elektron Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 No i silnik oraz popychacz gazu zamontowane teraz tylko zamontowac serwa SW,SK i gazu , bak paliwka i model gotowy do oblotu. A ze zanim paczka dojdze to pewnie jeszzce z 2-3 dni mina to spokojnie sobie zrobie galanterie Model sie prezentuje tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 I to jest to. Wyszło Ci to całkiem fajnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Nieźle nieźle. Oby teraz latał jak najdluzej - i nie wypaliło Ci z tłlumika styro w skrzydle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Spaliny beda wyprowadzone silikonowa rurka ponizej skrzydla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Ten brązowy szczerze Ci powiem na mój gust ochydny jest :twisted: Ale to może być wina fotki, wziął byś zaczął robić te klatki w lepszej jakości :mrgreen: Ale silnik to że tak powiem zaje.iście pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Gdybym mial aparat to bym zrobil pozadna sesje fotograficzna a tak poprostu rzucam miesem....:/ fotki przeklamuja - brazowy jest idealny... za tp zieloty niminalnie za jasny...:/ Dzisiaj czas na poprawki no i na zrobienie naklejek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 ...nie jestem pewien, czy chłodzenie będzie wystarczające... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Widze Karem ze dokladnie ogladasz fotki Z chlodzeniem jest niestety nieciekawie... sa 2 wloty powietrza - na gaznik o szerokosc ok 2cm i wys ok 1cm i potem na swiece o promieniu ok 1cm.... To chyba za malo... Wrazie czego mam przygotowane juz otwory powyzej "wydechow" wystarczy tylko wyciac papier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 sa 2 wloty powietrza Zrób przynajmniej jakiś wylot, bo tak na pewno nie będzie cyrkulacji powietrza. Edit Powiększ ten na świecę i będzie wylot; możesz też mniej dokładnie spasować wyprowadzenie tłumika (nie będzie widać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 No niestety chyba bede musial zrobic wylot.... zeszpece troche wyglad.. ale jak mus to mus... Mam lepsza informancje - model pomalowany,z silnikiem, z 2 serwami wazy 515 g!! A wiec jeszcze 20g zbiornik.60g serwa, 10 odbiornik, pakiet 40g i model bez paliwa bedzie wazyc 645g czyli z paliwem ok 750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Niestety zbiornika 70-80ml nie bedzie Czy 55ml wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Wg mnie (przy tych małych silnikach) optimum to ~50ml/1ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 to do 8cm3 zbiornik 400ml ??? :shock: Do mojej "40" miałem zbiornik 180ml i 11minut ostrego 3d latania . Do samochodu z silnikiem 3,5 cm mam 100ml i też około 12 minut szaleństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 zbiornik 55 ml wystarcza mi przy silniku os 10 fp na 8 minut lotu na pełnym gazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Ja w mvvs-ach 3,5 stosuję zbiornik 170-180 i starcza mi na 'pewne' 7 minut kombacenia (non stop pełny gwizdek ~14,5-15kRPM na 9x4 na ziemi) z tym że latam na lekkim przelaniu (aby nie przygasał przy ostrych manewrach) więc ekonomia jest mocno zachwiana. Zbiornik 120ml nie wystarczał (było na styk). Na 120ml dobrze działał 2,5ccm (mvvs i os) OSy są słabsze i co za tym idzie oszczędniejsze, ale wg mnie 50ccm do silnika 1,7 to ciut mało. Oczywiście zależy jak się lata, ja jestem troche :crazy: , bo używam przepustnicy 'w systemie binarnym' 0=wyłączone 1=max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Z tego co mowicie ze na 55ml powinno mi starzyc na 7 minut na pelnym gazie wiec ok 10 na "proporcjonalnym" uzywaniu gazu To wystarczy pozatym model bede mial o 50g lzejszy co przytego typu modelu daje duza roznice Zapewnilem juz odpowiednie chlodzienie - powiekszylem dziure na swiece oraz u gory (nad "wydechami" ) spowrotem otworzylem juz wczesniej przygotowane otwory (spoedziewalem sie tego i wczesniej wypalilem w styropianie dziury pasujace do wydechow) .Teraz o chlodzienie sie nie martwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 No i model juz 99% skonczony... Model calkowicie pomalowany, oklejony wsadzone serwa. Brakuje tylko baku... :/ Prezentuje sie tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Coś te otwory malusie. Chyba jednak tak bardzo zamknięty silnik długo nie pożyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 A zauwazyles ze sa wloty powietrza na dole a wyloty u gory !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Te wyloty trochę maławe, 90 stopni to raczej marzenia dla tego silnika... Skrzydło się trzyma na śrubę? Obawiam sie destrukcji... No ale rozumiem że stawiasz na wygląd. Model całkiem ładny, jak dla mnie trochę nie pasuje naklejka os-engines. Może raczej RR engines? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.