina na Swift, zrobiłem już wszystko, nie miałem już pomysłu, od wymiany instalacji paliwowej, po serwisowe zaawansowane ustawienia, nic nie pomagało, i co się okazało ściągając tylnią obudowę turbiny na wężyku doprowadzającego paliwo był założony filterek po rozkręceniu sam się przeraziłem, po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy. Rano oblatałem model, dwa loty i chodzi bez zarzutu, wiec dziś to mój szczęśliwy dzień. Do zobaczenia w Niedziele. Pozdrawiam Tak wiec Panowie tankować modele, czyścić filtry i rozkładać podwozia :-))) Tak wiec Panowie tankować modele, czyścić filtry i rozkładać podwozia :-))) Tak wiec Panowie tankować modele, czyścić filtry i rozkładać podwozia :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Najważniejsze że doszedłeś w czym problem . Ciekawe że w tym paliwie tyle zanieczyszczeń wychodzi na to że te filterki mają co filtrować. Musze rozkręcić u siebie bo jest, ale co ma w środku to się okaże... Jutro może coś zalatamy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Dzisiaj pogoda dopisała więc lotnisko było pełne Parę fotek dzisiejszych lotów. Seba świruje Goblinem, a Grzesiek wisi Extrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 To jeszcze ja dorzucę fotkę modelu który wzbudzał największe zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Piękny. Ciekawe kiedy poleci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Pogoda dzisiaj dopisała i można było polatać, chociaż bez parasola i kawałka cienia się nie obyło. Kazek oblatał w końcu Reactora. Poniżej filmik jak Seba świruje Goblinem i Kacper MXem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Co prawda filmik krótki ale pokazuje ile frajdy może przynieść takie maleństwo jak FunJet z Multipleksa Taka zabawa tylko w wykonaniu Sebastiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi