Jano Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Bez przesady panowie , jedyny feler w tym modelu to słaby silnik.Sam latam tej wielkości modelami. Modele te latają tak jak pozwala na to pilot.Do tej wielkości modelu daję 2 takt 10ccm lub 15 ccm 4t. I to śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Bez przesady panowie , jedyny feler w tym modelu to słaby silnik.Sam latam tej wielkości modelami. Modele te latają tak jak pozwala na to pilot.Do tej wielkości modelu daję 2 takt 10ccm lub 15 ccm 4t. I to śmiga. Tak te modele latają ale włóż do takiego modelu 1320 mm. np. ASP 91 4 T który waży 635 gram z tłumikiem lub nawet SAITO 91 560 gram to wyjdzie z tego kloc który tylko lata a Wojtek potrzebuje akrobata którym będzie mógł bez stresu pokręcić akrobacje lub nawet 3D a takimi są fun-flaye i lepiej te większe. Takie jest moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A po co wogole pchac smroda do takiego malego modelu ? 300 gramowa bezszczotka poda podobną moc co ten asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A po co wogole pchac smroda do takiego malego modelu ? 300 gramowa bezszczotka poda podobną moc co ten asp No i właśnie ale Wojtek chce silnik spalinowy dlatego sugeruje większy model i za pewne lepszy w pilotażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Tak te modele latają ale włóż do takiego modelu 1320 mm. np. ASP 91 4 T który waży 635 gram z tłumikiem lub nawet SAITO 91 560 gram to wyjdzie z tego kloc który tylko lata a Wojtek potrzebuje akrobata którym będzie mógł bez stresu pokręcić akrobacje lub nawet 3D a takimi są fun-flaye i lepiej te większe. Takie jest moje zdanie. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Na obrazku z modelem wyczytałem 1620 rozpiętości i 2700 g. Tak że teraz nie wiem o czym gadamy. Ostatecznie róbta co chceta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Aleście namieszali .Jano ma rację ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A ja zadzwoniłem do klienta i kupiłem Bossanowe własnie latałem w dniu dzisiejszym na naszym pięknym lotnisku Wojtek ty zbyt długo myslisz, który. Kup prosty i w miarę tani bo jak sam piszesz będziesz się uczył. A moja propozycja pierwsza była dobra. Pogadaj z Markiem z Nowej Wsi ma Diablo gotowe za drrrobne monety. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Na obrazku z modelem wyczytałem 1620 rozpiętości i 2700 g. Tak że teraz nie wiem o czym gadamy. Ostatecznie róbta co chceta. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tak Jano bo właśnie Wojtek podał link z tymi wymiarami ale zaraz pod moim postem z obrazkiem modelu napisał wyraźnie 132 cm. Więc Rafał nie wiem czy Jano ma rację, wystarczy dokładniej czytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Marku a dasz namiar na Marka z NW w sprawie tego diablo ? Zrobiliście mi mętlik delikatny. Bossanova odpada bo nie da się go już ściągnąć, a kupowanie niepewnej używki na drugim końcu polski mija się z celem. Coraz bliższy jest mi ten RENEGADE z Black Horse i gdyby nie to że mam jeszcze nie złożonego EASY GLIDERA to już bym go pewnie składał. Szukam więc nadal okazji. Gdyby ktoś słyszał to proszę o słówko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Wojtek,nie czaisz Marka z NW ? -to ten co dostał nagrodę za karkówkę .Bywa na okrągło na lotnisku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Czaić czaję tylko nie mam telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Z uśmiechem na ustach pragnę donieść że macie mnie z głowy Dzięki uprzejmości i zaangażowaniu w temat dwóch Marków z naszego lotniska stałem się szczęśliwym posiadaczem pięknotki o wdzięcznej nazwie DIABLO 3D. Maszyna wymaga dopieszczenia (kosmetyka) ,ale jest piękna i wielka (tu proszę o powstrzymanie śmiechu ,a le jak się latało piankami 100cm to diablo to prawdziwy potwór) i co najważniejsze ma spalinkę na pokładzie (OS MAX 46) z czego jestem niesamowicie dumny i szczęśliwy Robiłem to już wielokrotnie i osobiście ,ale zrobię to jeszcze raz publicznie - BARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc jednemu i drugiemu Markowi. Pozostałym Wam wszystkim dziękuję za zaangażowanie i cenne uwagi. Członkom lotniska obiecuję że będę latał ostrożnie by nie narobić dziur na pasie startowym Jestem mega szczęsliwy z zakupu i oby to się potwierdziło w powietrzu A teraz do roboty. Folia , żelazko i jazda. Pochwalę się niebawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 I znów upiększymy nasze lotnisko nowym modelem. W tym roku przybywają jak grzyby po deszczu Wojciech nie dziękuj jak dopracujesz latamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Folie już mam, dzięki uprzejmości Pawła z Kacprem. Piękny pomarańcz. Zastanawiam się nad kadłubem. Też dobrze było by go odświeżyć, ale może na razie zostawię jak jest a generalkę przełożę na zimę. W końcu w zimie też coś trzeba robić. Zresztą zobaczymy jak mi pójdzie naprawa skrzydła Teorię już przerobiłem Póki co muszę skończyć EASY GLIDERA PRO bo wyjazd nad morze już niedługo a tam dla niego warunki chyba idealne Panowie jaką szeroką mamy kosiarkę na lotnisku ? Bo szwagier ma do pozbycia szeroką na 50cm samojezdną z silnikiem hondy 3.7KM za około 500 zł. Młoda nie jest ale silnik gada jeszcze jak honda. Podobno to największa z "nie-traktorków". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 MTD szeroka na 56 cm szeroką silnik B&S 190cc 5,5 hp z przednim napędem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 To cofam zapytanie Czyli dałbym się nabrać Nie ma jak rodzinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Na pewno chciał Ci ją sprzedać w dobrej wierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Uwaga Uwaga !! Achtung Achtung !! Wnimanje wnimanje !! Caution Caution !! Za jakichś kilka dni przybędzie nowy szybowiec na lotnisku w postaci Easy Glider Pro mojej własności. Wszystkich modelarzy korzystających z lotniska w NW uprasza się o dokładną analizę sytuacji i dokładne rozglądanie się wokół siebie w momencie dojazdu jak i przebywania na lotnisku. Wiem że na was to nie robi wrażenia ale skrzydła w rozpiętości mają więcej niż właściciel wzrostu, więc dla mnie to statystyczny KILLER. Nie wiem czy zapanuję nad nim jak nad dotychczasowymi modelami Chyba że ktoś się odważy i pomoże w oblocie Z jakieś dwa tygdnie (planowo) przybędzie jeszcze nowe "coś" w postaci "Dromader-a" produkcji wszystkim znanego Marka R. W życiu nie widziałem większego brzydactwa i chyba tylko pazerność do nowych modeli pozwoliła mi się zgodzić na montaż , fotorelację i oblot tego "czegoś". W każdym razie LOTNISKO ROŚNIE W SIŁĘ !! i oby jak najdłużej. Pozdroovka dla wszystkich. Może wyjątkowo wpadnę na obloty jutro w sobotę (żona się zlitowała i pozwoliła). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 No No No to będzie się działo. Wojtek w sobotę proponuje po 17 wcześniej jest taka lampa że nie da się wytrzymać. Ja dziś latałem od 18 było super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi