Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Paweł Praus napisał:

Z pewnego źródła zbliżonego do Malmö wiem, że dotarł już do Jarka!!!

???

?️?️?️

Opublikowano

Swiety Graal sie odnalazl ! Nie przylecial poczta , tylko odbyl pielgrzymke ( dlatego to tyle trwalo ) !

Ludzie wierzacy niech przyklekna , a niewierzacy siarczyscie zaklna .

Wszyscy forumowicze ( niezaleznie od wyznawanej lub niewyznawianej wiary ) sa od kilku godzin MILIONERAMI ( mozecie zaczac przesylac kase ciotkom , wujkom i kochankom ) ! 

Forum NIE potrzebuje juz reklam , aby sie utrzymac ; malo tego , forum moze utrzymywac reklamy !!!

Dodam jeszcze od siebie jako od osoby niewierzacej  :  KU.....A , jak to moze dzialac ???

Kreci , ma nawet kompresje , ale i tak NIC nie pojmuje  ?

IMG_5528.JPG

IMG_5529.JPG

IMG_5530.JPG

IMG_5531.JPG

IMG_5532.JPG

• Lubię to 3
Opublikowano
Godzinę temu, witold_pi napisał:

Jak się reguluje 2 cylindrowe silniki żarowe z 2 gaźnikami?

Każdy cylinder osobno z wykręconą świecą w tym drugim ?

Godzinę temu, jarek996 napisał:

Swiety Graal sie odnalazl ! Nie przylecial poczta , tylko odbyl pielgrzymke ( dlatego to tyle trwalo ) !

Ludzie wierzacy niech przyklekna , a niewierzacy siarczyscie zaklna .

Wszyscy forumowicze ( niezaleznie od wyznawanej lub niewyznawianej wiary ) sa od kilku godzin MILIONERAMI ( mozecie zaczac przesylac kase ciotkom , wujkom i kochankom ) ! 

Forum NIE potrzebuje juz reklam , aby sie utrzymac ; malo tego , forum moze utrzymywac reklamy !!!

Dodam jeszcze od siebie jako od osoby niewierzacej  :  KU.....A , jak to moze dzialac ???

Kreci , ma nawet kompresje , ale i tak NIC nie pojmuje  ?

IMG_5528.JPG

IMG_5529.JPG

IMG_5530.JPG

IMG_5531.JPG

IMG_5532.JPG

Czyż on nie jest po prostu śliczny  ?

• Lubię to 3
Opublikowano
9 godzin temu, jarek996 napisał:

kochankom

szczególnie?

9 godzin temu, jarek996 napisał:

jak to moze dzialac

już mi sie wydaje że wiem...gdzie jest gaznik-brakuje iglicy regulacyjnej

zsanie tłokiem/tłokami -brakuje dwóch króćców -kolektorów ssących

468g  to by się łapało w 2x 2,5 ccm

Opublikowano

No i ciagle pozostaje pytanie : CO TO JEST ????

Czy to jakis "koszmar" piwnicznego odlewniko-konstruktora , czy silnik JEDYNY w swoim rodzaju i wart 1 000 000 EUR ? 

Bo jak jest rzeczywiscie tyle wart , to rzucamy prace , kupujemy sobie z Pawlem amerykanski woz strazacki i bedziemy sobie "pryskac" gdzie nam sie tylko zechce ( i na kogo nam sie zechce ) . Na mandaty nam wystarczy do konca zycia  ?

P.S. "kolpak" tez nie wiem na JAKIEJ zasadzie ma dzialac. Brak jakiegokolwiek mocowania lopat ( jesli to silnik lotniczy ? ) .

No bo jak to jest jednak nieudana "makieta" silnika motocyklowego BMW , to wszystko staje sie prostsze ?

P.S 2 . Marcin kiedys  "straszyl" ze to jest COS fajnego , ale nie chce sie "przypucowac" ....

Opublikowano
12 godzin temu, Paweł Praus napisał:

Każdy cylinder osobno z wykręconą świecą w tym drugim ?

Dzięki, myślałem, że wystarczy bez paliwka do drugiego gaźnika, a opory sprężania w drugim cylindrze nie mają wpływu na regulację składu mieszanki.

Dzięki Pawle.

Doktor google tego nie znalazł, może ktoś ma jakąś instrukcję od bokserka?

Opublikowano
51 minut temu, d9Jacek napisał:

odkręć wlew paliwa i powąchaj ?

Powachalem 38 minut temu i dopiero teraz sie ocknalem . Dobrym towarem bylo to docierane ?

Raczej sucho i wyglada na NIELATANY ( ten brud widoczny na zdjeciach , to raczej brud "ogolny" technologiczny ) . Pozwolilem sobie WYKRECIC ( tak , tak : cylindry sa WKRECANE ! )  jeden cylinder ( sa dosyc luzno Pawel , wiec sie o nic nie obawiaj ) . Te tloczki to malutkie jakies .....

Maja srednice okolo 13 mm ( na zdjeciu sie suwmiarka obsunela i pokazuje 12 , ale jest 13 )  ,  a dlugosc ca 17 mm. 

IMG_5533.JPG

IMG_5534.JPG

IMG_5535.JPG

IMG_5536.JPG

Opublikowano

Nie chcac zrujnowac Pawla finansow ( choc z drugiej strony "wzbogacilem" go o 1 000 000 EUR ) , znalazlem w koncu cos dla siebie ! 

Jeden z dwoch ostatnich silnikow brakujacych w mojej jakze skromnej kolekcji. Jest to nowka-sztuka ENYA 40-4C . Wlasnie Pan Niemiec odpisal , ze nieodpalana , ale nie wiem jeszcze czy jest pudelko . W razie czego pudelko mozna do niej kupic na Ebay za jakies grosze ( zestaw narzedzi tez ). 

Cena tez niezla ( na razie jeszcze sie nie targowalem ) , a mianowicie 245 EUR . Musze dodac , ze 40 jest duzo rzadsza jak 35 ( ktorej tez mi jeszcze brakuje ) . Pojawia sie duuuuuzo rzadziej i ciesze sie , ze do "zlowienia" zostanie tylko 35-4C .

$_59 (1).jpg

$_59.jpg

Gdyby ktos chcial to Pan ma jeszcze nowa ENYA 53-4C za 195 EUR ( tez na takim gustownym "stojaczku" ) 

P.S. Silnik ( ENYA 40-4C ) zostal wlasnie zakupiony !    Cena : 240 EUR  z wysylka do Malmö ?

• Lubię to 1
Opublikowano
6 godzin temu, jarek996 napisał:

(...)
Jeden z dwoch ostatnich silnikow brakujacych w mojej jakze skromnej kolekcji. Jest to nowka-sztuka ENYA 40-4C .
(...)

Noooo, gratuluję!!
Czyli co, zamkniesz swoją kolekcję na 35-4C? A co z samopałami, wodnymi i  żarowym 36-4c? Wymiękasz? :D

Opublikowano
6 godzin temu, MASK napisał:

Wymiękasz? :D

Nie , no spokojne ! Odetchne ze dwa tyg. i sie zastanowie ?

6 godzin temu, MASK napisał:

żarowym 36-4c?

Mam go !!!

P.S. Wiesz cos moze o Pawla ( NASZYM ? ) boxerku ?

Nie wyglada na rzecz seryjna , ale z drugiej strony , to bardzo profesjonalnie "odlany" i wykonczony ?

Opublikowano
7 godzin temu, jarek996 napisał:

P.S. Wiesz cos moze o Pawla ( NASZYM ? ) boxerku ?

Nie wyglada na rzecz seryjna , ale z drugiej strony , to bardzo profesjonalnie "odlany" i wykonczony ?

Żadnych szczegółów nie znam, widziałem gdzieś ten silnik, nic więcej. Bardzo charakterystyczny i piękny silnik, jeszcze raz gratuluję :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.