Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Paweł Praus napisał:

A co to za wielkolud?

Mówisz o tym bokserze? A sam chciałbym wiedzieć! :D Tak to jest jak się kupuje na odległość po samych zdjęciach. :) Myślałem, że to 60-80cc, no góra setka a to, po pobieżnych pomiarach, ma prawie 350cc! ? Obserwowałem dłuższy czas, cena spadała. Jak doszła do akceptowalnego poziomu kupiłem choćby dla samego kartera i wału. Szybki risersz w guglu mówi, że to coś może pochodzić z prawdziwego UAV. Bo ktoś coś podobnego znalazł na poligonie, troszkę podtopione. Ten słabnik też lekko nie miał. jest sporo odłamanych żeberek. Pocałunek gleby z wysokości był na pewno. Na cylindrach jest sygnatura Gilardoni 2027D, na głowicy s32-1868. Ale te symbole nic nie mówią. Zamierzam do fabryki napisać, ciekawe czy odpowiedzą.

Opublikowano

Bo sami to chyba całych silników nie robią. Produkują cylindry i tłoki dla różnych producentów. Co zamówisz to Ci zrobią. Piły, kosiarki, generatory i coś tam do małych motocykli... Gabarytami i pojemnością pasuje też jako napęd do motoszmaty... Ale konkretów nie udało mi się uzyskać.

Opublikowano

Błażej możesz śmiało pisać do fabryki Gilardoni.

Jak długo żyję nie otrzymałem tak miłej i szybkiej odpowiedzi jak od Gilardoni.

Prima di tutto mi presento: sono Rocco Torri, e lavoro presso la Gilardoni Vittorio srl, comunemente conosciuta come "Gilardoni Cilindri", dall'aprile 1984. Dal settembre 1991 sono tecnico motorista presso la Sala Prove Motori della divisione Ricerca & Sviluppo e seguo anche il Servizio Assistenza Tecnica, dedicato proprio a chi ha problemi o desidera informazioni su cilindri e affini. 

Il cilindro in suo possesso appartiene a un motore per decespugliatore prodotto dalla ditta BlueBird, una volta chiamata Officine Di Zanè. C35 è il modello.
Provi a contattare la ditta per info tecniche più dettagliate, ecco il suo sito web: http://www.bluebirdind.com/

Per ogni altra domanda tecnica, mi contatti pure direttamente.

Cordiali saluti dall'Italia

Pozdrawiam i z przyjemnością oglądam Wasze silniki.

Pozdrawiam

Opublikowano
5 godzin temu, Andrzej68IX napisał:

Jak długo żyję nie otrzymałem tak miłej i szybkiej odpowiedzi jak od Gilardoni.

No to miales szczescie ! Mam w domu pochlaniacz kuchenny bardzo znanej wloskiej marki ( ELICA ) i zepsul mi sie zaraz po gwarancji.

Pisalem do nich ( ze 3 razy ) maile , wysylalem listy zwykle i polecone i NIGDY nikt nie odpowiedzial ( a podejrzewam , ze ELICA jest wielokrotnie wieksza firma jak Gilardoni ) ?

W koncu kolega elektryk uporal sie z bledem sam i pochlaniacz chodzi do dzisiaj ?

Zreszta mialem tez problem z moim mlynkiem do kawy ( chcialem zamowic drobna czesc ) , tez Wlosi NIGDY nie odpowiedzieli. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj dotarla do mnie moja perelka , ale juz niestety NIE  jest moja ?     

Dowiedzial sie o niej Pawel i mi ja "zabiera" do powiekszenia swojej kolekcji . 

Nowka sztuka , za TZW "psie pieniadze" .

IMG_0787.JPG

• Dzięki 1
Opublikowano
1 godzinę temu, witold_pi napisał:

Dla mnie to nigdy nie kupisz nic nawet za psie pieniądze ?

Witek , takie "cos" za 80 EUR , to naprawde "psie pieniadze" ...........

Opublikowano
2 minuty temu, witold_pi napisał:

używka ? , na olxie jest prawie nówka ale gość jest nienormalny a z wariatami nie mam zamiaru się użerać.

high power?  ?

Otóż nie, konkurs trwa nadal :-)))

Opublikowano
9 minut temu, Paweł Praus napisał:

Ciepło, a dokładnie Hirtenberger Patronenfabrik - fabryka amunicji :-))

mówiono jeszcze High Power.....?silniki  doskonałe...a kto je skonstruował??? no taka mała zagadka.....będzie nagroda

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.