Hotpoint Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 dokładnie taki sam przypadek miałem podczas docierania MLD35. Zostawiłem go na wolnych obrotach i jak wróciłem śmigło leżało na ziemi a połówki srub zostały w piaście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 to sa jakieś jajc normalnie. nie mniej jednak dziękuje wszystkim co przybyli może nie polatałem ale było super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Smiglo dokręcone tylko śruby zmęczone i nie wytrzymały. Dobrze że model ocalał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 skocze po nowe sruby czarne i zakuoie smiglo i znowu polecimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Film z oblotu starego, nowego modelu na na szaszym lotnisku Problemy teczniczne niestety uniemożliwiły prawidłowe lądowanie , ale następnym razem myślę że obędzie się już bez niezapowiedzianych niespodzianek nie chcę być upierdliwy, ale po co wy na cholerę stoicie za pilotem i łazicie ciągle po tym pasie jak święte krowy ?!! Wszędzie, gdzie latam wszyscy wiedzą gdzie mają stać - na linii bocznej i nie trzeba wykrzykiwać jak u Was " Panowie zejdźcie z pasa !!" przed lądowaniem. Jak ktoś się nie stosuje to jest to jego ostatnia wizyta na wspólnym lataniu bo osób i modeli przybywa i coraz trudniej nad tyma panować ... To nie są zabawki a każdy pilotujący jest przytłoczony odpowiedzialnością za innych. Strasznie piknikowy i zniechęcający do latania klimat ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Tak grunt że model cały Ale jak pomyślę że miało by tak w zawisie odlecieć to aż mnie ciarki przechodzą , wszystko się sprawdza serwa zasilanie a tu taki zonk , jak to się mówi złośliwość rzeczy martwych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Dokładnie , złośliwość rzeczy. Zmęczenie materiału. A co do chodzenia za pilotem to chyba widać że przy podchodzeniu do lądowania stoję tylko ja. A Kaziu dał cynka żeby zeszli w razie W jak by model po lądowaniu pojechał w stronę aut Teraz Endriu musi kupic nowa piastę i czarne śruby i Su bedzie latać dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 ok, ok ..... jak jeden startuje i lata to inni stoją tam gdzie ich miejsce pilot też startuje z bocznej lini lotniska i przed Sobą a nie stojąc za modelem bo to nie są zbyt dobre maniery i przyzwyczajenia ... mimo wszystko lubię tu do Was zaglądać (wątek forum) bo sporo się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Taka specyfika naszego lotniska Lepiej się u nas startuje z za modelu niż z boku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 To nie specyfika lotniska w takim razie a lataczy i ich grona na tym lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Hehe jak zawł tak zwał leniwi jesteśmy żeby dreptać do połowy pasa i ustawiać sie bokiem do modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 skocze po nowe sruby czarne i zakuoie smiglo i znowu polecimy Kolego nie czarne bo maja twardość 8.8 takie się nie stosuje przy śmigle, kupujesz śruby o twardości 5.5, widziałeś kędyś w nowym silniku czarne śruby? w tym przypadku nie o twardość chodzi. Dokręcaj nie przesadzając, a jak odkręcisz kilka razy wymień. I będziesz latał długo i szczęsliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Marku , srebrne były i też mają twardość 8,8 Ty mi tam @ do Mvvs napisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 I dla tego poszły za kruche bo twarde a przy dodaniu gazu zrywa. Liscik do MVVS już wysłany i pytanko dla silnika 58 IRS ICU-L czekamy na odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 No i bomba dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyzzz Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 nie uwieże że śruby 8.8 się zrywają (no chyba że te chińskie) Kolego nie czarne bo maja twardość 8.8 takie się nie stosuje przy śmigle, kupujesz śruby o twardości 5.5, widziałeś kędyś w nowym silniku czarne śruby? w tym przypadku nie o twardość chodzi. Dokręcaj nie przesadzając, a jak odkręcisz kilka razy wymień. I będziesz latał długo i szczęsliwie. w branży śrubiarskiej prcuję od 15 lat ale o śrubach w klasie 5.5 nie słyszałem, chyba codziło ci o klasę 5,6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Też tak myśle że 8.8 śruby są ok , takie same mam z Dla 58 poprostu te już miały dość. No ale już ok , Endriu zrobi zakupy i znów polatamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Hehe jak zawł tak zwał leniwi jesteśmy żeby dreptać do połowy pasa i ustawiać sie bokiem do modelu Taaaaa .... A szybole i park flayery od jutra będziemy startować z kosmodromu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Dokładnie ja też takie mam w swoim dla 58 i mysle ze nie ma co rozcząsać sie nad śrubami,najważniejsze że model cały ☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Boguś z dachów aut . Albo z łodzi podwodnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi