silesia_system Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 U znajomego na półce stoi taki silniczek, lekko zdemontowany ale kompletny, ktoś coś kojarzy? FullSizeRender.mov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 6 godzin temu, silesia_system napisał: U znajomego na półce stoi taki silniczek, lekko zdemontowany ale kompletny, ktoś coś kojarzy? FullSizeRender.mov podobny do tego... Ale one wszystkie w tamtym okresie podobnie wyglądały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Cos , ktos ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 2 godziny temu, jarek996 napisał: Cos , ktos ? bierz, nie zastanawiaj się.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 9 minut temu, d9Jacek napisał: bierz, nie zastanawiaj się.... Alez Jacku ; pracuje nad TYM od rana ( dla Pawelka naszego jedynego ) ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Pierwszy raz widzę ? Ale śliczny jest, nikt mi nie powie nic innego? A od niedawna również dzięki czujności Jarka, w mojej kolekcji jest ten maluszek, na ostatnim zdjęciu w towarzystwie większego brata:-) Pozyskanego drogą kupna również dzięki pomocy Jarka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Jeszcze gdybysmy nie musieli ekranow przekrecac Pawel ? P.S. Wiekszy tez ze Szwecji ??? Malego pozwolilem sobie otworzyc przed wysylka . Bardzo ladna "sztuczka" i fantastyczna jakosc !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 6 godzin temu, Paweł Praus napisał: dzięki czujności Jarka, Pozyskanego drogą kupna również dzięki pomocy Jarka. Ten Jarek to jednak niezastąpiony gość.? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Jak to mawiaja ; NIE MA LUDZI NIEZATAPIONYCH , ale przyznam , ze sie czasem komus przydam ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 15 minut temu, jarek996 napisał: Jak to mawiaja ; NIE MA LUDZI NIEZATAPIONYCH , ale przyznam , ze sie czasem komus przydam ? popraw....bo to wygląda jak niezatopionych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 9 minut temu, d9Jacek napisał: popraw....bo to wygląda jak niezatopionych? Bo Jarek jest przecież Niezatapialny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 24 minuty temu, Paweł Praus napisał: Bo Jarek jest przecież Niezatapialny? Hi,hi,rower wodny też ma?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 3 godziny temu, d9Jacek napisał: popraw....bo to wygląda jak niezatopionych NIEZATOPIONYCH tez nie ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Kilka dni temu TAKIE cos za 350 EUR na aukcji bylo . 70 cm3 . Pan Pawel natomiast stal sie wlascicielem miniatury silnika BMW ( motocyklowego ) ? : Za ile , to sie sam pochwali , jak bedzie chcial ( a na 100% bedzie chcial ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 3 godziny temu, jarek996 napisał: (...) Pan Pawel natomiast stal sie wlascicielem miniatury silnika BMW ( motocyklowego ) ? : Za ile , to sie sam pochwali , jak bedzie chcial ( a na 100% bedzie chcial ) ? Tym boxerkiem Paweł odstawi konkurencję o lata świetlne! Piękny, rasowy i bardzo wartościowy silnik! Gratuluję!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Dziękuję Marcinie za miłe słowa, ale to wszystko zasługa Jarka ? Muszę w tym miejscu odnieść się do Twojego słowa o konkurencji (choć wiem, że o coś innego Ci chodziło) - ja osobiście nie traktuję kolekcjonowania motorków jak czegoś, co mogłoby mieć cokolwiek ze współzawodnictwem wspólnego. To nasza wspólna pasja i zawsze niezmiernie cieszy mnie osobiście moment, w którym do kolekcji któregoś z kolegów trafia jakaś perełka, bo wtedy jest już po prostu nasza ? należy do całej naszej społeczności, przecież dzielimy się później fotografiami, informacjami, a kto ma więcej szczęścia, bo bliżej do siebie, to nawet będzie mógł takiego cudeńka podotykać? I o to chodzi, wspólnie gromadzimy kawał historii i wiedzy dla potomnych, wspólnie jest łatwiej, przyjemniej no i dzięki synergii w działaniu możemy po prostu więcej niż każdy z nas z osobna... Takie wczesnoniedzielne rozkminy mnie naszły? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 6 godzin temu, MASK napisał: Tym boxerkiem Paweł odstawi konkurencję o lata świetlne! Piękny, rasowy i bardzo wartościowy silnik! Gratuluję!!! Napisz JAK wartosciowy , to moze sie jednak rozmysle i NIE wysle Pawlowi ? Jak jest wart 10 000 EUR , to sie sk......ie i Pawlowi nie wysle , tylko sprzedam dalej i kupie nastepny rower . Jak mniej , to jest jego , bo moja granica "sk......nia sie" to wlasnie 9 999 EUR ? Ale jak wysle , to i tak zazadam na pismie , ze spedze CALA emeryture razem z Pawlem ( i za jego pieniadze ) . 3 godziny temu, Paweł Praus napisał: w którym do kolekcji któregoś z kolegów trafia jakaś perełka, bo wtedy jest już po prostu nasza ? należy do całej naszej społeczności, Ty , koles , Ty sie do "mojej" spolecznosci nie wp........aj i nie wyobrazaj sobie nawet , ze ta perelka jest NASZA . TA perelka jest MOJA ? No i ostatnie pytanie ; CO to za silnik ??? Nie jest to BMW ?? Marcin , najgorsze jest to , ze jakupie jakis silnik ENYA za 600 EUR , a on jest warty moze jedno klikniecie wiecej na "Ibaju" ( czyli 620 EUR ) i ciesze sie jak dziecko , ze mam "perelke " , a Pawel kupuje silnik za ( sam napisze ) , ktory jest wart 10 000 EUR i sie nawet NIE cieszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 2 godziny temu, jarek996 napisał: Napisz JAK wartosciowy , to moze sie jednak rozmysle i NIE wysle Pawlowi ? Jak jest wart 10 000 EUR , to sie sk......ie i Pawlowi nie wysle , tylko sprzedam dalej i kupie nastepny rower . Jak mniej , to jest jego , bo moja granica "sk......nia sie" to wlasnie 9 999 EUR ? Ale jak wysle , to i tak zazadam na pismie , ze spedze CALA emeryture razem z Pawlem ( i za jego pieniadze ) . Ty , koles , Ty sie do "mojej" spolecznosci nie wp........aj i nie wyobrazaj sobie nawet , ze ta perelka jest NASZA . TA perelka jest MOJA ? No i ostatnie pytanie ; CO to za silnik ??? Nie jest to BMW ?? Marcin , najgorsze jest to , ze jakupie jakis silnik ENYA za 600 EUR , a on jest warty moze jedno klikniecie wiecej na "Ibaju" ( czyli 620 EUR ) i ciesze sie jak dziecko , ze mam "perelke " , a Pawel kupuje silnik za ( sam napisze ) , ktory jest wart 10 000 EUR i sie nawet NIE cieszy ? Chciałbym Tobie pozostawić przyjemność oznajmienia za jaką kwotę Ty najpierw znalazłeś, a następnie pozyskałeś ten silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 4 minuty temu, Paweł Praus napisał: Chciałbym Tobie pozostawić przyjemność oznajmienia za jaką kwotę Ty najpierw znalazłeś, a następnie pozyskałeś ten silnik? no to z niecierpliwością czekamy, czekamy.......czekamy na tę przyjemnośc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 32 minuty temu, Paweł Praus napisał: Chciałbym Tobie pozostawić przyjemność oznajmienia za jaką kwotę Ty najpierw znalazłeś, a następnie pozyskałeś ten silnik? Podac rowniez za ile Tobie go "odstapie" ??? OK ; kupiony za 40 EUR ( 50 z wysylka do Szwecji ) , "odstapiony" za 4 000 EUR ( juz z wysylka do Pawla ) ? P.S. Mam nadzieje , ze Pan Austriak nie czyta naszego forum , bo gdyby wiedzial co sprzedal ( i za ile ) , to nastapilaby chyba seria wlaman do placowek DHL w celu "odzyskania" skarbu !!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi