Tomek Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 i flaszkę wódki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 na to akurat zawsze jest czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Z flaszką nie głupi pomysł jak coś będzie nie tak, to od razu odetnę się od świata rzeczywistego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Jak tam sie buduje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Praca praca i praca ale po świętach już myślę ze się zacznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmaciek Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witam.Przygladam sie wspaniałej pracy nad Mustangiem i mysle ze mógbym zaoferować pomoc. Zaprojektowałem i wykonałem podwozie do P-51 w skali 1:5.Zosatly zamontowane w Mustangu Hangar 9-150 po przeróbkach i dostosowaniu do oryginału. Wykonałem 2 komplety i jeden jest do sprzedania.posiadam dokumentacje fotograficzną z montazu w w/w modelu. Podaje swojego maila: cmaciek@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Wróciwszy przed chwila z modelarni na oparach, dodaje zdjęcie przedstawiające zmagania z pasowaniem skrzydła do kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Maciej pochwal sie podwoziem na forum może znajdziesz pare osób co będzie zainteresowanych podwoziem taka mała produkcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Już na własnych nogach ale taki o to widok rekompensuje wszystkie bóle związane z budową....zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 fiuuu fiuuuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Mmmiodzio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 dobrze,tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Piękny jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmaciek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Maciej pochwal sie podwoziem na forum może znajdziesz pare osób co będzie zainteresowanych podwoziem taka mała produkcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Można wiedzieć dlaczego tylna cześć kadłuba, przed statecznikiem jest niezabudowana?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmaciek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam ponownie. Wydawało mi się że załączyłem zdjęcia wyprodukowanego podwozia i jego montażu w modelu P-51D Mustang - Hangar 9 150 ale jednak jak sie dowiedziałem nie.....Postaram się zamieścić je jak najszybciej....Nadmienię że jestem w stanie zaprojektować i wykonać chyba każde (może poza PBY Cataliną) podwozie do modelu makiety, choc może i Catalina gdy zajdzie taka potrzeba tez "poleci" Podwozie w moim modelu P-51 zostało zamontowane w zeszłym roku a pretekstem do tego było nie skalowe i zupełnie nieodpowiadajace oryginałowi podwozie zakupione w zestawie z Hangara. Dokumentacja fotograficzna pokazuje kolejne kroki z montażu-przeróbki wymagało: skrzydło w centropłacie - wzmocnienie, obrys klap i klapek podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No widzisz Macku był czas kiedy szukałem osoby co by mi takowe podwozie wykonała ale jak widać nieskutecznie. Można wiedzieć dlaczego tylna cześć kadłuba, przed statecznikiem jest niezabudowana?? Bo wymaga jeszcze odpowiedniego zaklinowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Maciek a czy masz mozliwosc wykonania podwosia do P40 z obrotem o 90st skala 1:4.8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 No i już po zaklinowaniu teraz to już z górki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmaciek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Maciek a czy masz mozliwosc wykonania podwosia do P40 z obrotem o 90st skala 1:4.8? Tak myśle, że mógłbym podjąć sie takiego zadania ale szczegóły powinniśmy omówić telefonicznie.Pozdrawiam Maciek Tomasz bardzo ładna robota, tym bardziej że mama świadomość ile do tego etapu kosztowało Cię to pracy......Jeśli mógłbym coś Ci poradzić to wydaje mi się, że powinieneś zadbać o większą sztywność poprzeczną przedniej części kadłuba, te dwie podłużnice wyglądają jakby wykonane były: albo ze sklejki lipowej albo balso sklejki a to zdecydowanie zbyt mało na tak duży model - silnik.Ale to tylko moje skromne zdanie i być może się mylę. Pozdrawiam Cie serdecznie i mocno kibicuje Twoim pracą. Maciek Acha, szkoda, że nie "poznaliśmy" się wcześniej może podwozie służyło by sobie w dwóch Mustangach..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi