silesia_system Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 U znajomego na półce stoi taki silniczek, lekko zdemontowany ale kompletny, ktoś coś kojarzy? FullSizeRender.mov
Paweł Prauss Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 6 godzin temu, silesia_system napisał: U znajomego na półce stoi taki silniczek, lekko zdemontowany ale kompletny, ktoś coś kojarzy? FullSizeRender.mov podobny do tego... Ale one wszystkie w tamtym okresie podobnie wyglądały.
d9Jacek Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 2 godziny temu, jarek996 napisał: Cos , ktos ? bierz, nie zastanawiaj się....
jarek996 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 9 minut temu, d9Jacek napisał: bierz, nie zastanawiaj się.... Alez Jacku ; pracuje nad TYM od rana ( dla Pawelka naszego jedynego ) ? 1
Paweł Prauss Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Pierwszy raz widzę ? Ale śliczny jest, nikt mi nie powie nic innego? A od niedawna również dzięki czujności Jarka, w mojej kolekcji jest ten maluszek, na ostatnim zdjęciu w towarzystwie większego brata:-) Pozyskanego drogą kupna również dzięki pomocy Jarka. 1
jarek996 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Jeszcze gdybysmy nie musieli ekranow przekrecac Pawel ? P.S. Wiekszy tez ze Szwecji ??? Malego pozwolilem sobie otworzyc przed wysylka . Bardzo ladna "sztuczka" i fantastyczna jakosc !!!
kesto Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 6 godzin temu, Paweł Praus napisał: dzięki czujności Jarka, Pozyskanego drogą kupna również dzięki pomocy Jarka. Ten Jarek to jednak niezastąpiony gość.? 1
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Jak to mawiaja ; NIE MA LUDZI NIEZATAPIONYCH , ale przyznam , ze sie czasem komus przydam ? 1
d9Jacek Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 15 minut temu, jarek996 napisał: Jak to mawiaja ; NIE MA LUDZI NIEZATAPIONYCH , ale przyznam , ze sie czasem komus przydam ? popraw....bo to wygląda jak niezatopionych?
Paweł Prauss Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 9 minut temu, d9Jacek napisał: popraw....bo to wygląda jak niezatopionych? Bo Jarek jest przecież Niezatapialny?
tytan12 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 24 minuty temu, Paweł Praus napisał: Bo Jarek jest przecież Niezatapialny? Hi,hi,rower wodny też ma?.
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 3 godziny temu, d9Jacek napisał: popraw....bo to wygląda jak niezatopionych NIEZATOPIONYCH tez nie ma ?
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Kilka dni temu TAKIE cos za 350 EUR na aukcji bylo . 70 cm3 . Pan Pawel natomiast stal sie wlascicielem miniatury silnika BMW ( motocyklowego ) ? : Za ile , to sie sam pochwali , jak bedzie chcial ( a na 100% bedzie chcial ) ?
MASK Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 3 godziny temu, jarek996 napisał: (...) Pan Pawel natomiast stal sie wlascicielem miniatury silnika BMW ( motocyklowego ) ? : Za ile , to sie sam pochwali , jak bedzie chcial ( a na 100% bedzie chcial ) ? Tym boxerkiem Paweł odstawi konkurencję o lata świetlne! Piękny, rasowy i bardzo wartościowy silnik! Gratuluję!!!
Paweł Prauss Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Dziękuję Marcinie za miłe słowa, ale to wszystko zasługa Jarka ? Muszę w tym miejscu odnieść się do Twojego słowa o konkurencji (choć wiem, że o coś innego Ci chodziło) - ja osobiście nie traktuję kolekcjonowania motorków jak czegoś, co mogłoby mieć cokolwiek ze współzawodnictwem wspólnego. To nasza wspólna pasja i zawsze niezmiernie cieszy mnie osobiście moment, w którym do kolekcji któregoś z kolegów trafia jakaś perełka, bo wtedy jest już po prostu nasza ? należy do całej naszej społeczności, przecież dzielimy się później fotografiami, informacjami, a kto ma więcej szczęścia, bo bliżej do siebie, to nawet będzie mógł takiego cudeńka podotykać? I o to chodzi, wspólnie gromadzimy kawał historii i wiedzy dla potomnych, wspólnie jest łatwiej, przyjemniej no i dzięki synergii w działaniu możemy po prostu więcej niż każdy z nas z osobna... Takie wczesnoniedzielne rozkminy mnie naszły? 4
jarek996 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 6 godzin temu, MASK napisał: Tym boxerkiem Paweł odstawi konkurencję o lata świetlne! Piękny, rasowy i bardzo wartościowy silnik! Gratuluję!!! Napisz JAK wartosciowy , to moze sie jednak rozmysle i NIE wysle Pawlowi ? Jak jest wart 10 000 EUR , to sie sk......ie i Pawlowi nie wysle , tylko sprzedam dalej i kupie nastepny rower . Jak mniej , to jest jego , bo moja granica "sk......nia sie" to wlasnie 9 999 EUR ? Ale jak wysle , to i tak zazadam na pismie , ze spedze CALA emeryture razem z Pawlem ( i za jego pieniadze ) . 3 godziny temu, Paweł Praus napisał: w którym do kolekcji któregoś z kolegów trafia jakaś perełka, bo wtedy jest już po prostu nasza ? należy do całej naszej społeczności, Ty , koles , Ty sie do "mojej" spolecznosci nie wp........aj i nie wyobrazaj sobie nawet , ze ta perelka jest NASZA . TA perelka jest MOJA ? No i ostatnie pytanie ; CO to za silnik ??? Nie jest to BMW ?? Marcin , najgorsze jest to , ze jakupie jakis silnik ENYA za 600 EUR , a on jest warty moze jedno klikniecie wiecej na "Ibaju" ( czyli 620 EUR ) i ciesze sie jak dziecko , ze mam "perelke " , a Pawel kupuje silnik za ( sam napisze ) , ktory jest wart 10 000 EUR i sie nawet NIE cieszy ?
Paweł Prauss Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 2 godziny temu, jarek996 napisał: Napisz JAK wartosciowy , to moze sie jednak rozmysle i NIE wysle Pawlowi ? Jak jest wart 10 000 EUR , to sie sk......ie i Pawlowi nie wysle , tylko sprzedam dalej i kupie nastepny rower . Jak mniej , to jest jego , bo moja granica "sk......nia sie" to wlasnie 9 999 EUR ? Ale jak wysle , to i tak zazadam na pismie , ze spedze CALA emeryture razem z Pawlem ( i za jego pieniadze ) . Ty , koles , Ty sie do "mojej" spolecznosci nie wp........aj i nie wyobrazaj sobie nawet , ze ta perelka jest NASZA . TA perelka jest MOJA ? No i ostatnie pytanie ; CO to za silnik ??? Nie jest to BMW ?? Marcin , najgorsze jest to , ze jakupie jakis silnik ENYA za 600 EUR , a on jest warty moze jedno klikniecie wiecej na "Ibaju" ( czyli 620 EUR ) i ciesze sie jak dziecko , ze mam "perelke " , a Pawel kupuje silnik za ( sam napisze ) , ktory jest wart 10 000 EUR i sie nawet NIE cieszy ? Chciałbym Tobie pozostawić przyjemność oznajmienia za jaką kwotę Ty najpierw znalazłeś, a następnie pozyskałeś ten silnik?
d9Jacek Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 4 minuty temu, Paweł Praus napisał: Chciałbym Tobie pozostawić przyjemność oznajmienia za jaką kwotę Ty najpierw znalazłeś, a następnie pozyskałeś ten silnik? no to z niecierpliwością czekamy, czekamy.......czekamy na tę przyjemnośc
jarek996 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 32 minuty temu, Paweł Praus napisał: Chciałbym Tobie pozostawić przyjemność oznajmienia za jaką kwotę Ty najpierw znalazłeś, a następnie pozyskałeś ten silnik? Podac rowniez za ile Tobie go "odstapie" ??? OK ; kupiony za 40 EUR ( 50 z wysylka do Szwecji ) , "odstapiony" za 4 000 EUR ( juz z wysylka do Pawla ) ? P.S. Mam nadzieje , ze Pan Austriak nie czyta naszego forum , bo gdyby wiedzial co sprzedal ( i za ile ) , to nastapilaby chyba seria wlaman do placowek DHL w celu "odzyskania" skarbu !!! 1
Rekomendowane odpowiedzi