endriuRC Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Jutro o ile bedzie pogoda w miare fajna wbijamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Panowie chciałbym w mojej turnigy zmienic moduł na FRsky znacie kogoś co robi porządnie takie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Tak też można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 tyś już swoje pokozoł hehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Dokładnie ,pokazał . Co to za wklejanie jakichś obcych filmów,trza wstawiać swoje i z lotniska . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 dokładnie Rafał,chyba że pokażą taką klasę na lotnisku no nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Hehe wyście też już pokozoli jak i jeden tak i drugi więc bez fifa rafa mi tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ale my na swoich flaerach kiełbasek nie smażyli hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 No właśnie, odnośnie tych akrobacji Ostatnio na pikniku Marcin mnie zaintrygował apropo wykonywanego przeze mnie korkociągu, w którym "na odwrót wychylam lotkę". Wczoraj w wolnej chwili postanowiłem posprawdzać nazwy figur 3D, bo w sumie człowiek robi dane figury a do końca nie zna ich konkretnych nazw. A więc dla mojej wiadomości, Marcina itd. Pierwszy wykonywany korkociąg (0:35-0:56 - film poniżej) to inverted positive spin, zakończony inverted flat spin, czyli po prostu najbardziej zwyczajny korkociąg- spirala w dół tylko, że na odwrót i sama końcówka na płasko żeby wyhamować model- można to też robić jako oddzielną figurę, takie obroty w miejscu na kierunku. Więc jest to trochę inny korkociąg, a ten o który ci chodziło to zapewne knife-edge spin (korkociąg- żyletka) i faktycznie robi się go tak jak mówiłeś - lotki i kierunek w tą samą stronę na aparaturze. A drugi korkociąg który robię to tzw. mieszany czyli positive spin na zmianę z inverted positive spin. Także dzięki Marcin za zwrócenie uwagi, bo w pewny sposób zmusiłeś mnie do poszukania informacji na ten temat, które na pewno mi się przydadzą I myślę, że mamy jasność odnośnie wszystkich korkociągów Grzesiek; odnośnie obrotów w zawisie - jest to: Torque roll -bo też nie pamiętałem jak się to nazywa. https://www.youtube.com/watch?v=Cy5LlMSiQAw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 nazajutrz po imprezie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Panowie chciałbym w mojej turnigy zmienic moduł na FRsky znacie kogoś co robi porządnie takie coś? Tu nie ma filozofii... aby nie grzebać w środku ( bo też tak można ) kupujesz gotowy do podmianki moduł nadawczy FrSky DJT wypinasz stary z Turnigy wkładasz nowy i gotowe. Jedynie co trzeba zwrócić uwagę na plastik wokół pinów w apce ,trzeba go nieco potraktować bo moduł nie wejdzie do końca i nie zatrzaśnie się,przynajmniej ja tak miałem. Oczywiście apkę trzeba rozpołowić aby wypiąć starą antenę wcześniej odlutować ją z modułu. Możesz kupić komplet - moduł + odbiornik ( wychodzi taniej ) lub sam moduł a odbiornik wg upodobań ile kanałów potrzebujesz z tele lub bez. Tak więc sam zrobisz to porządnie i będzie hulało,pozostaje tylko zakup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Narazie jeszcze nie zmianiam moze na przyszły sezon. Dziękuje za odpowiedź oczywiście. NEWSY KURDE Panowie dzisiaj dostałem odbiornik zrobiony na picuś glancuś testy zasiegu porobione zasieg jest w porządku albo i lepiej. Model gotowy w 100% do oblotu nalać paliwczaka i lecieć. Także wybrać się z Grześkiem muszę i lecimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Mam na pozbyciu moduł frsky. W moim turnigy padł wyświetlacz, więc moduł jest do pozbycia jak by co to dzwoń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Andrzej ,to na kiedy ładować baterię do kamery?, a i Bogdan jako nasz kinooperator też chyba przybędzie na tę okoliczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Tak mnie korci aby to oblatać że normalnie nie moge wysiedzieć na dupsku więc nie wiem czy wytrzymam do soboty ale bede się starał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Siadaj na dupsku i czekaj na kibiców,musi być cała ekipa i oczywiście pełna dokumentacja filmowa Sobota już nie długo a i pogodę się zamówi. A naklejkę masz na modelu? bo jak nie to nawet nie próbuj latać bo sie to żle skończy , mnie nie przykleili i podwozie dwa razy odskoczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Ja też na Yaku nie nakleiłem i widziałeś jak się skończyło więc bez nakleiki ani motoru nie odpalaj ba nawet radia nie włączaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 No ,chociaż raz dobrze prawicie . Chociaż i z naklejką można silnik rozwalić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Bijesz do nas gdyby nie my to by tu cisza była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi